Πολιτική

Ανασχηματισμός: Αυτός είναι ο Νίκος Ταγαράς που ανέλαβε υφυπουργός Περιβάλλοντος

Ένα από τα τρία νέα πρόσωπα της κυβέρνησης που προέκυψαν από τον ανασχηματισμό είναι ο Νίκος Ταγαράς, ο οποίος αναλαμβάνει θέση υφυπουργό στο υπουργείο Περιβάλλοντος, και θα είναι αρμόδιος για θέματα περιβάλλοντος.

Ο κ. Νίκος Ταγαράς είναι πολιτικός μηχανικός και εξελέγη βουλευτής Κορινθίας στις εκλογές της 6ης Μαΐου 2012, ενώ επανεξελέγη στις εκλογές της 17ης Ιουνίου 2012.

Γεννήθηκε στο Χιλιομόδι Κορινθίας και είναι απόφοιτος της Σχολής Πολιτικών Μηχανικών του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου. Κατά τη διάρκεια της φοίτησής του τιμήθηκε επανειλημμένα με υποτροφία από το Ίδρυμα Κρατικών Υποτροφιών (Ι.Κ.Υ).

Μετά την ολοκλήρωση των σπουδών του, κατετάγη στην Πολεμική Αεροπορία για τη στρατιωτική του θητεία και απολύθηκε με το βαθμό του έφεδρου Ανθυποσμηναγού. Κατά τη διάρκεια της θητείας του ορίσθηκε επιβλέπων μηχανικός σε πολλά έργα σε μονάδες της Πολεμικής Αεροπορίας.

click4more: Ανασχηματισμός: Αυτή είναι η νέα κυβέρνηση – Όλες οι αλλαγές (video)

Υπηρέτησε για χρόνια στο χώρο της πρωτοβάθμιας Τοπικής Αυτοδιοίκησης, 8 χρόνια ως Πρόεδρος της Κοινότητας Χιλιομοδίου (1987-1994) και 4 χρόνια ως Δήμαρχος Τενέας (1999-2002).

Ταυτόχρονα υπήρξε για 4 χρόνια Πρόεδρος της Τοπικής Ένωσης Δήμων και Κοινοτήτων (ΤΕΔΚ) Νομού Κορινθίας (1999-2002), Πρόεδρος του Κέντρου Στρατηγικού Σχεδιασμού και Ανάπτυξης Πελοποννήσου, Αντιπρόεδρος των Τ.Ε.Δ.Κ Πελοποννήσου, Εκπρόσωπος του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδος στο Ν. Κορινθίας και Αντιπρόεδρος του Συλλόγου Μηχανικών.

Την οκταετία 2003-2010 διετέλεσε Νομάρχης Κορινθίας.

Διετέλεσε Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Αναπτυξιακής Εταιρίας Πελοπόννησος Α.Ε., Αντιπρόεδρος του Περιφερειακού Ταμείου της Περιφέρειας Πελοποννήσου, τακτικό μέλος της Ένωσης Νομαρχιακών Αυτοδιοικήσεων Ελλάδος (ΕΝΑΕ) στις επιτροπές Μεταφορών και Δημοσίων Σχέσεων, εκπρόσωπος της ΕΝΑΕ στο Κεντρικό Συντονιστικό Όργανο Πολιτικής Προστασίας και στην Εθνική Επιτροπή Οδικής Ασφάλειας, στην Μόνιμη Ειδική Επιτροπή Οδικής Ασφάλειας της Βουλής καθώς και Πρόεδρος στο Κέντρο Επαγγελματικής Κατάρτισης, στο Κέντρο Νέων και στο Λυσίπειο Πνευματικό Κέντρο της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης Κορινθίας.

 

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Λαζαρίδης και Μάντζος «σφάχτηκαν» για την υπόθεση Παναγόπουλου: «Είναι ΠΑΣΟΚάρα», «Εμείς κυβερνάμε τη χώρα;»
Συνεχίζεται στη Βουλή η συζήτηση επί του νομοσχεδίου για τις Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας, το βράδυ της Παρασκευής (13.02.2026) η ονομαστική ψηφοφορία - Δείτε LIVE
Μακάριος Λαζαρίδης
Μητσοτάκης σε Αρχιεπίσκοπο Αυστραλίας: Κατάκτηση για τον Ελληνισμό, η επιστολική ψήφος των ομογενών – Ελπίζουμε να ψηφιστεί με αυξημένη πλειοψηφία
Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε ενόψει της επικείμενης επίσκεψης του πρωθυπουργού στην Αυστραλία, η οποία θα συμπέσει με τον εορτασμό της 25ης Μαρτίου
Μητσοτάκης και Αρχιεπίσκοπος Αυστραλίας Μακάριος
Κυριάκος Μητσοτάκης για εξάρθρωση κυκλωμάτων από ΑΑΔΕ και ΕΛΑΣ: Η «Νομιμότητα Παντού» είναι για εμάς μία διαρκής δέσμευση
Σε ανάρτησή του επικαλείται επιτυχίες κατά φοροαπάτης και οργανωμένου εγκλήματος, τονίζοντας ότι η μάχη με την παραβατικότητα και την ατιμωρησία είναι «συνεχής»
Κυριάκος Μητσοτάκης
Κάλεσμα Κυρανάκη σε έμπειρα στελέχη από Ελλάδα και εξωτερικό για τις νέες διευθυντικές θέσεις στον ΟΣΕ
Η επιλογή των στελεχών θα γίνει με συμβάσεις ορισμένου χρόνου τριετούς διάρκειας, με δυνατότητα ανανέωσης, διασφαλίζοντας ευελιξία και λογοδοσία, ως προς τους στόχους και τους δείκτες απόδοσης
Κώστας Κυρανάκης
Τσίπρας για Στουρνάρα: Ψεύδεται ασύστολα μέσω της «Ομάδας Βιασμού της Αλήθειας» για να εξασφαλίσει μια 3η θητεία – Του εύχομαι και ισόβιος διοικητής
Η αντιπαράθεση αναζωπυρώνει ένα παλαιό, φορτισμένο μέτωπο μεταξύ της ηγεσίας του ΣΥΡΙΖΑ και του διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος, με φόντο την αποτίμηση της μνημονιακής περιόδου και τον ρόλο των θεσμών
Στουρνάρας και Τσίπρας 36