Πολιτική

Αλέξης Τσίπρας: Η χώρα δεν μπορεί να αντέξει μία κυνική κυβέρνηση – Η συνέντευξη στο Star

Το αίτημα για εκλογές επανέλαβε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Αλέξης Τσίπρας σε συνέντευξη που έδωσε στον τηλεοπτικό σταθμό Star.

Στο ερώτημα γιατί έφθασε να ζητήσει εκλογές εν μέσω πανδημίας, κάτι που πέρυσι απέρριπτε για τον ίδιο λόγο ο Αλέξης Τσίπρας απάντησε: «Φθάσαμε στο σημείο να ζητήσουμε εκλογές γιατί σε οποιαδήποτε άλλη χώρα έβγαινε ο πρωθυπουργός από την Βουλή να πει ότι δεν υπάρχει έρευνα που να δείχνει ότι η θνησιμότητα εκτός ΜΕΘ δεν είναι αυξημένη, ενώ είχε στα χέρια του την μελέτη του κ. Τσιόδρα, είτε θα είχε ζητήσει συγγνώμη ή θα είχε παραιτηθεί.

Αλλά ζητάμε εκλογές επίσης γιατί η κυβέρνηση δεν χρησιμοποίησε όλες τις δυνατότητες για να ενισχύσει την δημόσια υγεία». Συνεχίζοντας ανέφερε ότι «Ζητάμε εκλογές γιατί στο μυαλό μας έχουμε την προστασία της ανθρώπινης ζωής, για να σώσουμε οτιδήποτε αν σώζεται. Η χώρα δεν μπορεί να αντέξει μία κυνική κυβέρνηση και ένας ένοχος πρωθυπουργός να διαχειρίζονται την πανδημία και την ανθρώπινη ζωή».

Επικαλέστηκε την έρευνα Τσιόδρα – Λύτρα λέγοντας: «Η έρευνα ήταν εν γνώσει του πρωθυπουργού, και είναι σημαντικό όχι μόνο όσον αφορά το ψέμα που είπε στη Βουλή, αλλά για την διαπίστωση ότι το 38,5% των θανάτων θα είχε αποφευχθεί αν είχαμε ενισχύσει το σύστημα υγείας, που αφορά 8.000 οικογένειες».

Ο κ. Τσίπρας υποστήριξε ακόμη ότι «ο πρωθυπουργός λέει ψέματα και για τον αριθμό των ΜΕΘ» και πρόσθεσε ότι «αποδίδουμε ευθύνη για την αμέλεια να μην ενισχύσουν το σύστημα υγείας. Στο πρώτο κύμα αιφνιδιάστηκε, στο δεύτερο ολιγώρησε, σήμερα μιλάμε για συνειδητή επιλογή». Παρουσίασε γράφημα που δείχνει ότι είμαστε δύο φορές επάνω σε αριθμό θανάτων ανά εκατομμύριο πληθυσμού, από το μέσο όρο της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Θεόφιλος Λεονταρίδης για ΟΠΕΚΕΠΕ: Ζητώ την άρση ασυλίας μου, ώστε να αποδειχθεί χωρίς καμία αμφιβολία η αθωότητά μου
Ο βουλευτής Σερρών της ΝΔ υποστηρίζει ότι η παρέμβασή του αφορούσε αποκλειστικά την επίσπευση πληρωμής νόμιμων δικαιωμάτων αγρότισσας και δηλώνει ότι θέτει εαυτόν στη διάθεση της Δικαιοσύνης
Θεόφιλος Λεονταρίδης
Μαρινάκης κατά Τσίπρα για διάγγελμα Μητσοτάκη: «Όσο πέφτει στις δημοσκοπήσεις, τόσο περνάει πάνω από τον πήχη του θράσους»
Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος υποστηρίζει ότι οι πολίτες έχουν ανάγκη από λύσεις και όχι από πολιτικούς που, όπως αναφέρει, επιλέγουν «φτηνά κόλπα» και αναπαράγουν «ξεπερασμένα συνθήματα»
Παύλος Μαρινάκης