Πολιτική

Άλλο ένα Eurogroup ασάφειας – Οι δύο διαφορετικές γλώσσες της διαπραγμάτευσης

Στο πλαίσιο της 'δημιουργικής ασάφειας" αναμένεται να κυλήσει και η σημερινή συνεδρίαση του Eurogroup που θα αποτελέσει ένα ακόμη crash test προσαρμοστικότητας της κυβέρνησης Τσίπρα στις απαιτήσεις των εταίρων και δανειστών.

Εταίροι και δανειστές που θεωρούν τη νέα μίνι λίστα μεταρρυθμίσεων του κ. Βαρουφάκη μειωμένης αν όχι ανύπαρκτης άμεσης απόδοσης και ως εκ τούτου τη χώρα μας ανέτοιμη να εφαρμόσει στην πράξη ακόμη και τη συμφωνία της 20ης Φεβρουαρίου για την οποία πανηγυρίζει.

Είναι γεγονός ότι Αθήνα και Βρυξέλλες μιλούν διαφορετικές γλώσσες: η κυβέρνηση Τσίπρα θεωρεί το ελληνικό ζήτημα πλέον πολιτικό και άρα χρήζει τέτοιας αντιμετώπισης και η Κομισιόν πρωτίστως οικονομικό και τήρησης των δεσμεύσεων.

Επί της ουσίας η Αθήνα μιλά με βάση το email Βαρουφάκη και οι Βρυξέλλες με το email Χαρδούβελη , η Αθήνα μιλά με τους “θεσμούς” και οι Βρυξέλλες δια της “τρόικας”.

Το Μέγαρο Μαξίμου αναγνωρίζει ότι το παιχνίδι των καθυστερήσεων λειτουργεί εις βάρος ενδεχομένως της κυβέρνησης και της χώρας και κατά συνέπεια πρέπει να άμεσα πάρει τις μεγάλες αποφάσεις που θα τεθούν, είτε κινούνται στην κατεύθυνση του “έντιμου συμβιβασμού”. είτε της “ρήξης” υπό την κρίση του ελληνικού λαού.

Άλλωστε τα περί εκλογών ή δημοψηφίσματος του Γιάνη Βαρουφάκη ειπώθηκαν σε πλήρη συνεννόηση με το Μέγαρο Μαξίμου και αποτυπώνουν εν τέλει τις προθέσεις του πρωθυπουργού.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Εξεταστική για τον ΟΠΕΚΕΠΕ: Παραδόθηκε στον πρόεδρο της Βουλής το πόρισμα
Το επέδωσαν στον Νικήτα Κακλαμάνη ο πρόεδρος της Επιτροπής Ανδρέας Νικολακόπουλος και η γραμματέας Ιωάννα Λιτρύβη - Θα αναρτηθεί στην ιστοσελίδα του κοινοβουλίου και θα διανεμηθεί στους βουλευτές
Πόρισμα Εξεταστικής ΟΠΕΚΕΠΕ σε Νικήτα Κακλαμάνη
Αφροδίτη Λατινοπούλου για 43χρονο που την απειλούσε: Η ανοχή στα αριστερά σκουπίδια δεν περνάει πλέον
Η πρόεδρος της «Φωνής Λογικής» έκανε λόγο για δημόσια προτροπή σε δολοφονία και ζήτησε αυστηρότερη αντιμετώπιση, θέτοντας και ζήτημα στέρησης πολιτικών δικαιωμάτων σε περίπτωση καταδίκης
Αφροδίτη Λατινοπούλου
Νικήτας Κακλαμάνης για Γλυπτά του Παρθενώνα: Η διεκδίκηση θα συνεχιστεί «μέχρι την τελική δικαίωση»
Σε εκδήλωση της Επιτροπής Νέων για την Επανένωση των Γλυπτών (Remble Greece) στο Αρσάκειο Ψυχικού, ο πρόεδρος της Βουλής επανέλαβε τη γραμμή της διακρατικής διεκδίκησης απέναντι στο Ηνωμένο Βασίλειο και το Βρετανικό Μουσείο
Γλυπτά του Παρθενώνα
Απαγόρευση μπούρκας σε ανηλίκους: Εξετάζεται ρύθμιση για σχολεία και δομές
Ο υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου Θάνος Πλεύρης διευκρινίζει ότι η συζήτηση δεν αφορά το μαντήλι, αλλά την πλήρη κάλυψη του προσώπου, ενώ παράλληλα ξεκαθαρίζει ότι δεν έχει ληφθεί ακόμη κάποια απόφαση
μπούρκα
5