Πολιτική

Αλέξης Τσίπρας: Λέω όχι σε «κυβέρνηση ηττημένων»

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας, παραχώρησε συνέντευξη στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του STAR.

«Ο κ. Μητσοτάκης λέγοντας αυτοδυναμία, εννοεί ότι θα πάει σε δεύτερες και τρίτες εντολές. Βλέπω, όμως, ότι τώρα τα γυρνάει και λέει ότι θα αξιοποιήσει την εντολή», επισήμανε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας.

«Λέω όχι σε “κυβέρνηση ηττημένων”» , ξεκαθάρισε, προσθέτοντας ότι «είμαι κάθετος σε αυτό, εδώ δεν κάνουμε μπακαλική. Οι πολίτες πρέπει να γνωρίζουν ότι προϋπόθεση για προοδευτική διακυβέρνηση είναι η νίκη στις εκλογές».

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ανέφερε ότι δεν ξέρει ποιοι θα είναι οι συσχετισμοί και αν θα απαιτείται η στήριξη του κ. Βαρουφάκη, «ακόμη και του ΚΚΕ», αλλά συμπλήρωσε ότι υπάρχει σε κάθε περίπτωση η λύση της ανοχής ( σημ. για την οποία απαιτείται ένα κόμμα να διαθέτει άνω των 120 εδρών στη Βουλή ακόμα και αν δε διαθέτει 151).

Μάλιστα, ο κ. Τσίπρας σχολίασε σχετικά με την τοποθέτηση του προέδρου του ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ, Νίκου Ανδρουλάκη, για κυβέρνηση συνεργασίας στην οποία πρωθυπουργός δε θα είναι ο αρχηγός του πρώτου κόμματος, συμφωνώντας σε αυτό με τον Κυριάκο Μητσοτάκη: «όλα αυτά είναι λόγια του αέρα. Δε νομίζω ότι αν ο ΣΥΡΙΖΑ είναι πρώτα θα υπάρξουν τέτοια διλήμματα, γιατί θα υπάρξουν δεύτερες εκλογές αν αυτό δε συμβεί».

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ εκτίμησε ότι σε αυτήν την περίπτωση τα υπόλοιπα κόμματα, σε μια δεύτερη κάλπη «θα συνθλιβούν στις μυλόπετρες της απλής αναλογικής» καθώς η εκλογική αναμέτρηση θα πάρει τον χαρακτήρα δημοψηφίσματος.

Επίθεση στην κυβέρνηση για την τροπολογία για το κόμμα Κασιδιάρη

Ο κ. Τσίπρας άσκησε έντονη κριτική στην κυβέρνηση για τη νέα τροπολογία για το κόμμα Κασιδιάρη, επισημαίνοντας ότι δεν πρόκειται να την ψηφίσει ο ΣΥΡΙΖΑ. «Δεν πιστεύουμε ότι η λύση είναι ένα δεύτερο λάθος» τόνισε.,

Χαρακτήρισε επίσης ευθεία απόπειρα παρέμβασης στη Δικαιοσύνη τη συνάντηση του υπουργού Επικρατείας, Γιώργου Γεραπετρίτη, με τον παραιτηθέντα πρόεδρο του Α1 τμήματος του Αρείου Πάγου, Χρήστο Τζανερίκο.

Όσον αφορά στην αναφορά του υπουργού Εξωτερικών, Νίκου Δένδια, ότι που έχουμε φτάσει το ζητούμενο δεν είναι η κριτική στην κυβέρνηση, αλλά η μάχη απέναντι στον νεοναζισμό ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης απάντησε ότι «δε θα μου κάνει κανείς μαθήματα… Η απάντηση είναι όλο το δημοκρατικό τόξο να προσχωρήσει σε μια ορθή στάση απέναντι στο Σύνταγμα».

Δείτε τη συνέντευξη του Αλέξη Τσίπρα

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Νικήτας Κακλαμάνης για φωτογραφίες των 200 της Καισαριανής: Υπάρχει ολόκληρο άλμπουμ, όχι μόνο αυτές που είδαμε
Ο πρόεδρος της Βουλής χαρακτήρισε «έξυπνη κίνηση» την απόφαση της υπουργού Πολιτισμού, Λίνας Μενδώνη να κηρύξει τις φωτογραφίες ως προστατευόμενο μνημείο, μπλοκάροντας τη δημοπρασία
Κομμουνιστές αντιστασιακοί οδηγούνται στο απόσπασμα την Πρωτομαγιά του '44
Κόντρα Κωνσταντοπούλου – Γεωργιάδη για τα επεισόδια στο Κρατικό Νίκαιας: «Μόνο με την Υγεία δεν ασχολείται», «Η βία δε θα κανονικοποιηθεί»
Η πρόεδρος της Πλεύσης Ελευθερίας ζήτησε απαντήσεις από τον Μιχάλη Χρυσοχοΐδη για τα επεισόδια, ενώ ο υπουργός Υγείας απάντησε επί προσωπικού και αναφέρθηκε σε στοιχεία για τη στελέχωση και τις δαπάνες του νοσοκομείου
Άδωνις Γεωργιάδης και Ζωή Κωνσταντοπούλου
Νίκος Δένδιας για Τουρκία: Έχουμε ζωντανή απειλή 10 φορές μεγαλύτερή μας – Η θητεία είναι αγγαρεία και αυτό το «παραμύθι» θα αλλάξει
«Χρειαζόμαστε τον στρατό των πολιτών, αυτή είναι η ελληνική παράδοση από την αρχαιότητα μέχρι σήμερα», υπογράμμισε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας
Ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, Νίκος Δένδιας 5
Μαζικές αποχωρήσεις από το κόμμα Κασσελάκη: «Προεδροκεντρικό σχήμα» και «συνέδριο-παρωδία» καταγγέλλουν εκατοντάδες μέλη
Κείμενο αποχώρησης που διακινείται προς υπογραφή στο διαδίκτυο καταγγέλλει «υπονόμευση» συλλογικών διαδικασιών και «προεδροκεντρικό σχήμα», στρέφοντας τα πυρά του στον πρόεδρο
Στέφανος Κασσελάκης 10