Σάββατο, 24 Φεβ.
14oC Αθήνα

Αιχμές Πατούλη για το φορολογικό νομοσχέδιο: Κάθε οριζόντιο μέτρο μπορεί να οδηγήσει και σε αδικίες

Αιχμές Πατούλη για το φορολογικό νομοσχέδιο: Κάθε οριζόντιο μέτρο μπορεί να οδηγήσει και σε αδικίες

«Κάθε οριζόντιο μέτρο μπορεί να οδηγήσει σε αδικίες και σε πλασματικά φορολογητέα εισοδήματα», ανέφερε, κατά τη διαδικασία ακρόασης φορέων, επί του φορολογικού νομοσχεδίου, ο Γιώργος Πατούλης, πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών.

Ο Γιώργος Πατούλης είπε ότι είναι πάγια θέση του Συλλόγου η ανάγκη πάταξης της φοροδιαφυγής, με την επιβολή αυστηρών ποινών, στους παραβάτες. Πρόσθεσε, όμως, ότι κάθε οριζόντιο μέτρο το οποίο εισάγεται με ελάχιστο τεκμαιρόμενο κέρδος, πάνω στο οποίο θα φορολογηθεί μια μερίδα πολιτών, όπως είναι οι ελεύθεροι επαγγελματίες και αυτοαπασχολούμενοι, κινείται σε κατευθύνσεις που θέλουν διορθώσεις, διότι πολλές φορές δημιουργούνται αδικίες και πλασματικά φορολογητέα εισοδήματα.

«Πρέπει», όπως είπε, «να επεκταθούν τα είδη των εισοδημάτων που μειώνουν το ελάχιστο τεκμαιρόμενο κέρδος και να συμπεριληφθούν ενοίκια. Επισήμανε εξάλλου ότι με τον μέσο ΚΑΔ, δεν λαμβάνονται υπόψη οι ιδιαιτερότητες κάθε ειδικότητας, διότι δεν έχουν τις ίδιες αμοιβές οι χειρουργικές με τις παθολογικές ειδικότητες, ούτε έχουν τα ίδια έξοδα ένας αναισθησιολόγος που δεν έχει ιατρείο με έναν μικροβιολόγο».

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις