Πολιτική

Ανασχηματισμός: 10 πρόσωπα – κλειδιά – Ποιοι φεύγουν, ποιοι μένουν

- Ερωτηματικό δίπλα στα ονόματα Σκουρλέτη, Κατρούγκαλου, Παππά
- Η γενιά του Αλέξη Τσίπρα αναλαμβάνει ρόλο στο νέο Υπουργικό Συμβούλιο
- Ο ρόλος Δραγασάκη, Γεροβασίλη και οι “καραμπόλες”
- Τα νέα υπουργεία φέρνουν αλλαγές σε πολλές θέσεις
- Ακόμη και σήμερα η ανακοίνωση του νέου κυβερνητικού σχήματος

Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Επτά συν ένα πρόσωπα θα παίξουν νέο σημαντικό ρόλο στο κυβερνητικό σχήμα με ακόμη τρία στελέχη να αλλάζουν θέση, αποτελώντας ταυτόχρονα και το μεγάλο ερώτημα, ενώ τα νέα υπουργεία φέρνουν αλλαγές, μαζί με τις καραμπόλες που προκύπτουν από την αλλαγή χαρτοφυλακίου από ορισμένα κορυφαία στελέχη.

Η εφημερίδα Αυγή κάνει λόγο για τη γενιά των 35αρηδων που φαίνεται ότι αναλαμβάνει ρόλο στο νέο κυβερνητικό σχήμα, αλλά και για άνοιγμα στα στελέχη που συντάσσονται με την προσπάθεια εξόδου της χώρας από την κρίση.
Οι ίδιες πληροφορίες μιλούν για ένα σχήμα στο υπουργείο Οικονομικών που μένει το ίδιο και από ‘κει και πέρα αναφέρουν σε ό,τι αφορά στον Πάνο Σκουρλέτη πως ενώ παραμένει ερωτηματικό είναι πιθανό να πάει σε άλλο αναβαθμισμένο πόστο, αλλά δεν αναφέρεται εάν το πόστο αυτό θα είναι εντός του υπουργικού συμβουλίου.
Ένα ακόμη ερώτημα αποτελεί ο Γιώργος Κατρούγκαλος που δημιούργησε πρόβλημα στο Μαξίμου στο ζήτημα του χειρισμού των μειώσεων των συντάξεων, όμως και για εκείνον φαίνεται πως υπάρχει ανοιχτή η πόρτα ενός άλλου υπουργείου.
Ο Νίκος Παππάς, ο οποίος σύμφωνα με πληροφορίες θα αναλάβει το νέο υπουργείο Ψηφιακής Πολιτικής και τα Media, αλλά θα έχει στην αρμοδιότητά του και όλα τα media. Τη θέση της Όλγας Γεροβασίλη που πολλοί τοποθετούν στο Εσωτερικών φαίνεται ότι αναλαμβάνει ο κ. Τζανακόπουλος.


Στόχος του Πρωθυπουργού είναι επικοινωνιακά, αλλά και ουσιαστικά ο Ανασχηματισμός να αποτελέσει ένα νέο ξεκίνημα.
Από την “παλιά φρουρά” ακόμη και αν δεν είναι στη θέση του αντιπροέδρου ο Γιάννης Δραγασάκης θα συνεχίσει να έχει σημαντικό ρόλο, ειδικά σε ότι αφορά στις διαπραγματεύσεις με τους δανειστές, έναν τομέα στον οποίο και ειδικά στο ζήτημα των μεταρρυθμίσεων ο Αλέξης Τσίπρας θέλει να ενισχύσει με νέα πρόσωπα που έχουν αποδείξει ωστόσο την αξία τους, όπως τονίζει το Μαξίμου.
Έτσι με τον αναμενόμενο ανασχηματισμό ρόλο αναμένεται να αναλάβουν οι κύριοι: Τζανακόπουλος, Πιτσιόρλας, Γιώργος Τσίπρας και Στάικος, αλλά και οι κυρίες Βάκη και Αχτσιόγλου.

Απ’ την “παλιά φρουρά” του υπουργικού όλα δείχνουν ότι ο Νίκος Φίλης παραμένει στη θέση του καθώς φάνηκε πως έχει ισχυρή στήριξη σε ιδεολογικό και όχι μόνο επίπεδο και στο συνέδριο, ενώ ο Χριστόφορος Βερναρδάκης παίρνει το δρόμο προς το Μαξίμου, αλλά δεν διευκρινίζεται ακόμη σε ποια θέση.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Εκπομπή στο YouTube από υποστηρικτές της Μαρίας Καρυστιανού ενόψει ανακοινώσεων για το νέο κόμμα: «500.000 Άνθρωποι Ετοιμάζουν Κάτι Μεγάλο»
Το βίντεο ξεκίνησε με το σύμβολο του περιστεριού με την ελιά, το οποίο είχε εμφανιστεί και στην πρώτη αφίσα προαναγγελίας της πολιτικής πρωτοβουλίας
Μαρία Καρυστιανού
Συνταγματική Αναθεώρηση: Τα 30 προτεινόμενα άρθρα για τροποποίηση – Τι αλλάζει για άρθρο 16, φόρους και νομιμότητα
Στο κείμενο, που δόθηκε πριν την ομιλία του Κυριάκου Μητσοτάκη, επισημαίνεται ότι η ανταπόκριση των βουλευτών για την αναθεώρηση του Συντάγματος «ξεπέρασε κάθε προσδοκία»
Συνταγματική Αναθεώρηση
Μητσοτάκης στην ΚΟ της ΝΔ: Όλοι οι βουλευτές μας θα βρίσκονται στα ψηφοδέλτια των επόμενων εκλογών εφόσον το επιθυμούν, είμαστε μια γροθιά
«Για να κερδίσουμε τρίτες συνεχόμενες εκλογές θα πρέπει να την ιδρώσουμε τη φανέλα και θα την ιδρώσουμε όλοι μαζί»
O Κυριάκος Μητσοτάκης
Ανανεώθηκε πριν 45 λεπτά
31
Γιάνης Βαρουφάκης: Έκανα 3ωρη εικονική διαπραγμάτευση με τον Γερμανό πρέσβη, είχε νοοτροπία κατακτητή – Ο Τσίπρας χαριεντιζόταν με τον ανόητο Ντάισελμπλουμ
Δεν συγχωρεί, όπως είπε, τον Αλέξη Τσίπρα επειδή χαριεντίζονταν στο Μαξίμου με τον Ντάισελμπλουμ μετά το μνημόνιο
Ο Γιάνης Βαρουφάκης
13
Σε τροχιά εκλογών το ΠΑΣΟΚ: Πώς «κάηκε» η επιστροφή της Τζάκρη – Η τετραήμερη εργασία και η διεύρυνση
Με ιδιαίτερα θερμά λόγια υποδέχθηκαν όλοι στην συνεδρίαση την πρόταση του ΠΑΣΟΚ για τετραήμερη εργασία, η οποία πάντως, εξηγήθηκε ότι αφορά σε επιχειρήσεις άνω των είκοσι εργαζομένων
O Νίκος Ανδρουλάκης 8
Κρίσιμη συνεδρίαση της ΚΟ της ΝΔ: Οι «ανησυχούντες» ομιλητές, η «κόκκινη γραμμή» του Μαξίμου και η Συνταγματική Αναθεώρηση
Το ενδιαφέρον στρέφεται και στην τοποθέτηση του πρώην υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης, Μάκη Βορίδη, η οποία εκτιμάται ότι θα είναι ισορροπητική και θα εκφράζει και τους βουλευτές και το Μέγαρο Μαξίμου
Κοινοβουλευτική της Νέας Δημοκρατίας