Πολιτική

Ανασχηματισμός το Φθινόπωρο αλλά κλείδωσαν από τώρα οι αλλαγές

Φουντώνουν τα σενάρια ανασχηματισμού και τα ονόματα έχουν "κλειδώσει", ωστόσο δεν αναμένεται κίνηση από το Μέγαρο Μαξίμου πριν τις δημοτικές εκλογές. Μάλιστα τα σενάρια φούντωσαν μετά και την παραίτηση της Α.Γκερέκου.

Οι αποφάσεις, σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του Newsit, έχουν ήδη ληφθεί. ‘Ομως θεωρείται λάθος να γίνει κίνηση ανασχηματισμού πριν τις δημοτικές εκλογές. Κι αυτό γιατί οι εκλογές θεωρούνται βαρόμετρο για την κυβέρνηση.

Από την μια τα σκληρά μέτρα που έχουν δημιουργήσει ένα κλίμα δυσαρέσκειας και από την άλλη ο Καλλικράτης, που σε τοπικό επίπεδο έχει εξοργίσει χιλιάδες πολίτες, θεωρείται βέβαιο οτι δεν θα φέρουν θετικά αποτελέσματα για το κυβερνών κόμμα.
Οπότε αν γινόταν ανασχηματισμός τώρα, μπορεί και να “καιγόταν” πριν την ώρα του το νέο κυβερνητικό σχήμα.

Το Μέγαρο Μαξίμου έχει “μετρήσει” την αποδοτικότητα των υπουργών της κυβέρνησης Παπανδρέου με πολλές και συνεχείς έρευνες. Τα υπουργεία που υπάρχουν καθυστερήσεις “φωνάζουν” από μόνα τους.

Ανάμεσα στα ονόματα που σύμφωνα με το σενάριο για ανασχηματισμό το Φθινόπωρο φέρονται να μετακινούνται είναι οι : Παπακωνσταντίνου, Κατσέλη, Ρέππας, Μπατζελή, Καστανίδης και Ξενογιαννακοπούλου. 

Πάντως σε κάθε περίπτωση αμετακίνητοι φέρονται να είναι οι: 

Μιχάλης Χρυσοχοϊδης, Γιάννης Ραγκούσης, Ανδρέας Λοβέρδος, Ευαγγελος Βενιζέλος, Αννα Διαμαντοπούλου, Παύλος Γερουλάνος, Τίνα Μπιρμπίλη και Χάρης Παμπούκης.

Σήμερα, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος για πρώτη φορά άφησε ανοικτό το ενδεχόμενο ανασχηματισμού με την φράση: “Η κυβέρνηση δεν έχει αγκυλώσεις και δογματισμούς”.

Ο κ.Πεταλωτής απάντησε μεν πως τα πρόσωπα είναι δεδομένα, αλλά πρόσθεσε ότι η κυβέρνηση “δεν έχει αγκυλώσεις και δογματισμούς. Μοναδικό της κριτήριο είναι το δημόσιο συμφέρον και όπου υπάρχει ανάγκη διορθωτικών πρακτικών θα το κάνει με θάρρος”.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Ο Νίκος Χαρδαλιάς υπέγραψε πρωτόκολλο συνεργασίας ανάμεσα στην Περιφέρεια Αττικής και τη Ζιανγκσού της Κίνας
«Η ενδυνάμωση των αυτοδιοικητικών δεσμών της Μητροπολιτικής Αττικής με τις μεγάλες περιφέρειες της Κίνας, αποτελεί προσωπικό στοίχημα», τόνισε ο Νίκος Χαρδαλιάς
Ο Περιφερειάρχης Αττικής, Νίκος Χαρδαλιάς με τον Γενικό Γραμματέα της κινεζικής Περιφέρειας Ζιανγκσού, Xin Changxing
Μητσοτάκης στον CEO της UniCredit: Καλωσορίζουμε την επένδυση στην Alpha Bank – Θα συμβάλλει περισσότερο στην ανάπτυξη της οικονομίας
«Με χαροποιεί ιδιαίτερα η απόφασή σας να αυξήσετε σημαντικά το μερίδιό σας στην Alpha Bank, πάντα πίστευα ότι η Ευρώπη χρειάζεται ισχυρότερες και πιο ανταγωνιστικές τράπεζες», επισήμανε ο Κυριάκος Μητσοτάκης
Συνάντηση του Πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη με τον Διευθύνοντα Σύμβουλο του ομίλου UniCredit, Andrea Orcel και τον Διευθύνοντα Σύμβουλο της Alpha Bank, Βασίλη Ψάλτη
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης μίλησε με τον Αλ Σίσι για τον πόλεμο Ισραήλ - Ιράν και τη Μονή Σινά: «Να μην υπάρξει περαιτέρω κλιμάκωση»
Ο πρωθυπουργός υπογράμμισε την ανάγκη να μην υπάρξει περαιτέρω κλιμάκωση στη Μέση Ανατολή και να ξεκινήσουν άμεσα οι συζητήσεις μεταξύ όλων των εμπλεκόμενων μερών
Κυριάκος Μητσοτάκης Αλ Σίσι 4