Πολιτική

Ανασχηματισμός – Ο Θεοχάρης παρέδωσε τα «κλειδιά» του υπ. Τουρισμού στον Κικίλια

Με τη φράση «παραδίδω το Brand Ελλάδα πιο δυνατό από ποτέ» ο Χάρης Θεοχάρης παρέδωσε τη σκυτάλη του υπουργείου Τουρισμού στον Βασίλη Κικίλια στη διάρκεια τη σημερινής παράδοσης-παραλαβής των αρμοδιοτήτων τού υπουργείου.

Σε έντονα φορτισμένο κλίμα ο κ. Θεοχάρης εξέφρασε την ευγνωμοσύνη διότι «ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης με στήριξε με την εμπιστοσύνη του στις πιο δύσκολες ώρες που πέρασε ποτέ ο ελληνικός τουρισμός». Την ίδια στιγμή, όπως είπε, είναι υπερήφανος που οι επιδόσεις του κλάδου είναι εξαιρετικές -παρότι η πανδημία εξακολουθεί να πολιορκεί την ανθρωπότητα.

Εστιάζοντας σε αυτές, ανέφερε ότι μέχρι στιγμής, έχουμε υποδεχτεί στην Ελλάδα πάνω από 6 εκατομμύρια τουρίστες, ενώ η μέση δαπάνη ανά φιλοξενούμενο έχει αυξηθεί και οι προβλέψεις για το άμεσο μέλλον είναι -είπε- κάτι περισσότερο από αισιόδοξες.

Σταχυολογώντας τα πεπραγμένα της θητείας του, ο Χάρης Θεοχάρης στάθηκε στο βραβείο «Global Champion Award» για τη διαχείριση της πανδημίας στον τουριστικό τομέα, το οποίο απένειμε στην Ελλάδα το Παγκόσμιο Συμβούλιο Ταξιδιών και Τουρισμού (WTTC).

Από την πλευρά του ο νέος υπουργός Τουρισμού Βασίλης Κικίλιας σημείωσε ότι θα “πατήσει” και θα αξιοποιήσει ό,τι μέχρι τώρα έχει χτιστεί στο υπουργείο Τουρισμού, προκειμένου –όπως είπε- να δημιουργήσει το νέο τουριστικό προϊόν. Αφού αναγνώρισε τις πρωτοφανείς δυσκολίες που αντιμετώπισε στη θητεία του ο Χάρης Θεοχάρης, ο κ. Κικίλιας ανάφερε ότι στην επόμενη σελίδα του υπουργείου δεν περισσεύει κανείς.

Τις επόμενες ώρες ο νέος υπουργός Τουρισμού θα έχει συνεργασία με την υφυπουργό Τουρισμού, Σοφία Ζαχαράκη, προκειμένου να λάβει γνώση για τα τρέχοντα θέματα του υπουργείου, ενώ αναμένεται να έχει και επαφές με τους φορείς του κλάδου, προκειμένου να ενημερωθεί και ο ίδιος για τα τρέχοντα ζητήματα του κλάδου. Άλλωστε η χρονιά εξελίσσεται και το επόμενο διάστημα είναι το κρίσιμο για την πορεία των τουριστικών εσόδων.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Κυριάκος Μητσοτάκης: Πέρασαν οι εποχές που μπορούσατε να τάζετε φύκια για μεταξωτές κορδέλες - Νίκος Ανδρουλάκης: Επιτρέψατε το πάρτι στα μονοπώλια
«Απέναντι σε αυτήν την επίμονη ακρίβεια, εμείς έχουμε πει πως η καλύτερη απάντηση στην ακρίβεια είναι η μόνιμη αύξηση των εισοδημάτων και έχουμε επιτυχίες» είπε ο πρωθυπουργός
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης στη Βουλή
52
Νίκος Καραχάλιος: Ο Πάνος Καμμένος ήθελε να ενωθούν σε κόμμα οι ΑΝΕΛ και το Κύμα με πρόεδρο τη Μαρία Καρυστιανού – «Παλαβομάρες»
«Αυτή ήταν συμβολικά η ανισόρροπη ιδέα του Πάνου! Να μας προσφέρει το κουφάρι των ΑΝΕΛ και η Μαρία να το συγχωνεύσει με το Κύμα και σε ρόλο αντιπροέδρου άλλη σεβαστή κυρία. Τα έκανε όλα μπάχαλο»
Ο Νίκος Καραχάλιος 5