Πολιτική

Ανδρουλάκης: Την πιο κρίσιμη περίοδο για την παράταξη με παρακολουθούσαν οι μυστικές υπηρεσίες της χώρας μας

Με αναφορά στην παρακολούθηση του κινητού του τηλεφώνου από την ΕΥΠ ξεκίνησε την ομιλία του ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Νίκος Ανδρουλάκης, στην κοινή συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας και του Πολιτικού Συμβουλίου του κόμματός του. 

«Την πιο κρίσιμη περίοδο για την παράταξή μας έμαθα ότι με παρακολουθούσαν οι μυστικές υπηρεσίες της χώρας μας», είπε ο Νίκος Ανδρουλάκης.

Ο κ. Ανδρουλάκης δήλωσε βαθύτατα προδομένος και κατηγόρησε την κυβέρνηση για εκστρατεία προπαγάνδας με fake news. 

Μίλησε για παρακρατικό μηχανισμό από τη ΝΔ ο οποίος όπως τόνισε ήθελε σε ομηρεία το ΠΑΣΟΚ αλλά απέτυχε παταγωδώς. «Είναι αδιανόητο να αγωνίζομαι για τα εθνικά συμφέροντα και η κυβέρνηση να μου έχει στήσει μία τέτοια πλεκτάνη. Ενιωσα βαθύτατα πληγωμένος», είπε ακόμα.

Έκανε λόγο για προσωπικές και αμετάθετες ευθύνες του Κυριάκου Μητσοτάκη. Απευθυνόμενος στον πρωθυπουργό είπε: «Είστε ο πρωθυπουργός που στην προεκλογική περίοδο του ΠΑΣΟΚ παρακολουθούσε έναν από τους βασικούς υποψηφίους, που βάφτισε νόμιμο λάθος την παραβίαση του Συντάγματος και με καλεί να γίνω συνένοχος. Ουδέποτε υπήρξε επίσημη προσπάθεια ενημέρωσής μου από κάποια δημόσια αρχή». 

Σε άλλο σημείο υπογράμμισε: «Δεν θα επιτρέψω σε κανέναν κύριο Μητσοτάκη να αφήσει σκιές». Κάλεσε τον πρωθυπουργό να πει δημόσια αύριο στον ελληνικό λαό ποιος είναι ο λόγος που τον καθιστούσε εθνικό κίνδυνο. 

Για την εξεταστική επιτροπή σημείωσε ότι το ΠΑΣΟΚ θέλει να ελεγχθούν συγκεκριμένες υποθέσεις όποια κυβέρνηση και αν αφορούν. Κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι με τις νομοθετικές πρωτοβουλίες που ανέλαβε έδειξε ότι δεν έχει καμία πρόθεση για ουσιαστικές αλλαγές στην ΕΥΠ. 

Για την προ ημερησίας διατάξεως συζήτηση που θα γίνει αύριο Παρασκευή στην Βουλή είπε ότι «ο κ. Μητσοτάκης επιλέγει τον δρόμο της συγκάλυψης και όχι της αποκάλυψης και δεν θα τους ακολουθήσουμε».

Η ΝΔ ακολουθεί κατά γράμμα τις τακτικές που ακολουθούσαν όταν ήταν στην κυβέρνηση, Τσίπρας και Καμμένος, είπε ακόμα. «Μέχρι προχθές ήμουν για τον ΣΥΡΙΖΑ ο πρόθυμος εταίρος του κ. Μητσοτάκη, τώρα τι έχει να πει ο κ. Τσίπρας που διαπιστώθηκε ότι ήμουν στόχος αυτών των παρακρατικών; Πάλι αυταπάτες;» 

Η Δημοκρατική Παράταξη σας δείχνει την πόρτα εξόδου από την εξουσία κ. Μητσοτάκη, τόνισε και πάλι απευθυνόμενος στον πρωθυπουργό αλλά τον κάλεσε πρώτα να πει την αλήθεια στον ελληνικό λαό.

«Εμείς δεν είμαστε πρόθυμοι εταίροι κανενός», τόνισε και πρόσθεσε: «Οι πολίτες έχουν κουραστεί από τον τοξικό δικομματισμό».

Παρακολουθήστε την ομιλία του προέδρου του ΠΑΣΟΚ, Νίκου Ανδρουλάκη

https://www.youtube.com/watch?v=1pXQh64NATw

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Ο Δημήτρης Χρ. Αναστασόπουλος ανακοινώνει την υποψηφιότητα του για την Προεδρία του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών
«Έχοντας και την εμπειρία και τη γνώση αλλά και την ίδια διάθεση ενασχόλησης όπως και στην αρχή, διεκδικώ και πάλι τη στήριξη των δικηγόρων» ανέφερε ο ίδιος
Ο Δημήτρης Αναστασόπουλος 1
Νίκος Ανδρουλάκης: «Το ολοκληρωμένο σχέδιο του ΠΑΣΟΚ στη ΔΕΘ θα κάνει τη χώρα μας πιο ανταγωνιστική οικονομικά, πιο ανθεκτική κοινωνικά, πιο ισχυρή γεωπολιτικά»
Η Διεθνής Έκθεση Θεσσαλονίκης συνήθως είναι ένα παζάρι δεσμεύσεων και παροχολογίας από την εκάστοτε κυβέρνηση»
Νίκος Ανδρουλάκης 2
Στη δικαιοσύνη προσφεύγει ο Γιώργος Γεραπετρίτης μετά από δημοσιεύματα για το έργο της ηλεκτρικής διασύνδεσης Ελλάδας – Κύπρου
«Κυπριακό μέσο ενημέρωσης κυκλοφόρησε ψευδές και παραπειστικό δημοσίευμα που αφορά υποτιθέμενη εμπλοκή μέλους της οικογένειάς μου στο έργο της ηλεκτρικής διασύνδεσης»
Ο Υπουργός Εξωτερικών Γιώργος Γεραπετρίτης 3
Ο Νίκος Ανδρούλακης από τη ΔΕΘ θα βάλει «ταφόπλακα» σε κάθε ενδεχόμενο συγκυβέρνησης με τη ΝΔ
Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης γνωρίζει πολύ καλά ότι η παρουσία του στην ΔΕΘ θα είναι καθοριστική, αφού θα πρέπει να πείσει τους έλληνες ψηφοφόρους ότι το ΠΑΣΟΚ αποτελεί έτοιμη εναλλακτική πρόταση
Ο Νίκος Ανδρουλάκης 1
Το «ταμείο» της κυβέρνησης για την παρουσία του Κυριάκου Μητσοτάκη στη ΔΕΘ: Αύξηση των ποσοστών και νέα σχέση με τους πολίτες
Αν και «γαλάζια» στελέχη θεωρούν πως τα μέτρα που εξήγγειλε ο πρωθυπουργός θα αυξήσουν τα ποσοστά της ΝΔ στις δημοσκοπήσεις ταυτόχρονα εκτιμούν πως αυτό το κλίμα δεν θα «φτάσει» μέχρι τις εκλογές
Κυριάκος Μητσοτάκης 1
Οι επόμενες κινήσεις του Αλέξη Τσίπρα: Η παραίτηση από βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, το νέο βιβλίο και οι «σύντροφοι» που «καίει»
Ο Αλέξης Τσίπρας πέρα από την κεντρική παρουσίαση του βιβλίου που θα κάνει στην Αθήνα δεν αποκλείεται να πάει και σε άλλες δυο - τρεις μεγάλες πόλεις της επαρχίας
Ο Αλέξης Τσίπρας 24