Πολιτική

Ανασχηματισμός; Γκρίνιες και κόντρες υπουργών

Σχεδόν έξι μήνες από τις τελευταίες εκλογές και τα σενάρια ανσχηματισμού έχουν αρχίσει να φουντώνουν.

Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Σύμφωνα με την εφημερίδα ΙΣΟΤΙΜΙΑ, η εμπιστοσύνη ακόμα και βουλευτών του κυβερνώντος κόμματος σε αρκετούς υπουργούς έχει υποχωρήσει.
‘Οπως γράφεται χαρακτηριστικά, δεν είναι πλεον πολλοί εκείνοι που στοιχιματίζουν για κάποιους υπουργούς οτι θα τα καταφέρουν να φέρουνε ις πέρας το έργο τους.

Αντίθετα υπάρχουν στελέχη που φοβούνται οτι πολλοί τομείς θα χειροτερέψουν.  Οι περισσότεροι επικριτές μιλούν για άγνοια και αδράνεια των στελεχών.

Η κα Κατσέλη, ακούει πολλά από τους συανδέλφους της με πιο πρόσφατο αυτό που άκουσε όλη η Βουλή στην κόντρα που είχε με τον υπουργό Οικονομικών για την διάταξη για τα φάρμακα.
Ομως ούτε και το δίδυμο παπακωνσταντίνου – Σαχινίδη ακούει τα καλύτερα. Ωστόσο, θα φαινόταν παρακινδυνευμένη η αλλαγή του οικονομικού επιτελείου σε μια περίοδο που αρχίζουν να εφαρμόζονται τα μέτρα… Πάντως ακούγεται έντονα το όνομα του Μιχάλη Χρυσοχοϊδη.

Αρρυθμίες όμως παρατηρούνται και στη συνεργασία υπουργών και υφυπουργών. Για παράδειγμα, σε αρκετούς δεν έχουν ακόμα εκχωρηθεί αρμοδιότητες, όπως στον Μάρκο Μπόλαρη, την Αντζελα Γκερέκου και την Θεοδώρα Τζάκρη.
Τα καλύτερα δεν ακούει από συναδέλφους της και η κα Μπιρμπίλη την οποία κατηγορούν οτι με το μόνο που ασχολείται είναι οι μη κυβερνητικές περιβαλλοντικές οργανώσεις….
Από την κριτική δεν ξεφεύγει και ο υπουργός Πολιτισμού Παύλος Γερουλάνος από τον οποίο περιμένουν να επιδείξει έργο…

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Ρένα Δούρου: Ούτε βήμα πίσω για την Έλενα Ακρίτα – Μήνυμα στη ΝΔ για την αντιπροεδρία της Βουλής
Η πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ ξεκαθάρισε ότι η Κουμουνδούρου επιμένει στην υποψηφιότητα της Έλενας Ακρίτα, απαντώντας στις πληροφορίες περί καταψήφισής της από τη ΝΔ
Η Ρένα Δούρου και η Έλενα Ακρίτα 20
Κωνσταντοπούλου για Ακρίτα: «Θα την ψηφίσουμε για αντιπρόεδρο της Βουλής, μπορεί να υπηρετήσει επάξια και σαφώς καλύτερα από άλλους»
«Είναι εξάλλου τραγικό την ημέρα που διαπράττεται άλλη μια γυναικοκτονία, η ΝΔ να επιδιώκει να αφήσει το Προεδρείο της Βουλής χωρίς καμμία γυναίκα…» γράφει η πρόεδρος της Πλεύσης Ελευθερίας
Ζωή Κωνσταντοπούλου 41