Πολιτική

Αναδίπλωση Αθανασίου για την περιστολή των προνομίων των βουλευτών που βρίσκονται ενώπιον της Δικαιοσύνης

 Με καταδικαστική απόφαση και όχι με αμετάκλητη παραπομπή η αναστολή προνομίων των βουλευτών που διαπράττουν αδικήματα.

 Το ξανασκέφτηκε ο υπουργός Δικαιοσύνης, ακούγοντας και τις ενστάσεις που είχαν διατυπώσει ο Πρόεδρος της Βουλής Ευ. Μειμαράκης αλλά και βουλευτές, και έκανε ένα βήμα πίσω σε σχέση με τη ρύθμιση που είχε φέρει για τη στέρηση των προνομίων και ατελειών όσων βουλευτών βρίσκονται ενώπιον της Δικαιοσύνης, ρύθμιση που θεωρήθηκε ότι αγγίζει κυρίως τους Χρυσαυγίτες βουλευτές..

Κατά την επεξεργασία του νομοσχεδίου του «ρυθμίσεις Ποινικού και Σωφρονιστικού Δικαίου» στην αρμόδια επιτροπή της Βουλής, ο Χαράλαμπος Αθανασίου έφερε βελτιωτική διατύπωση, διευκρινίζοντας ότι οι βουλευτές θα χάνουν τα προνόμια και τις ατέλειες που απολαμβάνουν (τηλεφωνική και ταχυδρομική ατέλεια, αυτοκίνητο, επιδόματα οργάνωσης γραφείου, εισιτήρια κ.α..) εφόσον υπάρχει καταδικαστική απόφαση σε βάρος τους για κακούργημα οποιουδήποτε τύπου ή πλημμέλημα, και όχι από τη στιγμή που από τη στιγμή που παραπέμπονται σε δίκη.

Είχε προηγηθεί η αντίδραση του Ευάγγελου Μειμαράκη, ο οποίος είχε αμφισβητήσει περί της συνταγματικότητας του μέτρου και είχε εκφράσει και ερωτηματικά για το τι θα γινόταν αν κάποιος βουλευτής αθωωνόταν και πως θα άντεχε ο προϋπολογισμός της Βουλής να καλύψει εκτάκτως, την αναδρομική καταβολή βουλευτικών αποζημιώσεων. Όμως υπήρξαν και αντιδράσεις από βουλευτές, οι οποίοι υποστήριζαν ότι αφορμή ακόμη και ανυπόστατες μηνύσεις, θα κινδύνευαν να χάσουν εισοδήματα και να μη μπορούν να ασκήσουν τα καθήκοντα τους, όπως λένε.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Υποχωρεί ο Αθανασίου για τα προνόμια των βουλευτών, μετά το “too much” του Μεϊμαράκη

Απάντηση Αθανασίου στις Δικαστικές Ενώσεις: Ματαιοπονούν όσοι προσπαθούν να βρουν σκοπιμότητες

Χαμός στην πρώτη ημέρα της “θερινής” Βουλής! Ο άγριος καυγάς της Κανέλλη με την Κωνσταντοπούλου και το “games of πολυθρόουν”


Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Φλωρίδης σε Βελόπουλο για την μετατροπή σε μουσείο του κτήματος Σημίτη: Είναι τόσο αλήθεια όσο οι 25 τόνοι ξυλολίου
«Δεν καταλαβαίνω γιατί τα χρήματα του ελληνικού λαού πρέπει να σπαταληθούν για να αγοραστεί το σπίτι του Σημίτη, του αρχιερέα της διαπλοκής», είπε ο κ. Βελόπουλος
Γιώργος Φλωρίδης 8
Κωστής Χατζηδάκης: Οι τράπεζες ξεπέρασαν τα όρια, πήγαν γυρεύοντας
«Δεν είμαστε λαϊκιστές να θεωρούμε ότι υπεύθυνες για όλα τα δεινά είναι οι τράπεζες, αλλά από την άλλη πλευρά πρέπει να αντιληφθούν ότι υπάρχουν κάποια όρια και ότι δεν μπορεί να βγάζουν "από τη μύγα ξύγκι"»
Ο Κωστής Χατζηδάκης 1
Απομακρύνεται το σενάριο ΠΑΣΟΚ και ΣΥΡΙΖΑ να αλληλοψηφίσουν τις προτάσεις τους για προανακριτική για το σκάνδαλο ΟΠΕΚΕΠΕ
Τα στελέχη της Κουμουνδούρου εμφανίζονται ιδιαίτερα αρνητικά σε αυτό το σενάριο, καθώς θεωρούν ότι η δική τους πρόταση είναι πιο συγκεκριμένη και ζητά να ελεγχθούν Βορίδης και Αυγενάκης
Ο Σωκράτης Φάμελλος