Πολιτική

Αλκιβιάδης Στεφανής στο Live News: «Η Ελλάδα είναι έτοιμη για κάθε ενδεχόμενο με την Τουρκία»

Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Οι προκλήσεις των Τούρκων τον τελευταίο καιρό δεν έχουν τέλος με τον Αλκιβιάδη Στεφανή, πρώην υφυπουργό Άμυνας να σχολιάζει τη στάση του Ερντογάν.

«Τα τελευταία δύο χρόνια η Ελλάδα πήρε μία σημαντική απόφαση για τη διαχείριση κρίσεων. Για πρώτη φορά αποφασίζουμε να αλλάξουμε τον βηματισμό μας όσον αφορά την αντίδρασή μας και πλέον αποφασίζει η Ελλάδα να πάρει την πρωτοβουλία και να μην ακολουθεί κάθε φορά τι κάνει η Τουρκία», είπε ο κ. Στεφανής σχετικά με τις αντιδράσεις της Ελλάδας σε σχέση με τις τουρκικές απειλές.

Όπως τόνισε ο ίδιος, η Ελλάδα βασίζεται στις ισχυρές συμμαχίες και στην ισχυρή αποτροπή. Επίσης αναφέρθηκε στο πόσο καθοριστικής σημασίας ήταν η αντίδραση της Γερμανίας μπροστά στην τουρκική προκλητικότητα, όταν ο Κυριάκος Μητσοτάκης κατήγγειλε το χάρτη της «γαλάζιας πατρίδας».

«Με δήλωσή της η γερμανική κυβέρνηση λέει στην Τουρκία ότι θα πρέπει αν αλλάξει τη συμπεριφορά της και να την επανακαθορίσει σε σχέση με τον αναθεωρητισμό της».

«Οι δικές μας ενέργειες είναι πάντα προσεκτικές και ψύχραιμες. Βασίζονται στην πραγματική επιθυμία να έχουμε εξαιρετικές σχέσεις καλής γειτονίας με όλους μας τους γείτονες. Σε κάθε νησί οι ένοπλες δυνάμεις εκπαιδεύονται και μελετάνε πολλά σενάρια, που είναι ακραία, αντιμετώπιση πολλαπλών απειλών είτε σε συμβατικό πεδίο είτε στο υβριδικό».

Ο κ. Στεφανής τόνισε πως η Ελλάδα είναι πανέτοιμη να αντιμετωπίσει κάθε απειλή: «Η Ελλάδα είναι έτοιμη για κάθε ενδεχόμενο με την Τουρκία. Είμαστε προσεκτικοί στις ενέργειές μας, γιατί θέλουμε να δείξουμε ότι για εμάς προέχει η ήρεμη συμβίωση, η πρόοδος και η ευημερία».

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Μαρία Γρατσία: «Υπάρχουν γονείς και τραυματίες των Τεμπών οι οποίοι υπέγραψαν ως ιδρυτικά μέλη του κόμματος της Καρυστιανού»
«Οι αναφορές οι οποίες κάνουν μνεία ακραίων προσεγγίσεων είναι άτοπες και καθόλα αβάσιμες, κριτήριο λοιπόν δεν είναι ούτε το Δεξιά ούτε το Αριστερά», είπε η δικηγόρος
Γρατσια
«Κανένας αιφνιδιασμός της Κοβέσι» - Η απάντηση του υπουργείου Δικαιοσύνης στην επιστολή διαμαρτυρίας για την τροπολογία για τα πολιτικά πρόσωπα
Η απάντηση του υπουργείου ήρθε μετά την επιστολή που έστειλε η Εισαγγελέας στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή καταγγέλλοντας «σοβαρές αμφιβολίες» για τη συνεργασία των ελληνικών αρχών
Λάουρα Κοβέσι 10
Ειρήνη Αγαπηδάκη: Το «ευχαριστώ» σε γιατρούς και νοσηλεύτριες μετά την αδιαθεσία που αισθάνθηκε στη Βουλή – «Τίποτε σοβαρό, λίγη ξεκούραση»
«Ευγνώμων στις νοσηλεύτριες, τους γιατρούς που μας φροντίζουν. Σας ευχαριστώ από καρδιάς για τις αμέτρητες ευχές. Τίποτε σοβαρό, λίγη ξεκούραση και συνεχίζουμε τη δουλειά, για όσα οφείλουμε στους πολίτες»
Η Ειρήνη Αγαπηδάκη
Νέα ανάρτηση Τσίπρα για το κόμμα του με σύνθημα του Ανδρέα Παπανδρέου - «Στο ραντεβού με την Ιστορία, ας είμαστε όλοι εκεί»
«Στο ραντεβού με την ιστορία, ας είμαστε όλοι εκεί» γράφει ο Αλέξης Τσίπρας στην ανάρτησή του. Μια φράση που αγαπούσε να χρησιμοποιεί ο ιστορικός ηγέτης του ΠΑΣΟΚ
Αλέξης Τσίπρας 37
Μαρία Καρυστιανού: «Στελέχη του κινήματός μας είναι αποκλειστικά και μόνο πρόσωπα που θα δημοσιευθούν στην ιστοσελίδα μας»
Σε διευκρινίσεις για τα στελέχη του προχώρησε το κόμμα της Μαρίας Καρυστιανού κάνοντας λόγο για «δημοσιεύματα, που επιχειρούν να διαστρεβλώσουν και να παρουσιάσουν θέσεις μεμονωμένων υποστηρικτών του Κινήματος ως θέσεις του ίδιου του Κινήματος»
Η Μαρία Καρυστιανού 10
Αλέξης Τσίπρας: Η εκδήλωση για το νέο κόμμα την Τρίτη στο Θησείο και ο οδικός χάρτης για την επόμενη ημέρα
Με την επίσημη ανακοίνωση του κόμματος την Τρίτη στο Θησείο ξεκινά η αντίστροφη μέτρηση για μια σειρά δημόσιες παρεμβάσεις, περιοδείες, εκδηλώσεις και δράσεις που θα κλιμακωθούν το επόμενο χρονικό διάστημα
O Αλέξης Τσίπρας 17
Επιστολή Κοβέσι στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή για την τροπολογία Φλωρίδη: «Σοβαρές αμφιβολίες» για τη συνεργασία των ελληνικών αρχών
Η Ευρωπαϊκή Εισαγγελία καταγγέλλει αρνητικές επιπτώσεις στην ανεξαρτησία και τη λειτουργία της στην Ελλάδα - Στο στόχαστρο οι αλλαγές στον Κώδικα Ποινικής Δικονομίας
Λάουρα Κοβέσι και Γιώργος Φλωρίδης 19