Πολιτική

Αιχμηρό το ΠΑΣΟΚ για το νέο αίτημα του Τσίπρα για πρόωρες εκλογές

Αιχμηρή ανακοίνωση εξέδωσε το γραφείο Τύπου του ΠΑΣΟΚ σχετικά με τις δηλώσεις του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξη Τσίπρα, μετά τη συνάντησή του με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας.

Το ΠΑΣΟΚ καταλογίζει στον κ. Τσίπρα ότι δεν διστάζει να απαξιώσει και να υποτιμήσει τη συνταγματική νομιμότητα και τους δημοκρατικούς θεσμούς για να εξυπηρετήσει μικροκομματικές και μικροπολιτικές του σκοπιμότητες. Υποστηρίζει ότι ο ΣΥΡΙΖΑ αγωνίζεται μάταια για την επίσπευση των εξελίξεων, γιατί, όπως αναφέρει, αντιλαμβάνεται ότι έως τον Φεβρουάριο το κλίμα θα είναι διαφορετικό.

Επιπλέον, υπογραμμίζει ότι η χώρα δεν χρειάζεται εκλογές, αλλά εθνική σταθερότητα για να αλλάξει σελίδα και καλεί τον ΣΥΡΙΖΑ να επανεξετάσει τη θέση του, αποδεχόμενος τον διάλογο και τη συνεννόηση ενόψει της διαπραγμάτευσης για την οριστική έξοδο από την κρίση, τα μνημόνια και την τρόικα.

Αναλυτικά η ανακοίνωση του γραφείου Τύπου του ΠΑΣΟΚ:

«Ο κ. Τσίπρας απέδειξε για μια ακόμα φορά ότι προκειμένου να εξυπηρετήσει τις μικροκομματικές και μικροπολιτικές του σκοπιμότητες δεν διστάζει να απαξιώσει και να υποτιμήσει τη συνταγματική νομιμότητα και τους δημοκρατικούς θεσμούς. Ευτυχώς για τη δημοκρατία και τους θεσμούς, το Σύνταγμά μας δεν προβλέπει μεθοδεύσεις, όπως αυτές που συνέλαβε η ηγετική ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ και πήγε ο κ. Τσίπρας να πει στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας χωρίς να αντιλαμβάνεται το θεσμικό ρόλο του αρχηγού του κράτους σε ένα κοινοβουλευτικό πολίτευμα όπως το δικό μας. Δυστυχώς λοιπόν γι αυτόν, ευτυχώς για τους θεσμούς και σήμερα ατύχησε. Ίσως να του γίνει μάθημα ότι τα συμφέροντα της χώρας και της κοινωνίας, υπερτερούν και δεν ταυτίζονται με τα σχέδια του ΣΥΡΙΖΑ.

Η ηγετική ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ αντιλαμβάνεται ότι μέχρι τον Φεβρουάριο το κλίμα θα είναι διαφορετικό. Γι αυτό αγωνίζεται -μάταια- για την επίσπευση των εξελίξεων. Ας επανεξετάσει, έστω και τώρα, τη θέση του, αποδεχόμενος το διάλογο και τη συνεννόηση εν όψει της σκληρής διαπραγμάτευσης για την οριστική έξοδο της Ελλάδας από την κρίση, τα μνημόνια και την τρόικα. Ο νέος Πρόεδρος της Δημοκρατίας πρέπει να εκλεγεί από την παρούσα Βουλή. Η χώρα δε χρειάζεται εκλογές αλλά Εθνική Σταθερότητα, για να αλλάξει σελίδα και να πετύχει μια ολοκληρωμένη συμφωνία με τους Ευρωπαίους εταίρους μας για την οικονομική της ανάπτυξη με κοινωνική ευαισθησία».

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Κόντρα Φλωρίδη – Γιαννούλη στη Βουλή για τα περί «περιθωριακών κομμάτων»: «Ξέρουν για ποια μίλησα» – «Έλεος με τη χυδαιότητα»
«Ο υπουργός να μας ορίσει τι θεωρεί “περιθωριακά” κόμματα και τι θεωρεί ανακόλουθο στο ύψος των περιστάσεων» δήλωσε ο Χρήστος Γιαννούλης
Ο υπουργός Δικαιοσύνης Γιώργος Φλωρίδης στη Βουλή 3