Πολιτική

Ανοιχτή σύγκρουση Ρέππα-Παπακωνσταντίνου – Νευρικότητα στο Μαξίμου

Διαστάσεις λαμβάνει η κόντρα ανάμεσα στον Δημήτρη Ρέππα και τον Γιώργο Παπακωνσταντίνου με αφορμή τα σενάρια ιδιωτικοποιήσεων στον τομέα των μεταφορών. "Καρφιά" και για συμβούλους του πρωθυπουργού!

Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Το κλίμα στο εσωτερικό της κυβέρνησης μυρίζει μπαρούτι, μετά την σκληρή και πλέον ανοιχτή επίθεση του κ. Ρέππα εναντίον του υπουργού Οικονομικών, Γιώργου Παπακωνσταντίνου, κάτι που προκάλεσε νευρικότητα και στο Μέγαρο Μαξίμου.

“Να μην κουνάμε το δάχτυλο στους εργαζόμενους γιατί θα μας κουνήσουν τα πέντε δάχτυλα κάποια στιγμή”, είπε ο υπουργός Μεταφορών, Δημήτρης Ρέππας φανερά ενοχλημένος από τα δημοσιεύματα του Τύπου της Κυριακής αναφορικά με το ενδεχόμενο ιδιωτικοποιήσεων στον τομέα των Μεταφορών αλλά και μετά τις δηλώσεις Παπακωνσταντίνου για τα ελλείμματα των ΔΕΚΟ και τις μηνιαίες αποδοχές των εργαζομένων.

Αυτές οι δηλώσεις προκάλεσαν νευρικότητα στο Μέγαρο Μαξίμου με τον κυβερνητικό εκπρόσωπο σε ρόλο πυροσβέστη να διαψεύδει τα περί κόντρας μεταξύ των δύο υπουργών. Ο κ. Ρέππας δείχνει αποφασισμένος να τραβήξει το σκοινί, ενώ ο κ. Παπακωνσταντίνου δεν έριξε λάδι στη φωτιά και περιορίστηκε μέσω κύκλων να αναφέρει πως εκτελεί το κυβερνητικό έργο.

“Είμαστε η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ και στην πολιτική μας ενσωματώνουμε τις ρυθμίσεις και τις προβλέψεις του μνημονίου αλλά ενσωματώνουμε και τις αρχές της δικής μας πολιτικής”, τόνισε ο κ. Ρέππας μιλώντας στους δημοσιογράφους, δίνοντας συνέχεια στην σφοδρή αντιπαράθεση που έχει ξεσπάσει τις τελευταίες μέρες ανάμεσα στα μέλη της κυβέρνησης.

“Η Ελλάδα, το ΠΑΣΟΚ και οι αρχές υπήρχαν πριν από το μνημόνιο θα υπάρχουν και μετά και αυτό δεν πρέπει να μας διαφεύγει”, πρόσθεσε, στέλνοντας σαφέστατο μήνυμα στον υπουργό Οικονομικών, Γιώργο Παπακωνσταντίνου.

“Δεν μου αρέσει και δε θέλω, επειδή είμαστε αυτή η κυβέρνηση, να κουνάμε συνέχεια το δάχτυλο στους εργαζόμενους, τους μισθωτούς και τους δημόσιους υπάλληλους. Υπάρχει πλούτος σε αυτή τη χώρα που πρέπει να φορολογηθεί. Υπάρχουν άνθρωποι με πολύ υψηλά εισοδήματα που πρέπει να συνεισφέρουν στο δημόσιο ταμείο. Και αυτό πρέπει να γίνει πολύ πιο αποτελεσματικά”, είπε ο Δημήτρης Ρέππας, καλώντας εμμέσως πλην σαφώς τον υπουργό Οικονομικών να εντείνει τη μάχη κατά της φοροδιαφυγής.

Διαβάστε επίσης
Στα μαχαίρια υπουργοί – Κόντρα Ρέππα – Παπακωνσταντίνου για τις ΔΕΚΟ

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Αλέξης Τσίπρας από τη Νίκαια: «Σε 24 ώρες γίναμε αξιωματική αντιπολίτευση σε λίγους μήνες κυβέρνηση»
Ανέπτυξε τους πέντε βασικούς άξονες της πολιτικής του πρότασης, για την ενέργεια, για την κατάργηση των πανελλαδικών, για το ιδιωτικό χρέος και τα funds και την μετακίνηση με τα ΜΜΜ
Αλέξης Τσίπρας
Ανανεώθηκε πριν 56 λεπτά
39
Νέες βολές Πλακιά κατά Κυρανάκη για τα Τέμπη και το «παράνομο φορτίο»: «Μάλλον είστε αδιάβαστος»
Ο πατέρας της Χρυσής και της Θωμαΐδος αλλά και θείος της Αναστασιας -Μαρίας, που έχασαν τη ζωή τους στο πολύνεκρο σιδηροδρομικό δυστύχημα, ζητά απαντήσεις για το «άγνωστο πτητικό καύσιμο»
Νίκος Πλακιάς