Πολιτική

Χαμός με τις δηλώσεις Κύρτσου για παρεμβάσεις στη Δικαιοσύνη! Αιχμηρές απαντήσεις από υπουργείο και ΣΥΡΙΖΑ

Αιχμηρή απάντηση δίνει το υπουργείο Δικαιοσύνης στις σημερινές δηλώσεις του Ευρωβουλευτή της Νέας Δημοκρατίας, Γιώργου Κύρτσου, στην ΕΡΤ, στις οποίες έκανε λόγο για "πολιτικές επιρροές" και "συντεχνιακή λογική" στη Δικαιοσύνη.

Το υπουργείο Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων τονίζει στην ανακοίνωση του πως η Κυβέρνηση είναι εγγυητής της ανεξαρτησίας της Δικαιοσύνης και κάνει λόγο για προσπάθειες χειραγώγησης της από τρίτους με άμεσες ή εμμεσες πιεσεις!

Παράλληλα, στην ανακοίνωση τονίζεται πως το υπουργείο Δικαιοσύνης προσδοκά ”από όλους τους υπεύθυνους φορείς (κόμματα, ενώσεις, πρόσωπα) να δείχνουν το ίδιο πνεύμα αμεροληψίας, χωρίς επιλεκτικές ευαισθησίες”.

Αναλυτικά όλη η ανακοίνωση του υπουργείου Δικαιοσύνης έχει ως εξής:

Με αφορμή τις σημερινές δηλώσεις του Ευρωβουλευτή της Ν.Δ. Γ. Κύρτσου στην ΕΡΤ για “πολιτικές επιρροές” και για “συντεχνιακή λογική” στη Δικαιοσύνη, το Γραφείο Τύπου του Υπουργείου Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, ανακοινώνει:
“Το Υπουργείο Δικαιοσύνης Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων της σημερινής κυβέρνησης είναι ο εγγυητής της ανεξαρτησίας της Δικαιοσύνης. Την προσήλωσή του αυτή στην παραπάνω βασική αρχή λειτουργίας του πολιτεύματος την αποδεικνύει καθημερινά, όχι μόνο με δηλώσεις, αλλά και με πράξεις και ιδίως με την αποχή από παρεμβάσεις. Την αποδεικνύει επίσης με την σταθερή του προσπάθεια να υπερασπίζεται τη δικαιοσύνη, όταν τρίτοι όχι με απλή έκφραση κριτικής γνώμης αλλά με άμεσες ή έμμεσες πιέσεις επιχειρούν να την χειραγωγήσουν.
Καταλαβαίνουμε ότι κάποιοι δυσκολεύονται να συνειδητοποιήσουν και ιδίως να δεχθούν την ουσιαστική ανεξαρτησία της δικαιοσύνης που σήμερα επιτέλους κυριαρχεί. Προσδοκούμε όμως από όλους τους υπεύθυνους φορείς (κόμματα, ενώσεις, πρόσωπα) να δείχνουν το ίδιο πνεύμα αμεροληψίας, χωρίς επιλεκτικές ευαισθησίες”.

 

ΣΥΡΙΖΑ: Να πάρει θέση ο Κ. Μητσοτάκης

 

“Τα όσα ομολόγησε στη συνέντευξή του στην ΕΡΤ ο ευρωβουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, Γιώργος Κύρτσος, περί άσκησης επιρροής του κόμματός του στη Δικαιοσύνη, δημιουργούν μείζον πολιτικό ζήτημα. Σε απάντησή του για την υπόθεση Γεωργίου, ο κ. Κύρτσος λέει ξεκάθαρα  ότι η Δικαιοσύνη είναι αναξιόπιστη, παραδέχεται τις πολιτικές επιρροές της Ν.Δ. στο θεσμό,  ενώ την ίδια στιγμή κατηγορεί τις δικαστικές αποφάσεις για συντεχνιακή λογική. 
Αναμένουμε από τον επικεφαλής της Ν.Δ., κ. Μητσοτάκη, να πάρει θέση για τις δηλώσεις του κ. Κύρτσου”.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
«Μπρα ντε φερ» αγροτών και κυβέρνησης στην Αθήνα μετά το σκάνδαλο ΟΠΕΚΕΠΕ: «Αγώνας δρόμου» για να τηρηθεί το χρονοδιάγραμμα πληρωμών
«Οι πραγματικοί δικαιούχοι θα λάβουν τις επιδοτήσεις τους. Η καθυστέρηση των πληρωμών οφείλεται αποκλειστικά στην υποχρέωση να γίνουν οι ενδεδειγμένοι έλεγχοι, όπως ζητά με δύο επιστολές της η Ευρωπαϊκή Ένωση»
EUROKINISSI
Δημοσκόπηση Interview: Οι 4 χαμένες περιφέρειες της ΝΔ, 6 στους 10 δεν προτιμούν τα ΕΛΤΑ – Πώς βλέπουν την επιστροφή Τσίπρα
Σύμφωνα μάλιστα με τα ευρήματα της δημοσκόπης το «πρασίνισμα» του χάρτη στις συγκεκριμένες περιφέρειες προκύπτει κυρίως λόγω της μείωσης της δύναμης της ΝΔ και όχι λόγω της αύξησης των ποσοστών του ΠΑΣΟΚ
Κάλπη 253
Σόου της Ζωής Κωνσταντοπούλου με τη βοήθεια της ΑΙ: Έγινε πυροσβέστης, αγρότισσα και αρχαία Ελληνίδα
Την ώρα που η πρόεδρος της Πλεύσης Ελευθερίας παρουσίασε τους άξονες του προγράμματος σε διάφορους τομείς ακριβώς πίσω της μέσα από ένα τεράστιο video wall εμφανίζονταν η ίδια ντυμένη ανάλογα με τον τομέα που αναφερόνταν
Παρουσίαση προγράμματος της Πλεύσης Ελευθερίας
51
Κόντρα ΠΑΣΟΚ – Ιωακείμ Γρυσπολάκη για τα Βορίζια και την οπλοκατοχή στην Κρήτη: «Όταν το θράσος και η εχθροπάθεια δεν έχουν όρια»
«Ο διορισμένος από την Υπουργό Πολιτισμού Διευθυντής του Αρχαιολογικού Μουσείου Ηρακλείου, Ιωακείμ Γρυσπολάκης, έκανε μία αποκρουστική ανάρτηση», σημειώνει η Χαριλάου Τρικούπη
Περιστατικό με πυροβολισμούς και αποτέλεσμα νεκρούς και τραυματίες σημειώθηκε στα Βορίζια Ηρακλείου
Ο Γιώργος Γεραπετρίτης έριξε «καρφί» για τον Αντώνη Σαμαρά: Εχθροπραξία και μισαλλοδοξία στα εθνικά θέματα είναι καταστροφική
Η αναφορά του υπουργού Εξωτερικών στη Βουλή εκλήφθηκε από πολλούς, ως μια απάντηση με νόημα για όσα του καταλόγισε στην τηλεοπτική του συνέντευξη ο πρώην πρωθυπουργός
Ο υπουργός Εξωτερικών Γιώργος Γεραπετρίτης στη Βουλή 8
Νίκος Ανδρουλάκης: Δεν δέχομαι μια τραγωδία να γίνεται reality show και πεδίο στείρας κομματικής αντιπαράθεσης
«Δεν δέχομαι μια τραγωδία να γίνεται reality show, μία τραγωδία να γίνεται πεδίο στείρας κομματικής αντιπαράθεσης για να βγάλει την ουρά της έξω η κυβέρνηση του κ. Μητσοτάκη»
Ο Νίκος Ανδρουλακης
11