Σάββατο, 20 Απρ.
13oC Αθήνα

“Ανάξια απάντησης” – Η ανακοίνωση του ελληνικού ΥΠΕΞ στην τουρκική προκλητικότητα

“Ανάξια απάντησης” – Η ανακοίνωση του ελληνικού ΥΠΕΞ στην τουρκική προκλητικότητα

“Η διεθνής κοινότητα του 21ου αιώνα παρατηρεί έκπληκτη τα παραληρήματα θρησκευτικού και εθνικιστικού φανατισμού της σημερινής Τουρκίας”, τονίζει το ΥΠΕΞ. Καταδικάζει το κάψιμο της τουρκικής σημαίας.

Το ελληνικό υπουργείο Εξωτερικών απάντησε στην προκλητική ανακοίνωση του τουρκικού ΥΠΕΞ το πρωί του Σαββάτου αναφορικά με την λειτουργία της Αγιάς Σοφιάς ως τζαμί.

Η διεθνής κοινότητα του 21ου αιώνα παρατηρεί έκπληκτη τα παραληρήματα θρησκευτικού και εθνικιστικού φανατισμού της σημερινής Τουρκίας. Έχουν καταδικαστεί και είναι ανάξια απάντησης, ενώ εκθέτουν διεθνώς όλο και περισσότερο αυτούς που τα εκστομίζουν και τα υποκινούν”, τονίζει το ελληνικό ΥΠΕΞ. 

Παράλληλα το ελληνικό υπουργείο Εξωτερικών καταδικάζει απερίγραστα το κάψιμο της τουρκικής σημαίας που σημειώθε στη Θεσσαλονίκη. Όπως αναφέρει στο twitter ” Καταδικάζουμε με τον πλέον κατηγορηματικό τρόπο κάθε ενέργεια προσβολής εθνικού συμβόλου οιασδήποτε χώρας, εν προκειμένω της Τουρκίας”.

Νέο παραλήρημα από το τουρκικό ΥΠΕΞ

Η Τουρκία συνεχίζει την προκλητική συμπεριφορά μετά το χθεσινό θλιβερό σόου Ερντογάν στην Αγιά Σοφιά και με σημερινή ανακοίνωση του υπουργείου Εξωτερικών επιτίθεται για ακόμη μια φορά στη χώρα μας.

Το τουρκικό ΥΠΕΞ μεταξύ άλλων αναφέρει: Καταδικάζουμε τις αντιδράσεις της ελληνικής κυβέρνησης και των μελών του κοινοβουλίου και βεβαίως καταδικάζουμε έντονα το κάψιμο της σημαίας μας στη Θεσσαλονίκη.

Τα κακομαθημένα παιδιά της Ευρώπης που δεν μπορούσαν να χωνέψουν το ότι άνοιξε ξανά για προσευχή η Αγιά Σοφιά, δεν έχουν πάρει μάθημα από την Ιστορία αυτά τα ρατσιστικά κεφάλια. Να πρέπει να θυμηθούν όμως τι έπαθαν στο Αιγαίο όσοι δεν έδειξαν σεβασμό στη σημαία μας.

Στη συνέχεια καλεί την Ελλάδα να ξυπνήσει από το όνειρο του Βυζαντίου το οποίο δεν ξυπνά εδώ και 567 χρόνια ενώ κάνει λόγο για τουρκική μειονότητα στη Θράκη και καταπάτηση των δικαιωμάτων τους. Παράλληλα αναφέρει σε αυστηρό ύφος πως η Ελλάδα δεν μπορεί να κάνει μαθήματα εθνικής κυριαρχίας στην Τουρκία.

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις