Πολιτική

Αλέξης Τσίπρας: «Επιχείρηση της κυβέρνησης Μητσοτάκη προκειμένου να παρακολουθεί σχεδόν το μισό πολιτικό σύστημα»

Ο Αλέξης Τσίπρας εξαπέλυσε νέα επίθεση κατά της Κυβέρνησης και του Κυριάκου Μητσοτάκη με αφορμή την υπόθεση των παρακολουθήσεων στην σημερινή (27.3.2023) του επίσκεψη στην Αρχή Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα, όπου είχε συνάντηση με τον πρόεδρο της Ανεξάρτητης Αρχής, Κωνσταντίνο Μενουδάκο.

Κεντρική συζήτηση του Αλέξη Τσίπρα με τον πρόεδρο της Αρχής Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα, Κωνσταντίνο Μενουδάκο ήταν το θέμα των παρακολουθήσεων και των παραβιάσεων των προσωπικών δεδομένων και λίγο μετά το τέλος της συνάντησης ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ έριξε βολές κατά ριπάς κατά της Κυβέρνησης και του Κυριάκου Μητσοτάκη για τους οποίους είπε ότι έκαναν «επιχείρηση» για να «καταλύσουν κάθε έννοια του Συντάγματος και να παραβιάσουν το απόρρητο των επικοινωνιών, προκειμένου να παρακολουθούν σχεδόν το μισό πολιτικό σύστημα».

«Είχα σήμερα την ευκαιρία να επισκεφθώ την Αρχή Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων και να συνομιλήσω με τον επικεφαλής της. Μια κρίσιμη Αρχή σε μια εποχή που παραβιάζονται προσωπικά δεδομένα, κρίσιμα και ευαίσθητα προσωπικά δεδομένα», δήλωσε ο Αλέξης Τσίπρας μετά τη συνάντηση.

Όπως επισήμανε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, «η Αρχή Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων και η Αρχή Διασφάλισης Απορρήτου Τηλεπικοινωνιών ήταν δύο ανεξάρτητες Αρχές που έπαιξαν κρίσιμο ρόλο θεσμικού αντίβαρου στην επιχείρηση της κυβέρνησης Μητσοτάκη να καταλύσει κάθε έννοια του Συντάγματος και να παραβιάσει το απόρρητο των επικοινωνιών, προκειμένου να παρακολουθεί σχεδόν το μισό πολιτικό σύστημα».

«Ο κύριος Μητσοτάκης, μάλιστα, ήταν αυτός που επιχείρησε πέρσι το καλοκαίρι, πριν ξεσπάσει το σκάνδαλο, με μία κίνηση να αντικαταστήσει τους δύο επικεφαλής των δύο Αρχών, για ευνόητους λόγους», υποστήριξε, τονίζοντας: «οι δύο επικεφαλής έπαιξαν ένα κρίσιμο ρόλο, έτσι όπως προστάζει το Σύνταγμα, και σήμερα γνωρίζουμε, έχουμε ευρήματα για το γεγονός ότι η ΕΥΠ παρακολουθούσε αρχηγούς κομμάτων, ευρωβουλευτές, υπουργούς, τους αρχηγούς των Ενόπλων Δυνάμεων. Καθώς επίσης και για το γεγονός ότι μέσω του παράνομου λογισμικού Predator εστάλησαν πάνω από 300 παράνομα sms, μολυσμένα sms, σε πάνω από 100 συμπολίτες μας», είπε ο Αλέξης Τσίπρας.

«Κραυγαλέα η υπόθεση της Άρτεμις Σίφορντ»

Υπογράμμισε πως «αυτή η παρακρατική λειτουργία είναι ένα κρίσιμο θέμα», εκφράζοντας την άποψη ότι «σε οποιαδήποτε ευρωπαϊκή χώρα, ο ιθύνων νους, ο ηθικός αυτουργός, δυστυχώς ο πρωθυπουργός της χώρας θα είχε παραιτηθεί. Σήμερα απλά σιωπά. Δεν δίνει απαντήσεις. Όπως δεν έδωσε καμία απάντηση και στην πρόσφατη κραυγαλέα υπόθεση της Άρτεμις Σίφορντ, στέλεχος της Μeta, πρώην Facebook, η οποία ήταν υπό παρακολούθηση τόσο με τη συμβατική μέθοδο της ΕΥΠ, όσο όμως και από το παράνομο λογισμικό Predator».

«Να δώσει απαντήσεις ο κ. Μητσοτάκης»

«Το κρίσιμο όμως, είναι ότι αξιοποιήθηκε η βάση δεδομένων, που υπάρχει μονάχα στο Υπουργείο Ψηφιακής Πολιτικής και αφορά το ραντεβού για τον εμβολιασμό, προκειμένου να σταλεί ένα μολυσμένο μήνυμα για να εγκλωβιστεί και τεθεί υπό παρακολούθηση. Καλείται λοιπόν ο κύριος Μητσοτάκης να δώσει απαντήσεις. Είναι δυνατόν σήμερα ο πολίτης να αισθάνεται απόλυτα ανασφαλής ακόμη και για τα πιο ευαίσθητα δεδομένα προσωπικού χαρακτήρα; Ακόμη και για τα ραντεβού του εμβολιασμού;», συνέχισε ο Αλέξης Τσίπρας.

«Το κρίσιμο είναι ότι σήμερα ο πολίτης αισθάνεται απόλυτα ανασφαλής απέναντι σε ένα κράτος, που όταν δεν του προσφέρει καμία ασφάλεια, τον κατασκοπεύει. Και βρίσκεται ακόμη και στα πιο ευαίσθητα δεδομένα του. Χρειαζόμαστε λοιπόν ένα κράτος δίπλα στον πολίτη. Χρειαζόμαστε ένα κράτος δημοκρατικό, ελεύθερο, και ένα κράτος που θα δίνει ασφάλεια στον πολίτη. Και αυτό είναι ένα από τα σημαντικά διακυβεύματα της επόμενης εκλογικής αναμέτρησης», κατέληξε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Δωρεά για το ΚΑΤ: Σύσκεψη στο Μαξίμου για νέο κτήριο χειρουργείων και ανακαίνιση ιατρικών μονάδων
Υπό τον Κυριάκο Μητσοτάκη εξετάστηκε η ιεράρχηση των παρεμβάσεων που θα χρηματοδοτήσει το Ίδρυμα Παύλου και Αλεξάνδρας Κανελλοπούλου, με στόχο να προχωρήσει ο εκσυγχρονισμός του νοσοκομείου
Μητσοτάκης στο ΚΑΤ
Χωρίς τέλος η κόντρα Στουρνάρα – Τσίπρα: «Με κατηγορεί για πολιτική μεροληψία εκείνος που θεωρούσε ότι η κεντρική τράπεζα οφείλει να σιωπά» – «Να φτάσεις τα χρόνια του Παναγόπουλου της ΓΣΕΕ»
Η απάντηση του διοικητή της ΤτΕ στην επίθεση που εξαπέλυσε εναντίον του ο Αλέξης Τσίπρας και η ανταπάντηση της Αμαλίας
Τσίπρας και Στουρνάρας
Ανανεώθηκε πριν 11 λεπτά
25
Λαζαρίδης και Μάντζος «σφάχτηκαν» για την υπόθεση Παναγόπουλου: «Είναι ΠΑΣΟΚάρα», «Εμείς κυβερνάμε τη χώρα;»
Συνεχίζεται στη Βουλή η συζήτηση επί του νομοσχεδίου για τις Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας, το βράδυ της Παρασκευής (13.02.2026) η ονομαστική ψηφοφορία - Δείτε LIVE
Μακάριος Λαζαρίδης
Μητσοτάκης σε Αρχιεπίσκοπο Αυστραλίας: Κατάκτηση για τον Ελληνισμό, η επιστολική ψήφος των ομογενών – Ελπίζουμε να ψηφιστεί με αυξημένη πλειοψηφία
Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε ενόψει της επικείμενης επίσκεψης του πρωθυπουργού στην Αυστραλία, η οποία θα συμπέσει με τον εορτασμό της 25ης Μαρτίου
Μητσοτάκης και Αρχιεπίσκοπος Αυστραλίας Μακάριος
Κυριάκος Μητσοτάκης για εξάρθρωση κυκλωμάτων από ΑΑΔΕ και ΕΛΑΣ: Η «Νομιμότητα Παντού» είναι για εμάς μία διαρκής δέσμευση
Σε ανάρτησή του επικαλείται επιτυχίες κατά φοροαπάτης και οργανωμένου εγκλήματος, τονίζοντας ότι η μάχη με την παραβατικότητα και την ατιμωρησία είναι «συνεχής»
Κυριάκος Μητσοτάκης
Κάλεσμα Κυρανάκη σε έμπειρα στελέχη από Ελλάδα και εξωτερικό για τις νέες διευθυντικές θέσεις στον ΟΣΕ
Η επιλογή των στελεχών θα γίνει με συμβάσεις ορισμένου χρόνου τριετούς διάρκειας, με δυνατότητα ανανέωσης, διασφαλίζοντας ευελιξία και λογοδοσία, ως προς τους στόχους και τους δείκτες απόδοσης
Κώστας Κυρανάκης