Πολιτική

Ανάδειξη των χρόνιων παθογενειών και επιστροφή των κλεμμένων η στρατηγική Μαξίμου για τον ΟΠΕΚΕΠΕ

Ο Πρωθυπουργός συγκαλεί το τελευταίο Υπουργικό Συμβούλιο την Παρασκευή - Οι δύο κοινοβουλευτικές εκκρεμότητες ως το τέλος του μήνα
Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Τον οδικό χάρτη με το κυβερνητικό έργο για τα επόμενα δύο χρόνια, ως τις εκλογές, βάζει σε πρώτο πλάνο το Μέγαρο Μαξίμου ύστερα από την παραπομπή από τη Βουλή του Κώστα Αχ. Καραμανλή στο Δικαστικό Συμβούλιο.

Μετά την ολοκλήρωση χθες (22.07.2025) του έργου της Προανακριτικής Επιτροπής με την ψηφοφορία στην Ολομέλεια της Βουλής του πορίσματος της Ν.Δ. και την παραπομπή από τη Βουλή του Κώστα Αχ. Καραμανλή στο Δικαστικό Συμβούλιο για να αποφασίσει εάν συντρέχουν ή όχι οι λόγοι για να στηθεί Ειδικό Δικαστήριο για τον πρώην υπουργό Μεταφορών, μένουν ως το τέλος του μήνα δύο ακόμη κοινοβουλευτικές εκκρεμότητες…

Η συζήτηση και ψηφοφορία στις 29 Ιουλίου επί της πρότασης της Ν.Δ. για τη σύσταση Εξεταστικής Επιτροπής για την υπόθεση του ΟΠΕΚΕΠΕ, και η ψηφοφορία των προτάσεων του ΠΑΣΟΚ και του ΣΥΡΙΖΑ με τη Νέα Αριστερά για τη σύσταση Προανακριτικής Επιτροπής για τους δύο «γαλάζιους», πρώην υπουργούς Αγροτικής Ανάπτυξης, Μάκη Βορίδη και Λευτέρη Αυγενάκη.

Η «γραμμή» του Μαξίμου για τον ΟΠΕΚΕΠΕ

Χθες σε κομματική σύσκεψη συζητήθηκε η «γραμμή» του κυβερνώντος κόμματος στη Βουλή για τις δύο αυτές κοινοβουλευτικές διαδικασίες για το σκάνδαλο του ΟΠΕΚΕΠΕ, με την έμφαση να δίνεται…:

-Πρώτον, στην ανάδειξη των παθογενειών σε σχέση με τις αγροτικές επιδοτήσεις και τη διάχυση των ευθυνών, από την περίοδο διακυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ το 1998 και μετέπειτα, και τη διακυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ έως σήμερα.

-Δεύτερον, στις πρωτοβουλίες της κυβέρνησης για την επιστροφή των «κλεμμένων» από αγρότες και κτηνοτρόφους, με τα πρώτα ραβασάκια να στέλνονται στις αρχές Αυγούστου.

Πρόκειται για μία κίνηση, που το Μαξίμου εκτιμά ότι θα βοηθήσει στην αναστροφή του κλίματος, δεδομένου πως αυτό είναι και το αίτημα που θέτουν για το θέμα οι πολίτες στις μετρήσεις κοινής γνώμης.

Υπουργικό Συμβούλιο την Παρασκευή

Στο μεταξύ, την ερχόμενη Παρασκευή, ο Πρωθυπουργός συγκαλεί το τελευταίο Υπουργικό Συμβούλιο πριν από το κλείσιμο της Βουλής και τις θερινές διακοπές, με τον Κυριάκο Μητσοτάκη να δίνει τις πολιτικές κατευθύνσεις για την επόμενη περίοδο…

Σύμφωνα με πληροφορίες, θα ζητήσει επιτάχυνση του κυβερνητικού έργου και υλοποίηση των δεσμεύσεων με βάση τα χρονοδιαγράμματα που έχουν οριστεί, επικοινωνία των πεπραγμένων της κυβέρνησης με τους πολίτες, ενώ έμφαση δίνει σε θέματα διαφάνειας στη δημόσια διοίκηση, με φόντο και υποθέσεις που «θόλωσαν» την εικόνα της κυβέρνησης, όπως η υπόθεση του ΟΠΕΚΕΠΕ.

Κυρίως όμως, η κυβέρνηση το επόμενο διάστημα και ως τα τέλη Αυγούστου, δίνει έμφαση στην προετοιμασία του νέου «καλαθιού» παροχών προς τους πολίτες, και ειδικά προς τη μεσαία τάξη, που θα ανακοινώσει ο Πρωθυπουργός στη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης, με τις κοινωνικές παροχές να αναμένεται να ξεπεράσουν τα 2 δισεκατομμύρια ευρώ.

Το διακύβευμα της πολιτικής σταθερότητας

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης στο Υπουργικό Συμβούλιο της Παρασκευής, αναμένεται να επαναφέρει το διακύβευμα την πολιτικής σταθερότητας ως αναγκαιότητα για να ολοκληρωθεί η υλοποίηση των μεταρρυθμίσεων που έχει προγραμματίσει η κυβέρνηση.

Την εγρήγορση της κυβέρνησης, με στόχο τη φυγή προς τα μπρος, μαρτυρά μια σειρά πρωτοβουλιών τις τελευταίες ημέρες.

Τη Δευτέρα ο Πρωθυπουργός ανακοίνωσε τη δημιουργία δύο νέων θαλάσσιων πάρκων στο Ιόνιο και το Νότιο Αιγαίο, ενώ σήμερα, θα προεδρεύσει σύσκεψης για τη λειψυδρία και αμέσως μετά θα ανακοινωθεί το σχετικό κυβερνητικό σχέδιο για το Λεκανοπέδιο της Αττικής και άλλες περιοχές της χώρας.

Με έμφαση στη θετική ατζέντα…

Η θετική ατζέντα τίθεται πια σε πρώτο πλάνο για το Μέγαρο Μαξίμου, το οποίο με ορόσημο τη Δ.Ε.Θ. επιδιώκει να καταγραφεί δημοσκοπική άνοδος των ποσοστών της Ν.Δ..

Με φόντο δε, τα σενάρια για την ανακοίνωση κόμματος τόσο από τον πρώην Πρόεδρο της Ν.Δ. και Πρωθυπουργό, Αντώνη Σαμαρά, όσο και από τον πρώην Πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ και Πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα, το Μέγαρο Μαξίμου προτάσσει το δίλημμα της «σταθερής διακυβέρνησης», με το επιχείρημα ότι σε περιόδους γεωπολιτικής αβεβαιότητας, οι «πειραματισμοί είναι επικίνδυνοι», όπως σημειώνει στο newsit.gr στέλεχος της κυβέρνησης.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Τα συλλυπητήρια του Κωστή Χατζηδάκη για τον θάνατο του Γιάννη Βαρβιτσιώτη - «Καλό ταξίδι πρόεδρε»
«Για τρία χρόνια, από το 2004 έως το 2007, υπηρετήσαμε μαζί στην Ευρωβουλή και ο Γιάννης Βαρβιτσιώτης ήταν τότε αρχηγός της Κοινοβουλευτικής μας Ομάδας» γράφει ο αντιπρόεδρος της ΝΔ
Κωστής Χατζηδάκης
Παύλος Μαρινάκης: Η αντίδραση απέναντι στις ψευδείς ειδήσεις και τη στοχοποίηση δεν είναι υπόθεση μόνο της κυβέρνησης
«H μάχη αυτή πρέπει να βρει όλους τους υγειώς σκεπτόμενους πολίτες, τα κόμματα, τους φορείς της κοινωνίας στην ίδια σελίδα» τονίζει ο κυβερνητικός εκπρόσωπος για το δημοσίευμα της «Εστίας»
Παύλος Μαρινάκης 6
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης στο Συντονιστικό της Πολιτικής Προστασίας για τις φωτιές – Ενημερώθηκε για όλα τα πύρινα μέτωπα
Μετά την ενημέρωση συζητήθηκε το ζήτημα των αντιδιαβρωτικών έργων τα οποία θα ξεκινήσουν άμεσα στις πληγείσες περιοχές, όπως και η καταγραφή των ζημιών από την Κρατική Αρωγή
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης στο Συντονιστικό Κέντρο της Πολιτικής Προστασίας 23
Γεραπετρίτης, Διαμαντοπούλου και Χριστοδουλάκης διαψεύδουν δημοσίευμα περί δείπνου για «συγκυβέρνηση παραγραφής» – «Εξόφθαλμα ψεύδη και συκοφαντίες»
Για ψευδές δημοσίευμα κάνουν λόγο ο υπουργός Εξωτερικών και η υπεύθυνη του Πολιτικού Σχεδιασμού του ΠΑΣΟΚ ενώ ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ έστειλε εξώδικο σε σάιτ για το ίδιο δημοσίευμα
Ο Γιώργος Γεραπετρίτης, η Άννα Διαμαντοπούλου και ο Μανώλης Χριστοδουλάκη 5
Κυριάκος Μητσοτάκης για τις φωτιές: Έχουμε επενδύσει στην Πολιτική Προστασία αλλά υπάρχουν στιγμές που η φύση ξεπερνά κάθε ανθρώπινο σχεδιασμό
«Θέλω να εκφράσω την απεριόριστη ευγνωμοσύνη μου στις γυναίκες και τους άνδρες του Πυροσβεστικού Σώματος, στους εθελοντές και σε όλους όσοι δίνουν μια μάχη που πολλές φορές ξεπερνά τα όρια του ανθρώπινου»
Κυριάκος Μητσοτάκης 86
ΠΑΣΟΚ και ΕΛΑΣ συγκρούονται για χρέη και χορηγούς με φόντο την πολιτική κυριαρχία στην Κεντροαριστερά
Τα δάνεια της Χαριλάου Τρικούπη και οι υπαινιγμοί για τη χρηματοδότηση του κόμματος Τσίπρα μετατρέπονται σε όπλα μιας ευρύτερης μάχης για την πρωτοκαθεδρία στον προοδευτικό χώρο
Αλέξης Τσίπρας και Νίκος Ανδρουλάκης 17