Πολιτική

«Πόλεμος» Αγαπηδάκη – Κωνσταντοπούλου για Ακρίτα: «Πάει πολύ να κάνετε τη μαχήτρια υπέρ των γυναικών»

Αφορμή της διαμάχης, η δημοσιοποίηση της απόφασης της ΝΔ να μη στηρίξει την πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ να καταλάβει τη θέση αντιπροέδρου της Βουλής, η Έλενα Ακρίτα
Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Κόντρα ξέσπασε στη Βουλή την Πέμπτη (27.08.2026) ανάμεσα στην Ειρήνη Αγαπηδάκη και τη Ζωή Κωνσταντοπούλου. Αφορμή, η δημοσιοποίηση της απόφασης της κυβερνητικής πλειοψηφίας να μη στηρίξει την πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ να καταλάβει τη θέση αντιπροέδρου της Βουλής, η βουλευτής Έλενα Ακρίτα.

«Εμφανίζεστε μαχήτρια υπέρ των γυναικών, αλλά εσείς είχατε προτείνει τον κ. Χουρδάκη», σχολίασε η αναπληρώτρια υπουργός Υγείας Ειρήνη Αγαπηδάκη απευθυνόμενη στην πρόεδρο της Πλεύσης Ελευθερίας, Ζωή Κωνσταντοπούλου.

«Το να παραμείνει το προεδρείο της Βουλής, μόνο με άνδρες μέλη, είναι πρόκληση, το να υποχρεώνονται γυναίκες υπουργοί να μην απαντάνε και να φεύγουν με εξυπνακισμούς είναι έκπτωση», τόνισε η κ. Κωνσταντοπούλου.

Κατά τη συζήτηση στην Ολομέλεια για το νομοσχέδιο που αφορά την επαγγελματική ασφάλιση, η πρόεδρος της Πλεύσης Ελευθερίας έθεσε το ζήτημα σε όλες τις παρεμβάσεις της και κάλεσε τα μέλη της κυβέρνησης που βρέθηκαν στην αίθουσα να πάρουν θέση.

«Είναι προφανές ότι είναι σε πολύ μεγάλη δυσκολία ο κ. Μητσοτάκης διότι έχει δώσει γραμμή να μπλοκάρουν συγκεκριμένη βουλευτή από το προεδρείο της Βουλής. Και είναι προφανές ότι είναι γραμμή Μητσοτάκη. Και είναι σε μεγάλη δυσκολία αυτή τη στιγμή. Δύο φορές έθεσα το θέμα στην κυρία Κεραμέως και δεν μου απήντησε. Η κυρία Αγαπηδάκη σηκώνεται και φεύγει και κάνει πνεύμα», σχολίασε η Ζωή Κωνσταντοπούλου.

Μάλιστα, χαρακτήρισε πρόκληση τη στάση της ΝΔ που ενδέχεται να μην επιτρέψει να υπάρχει γυναίκα στο προεδρείο και ιδιαίτερα σε μία περίοδο έξαρσης των γυναικτονιών, όπως τόνισε χαρακτηριστικά.

«Το να παραμείνει το προεδρείο της Βουλής, μόνο με άνδρες μέλη, είναι πρόκληση. Το να υποχρεώνονται γυναίκες υπουργοί να μην απαντάνε και να φεύγουν με εξυπνακισμούς είναι έκπτωση», πρόσθεσε η πρόεδρος της Πλεύσης Ελευθερίας.

Λίγα λεπτά νωρίτερα η αναπληρώτρια υπουργός Υγείας, Ειρήνη Αγαπηδάκη είχε προκληθεί, από τη Ζωή Κωνσταντοπούλου, να απαντήσει ποια είναι η θέση της για το ζήτημα ότι η ΝΔ προαναγγέλλει ότι θα «μπλοκάρει» την εκλογή της Έλενας Ακρίτα στο προεδρείο της Βουλής. «Πάρτε θέση. Σας προσκαλώ», είπε η κ. Κωνσταντοπούλου.

«Κυρία Κωνσταντοπούλου, με ξεπερνά το ό,τι ενώ είχατε τέσσερις γυναίκες και μπορούσατε να τις προτείνετε για αντιπροέδρους της Βουλής, εσείς επιλέξατε τον κ. Χουρδάκη. Πάει πολύ λοιπόν να έρχεστε εδώ σήμερα και να κάνετε τη μαχήτρια των γυναικών. Μόνο αυτό», σχολίασε η αναπληρώτρια υπουργός Υγείας.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
ΕΛΑΣ: Η μάχη για τους αναποφάσιστους περνά από την καθημερινότητα του πολίτη 
Η Αμαλίας επενδύει στην αντιμετώπιση της ακρίβειας, στην επιστροφή ψηφοφόρων που επέλεξαν την αποχή και στην παρουσία στις γειτονιές. Το στοίχημα του Αλέξη Τσίπρα να μετατρέψει την κυβερνητική φθορά σε θετική ψήφο για τη Συμπαράταξη
ΣΩΤΗΡΗΣ ΤΡΥΨΑΝΗΣ
Θεώνη Κουφονικολάκου: Αιχμές κατά Μελέτη και Μητσοτάκη για εργαζόμενους και στεγαστικό – «Και εις ανώτερα»
Η εκπρόσωπος Τύπου της ΕΛΑΣ επικρίνει τις κυβερνητικές προτεραιότητες, αντιπαραβάλλοντας την πίεση στους εργαζόμενους και το κόστος στέγασης με τις τοποθετήσεις στελεχών της ΝΔ
Η Θεώνη Κουφονικολάκου 12