Πολιτική

Αντιδράσεις για την εμφάνιση της Χρυσής Αυγής στη Νέα Υόρκη

Η Χρυσή Αυγή εμφανίστηκε και στο χώρο της Ομογένειας της Νέας Υόρκης, προκαλώντας αντιδράσεις, εντός και εκτός της ελληνοαμερικανικής κοινότητας.

Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Ομογενειακοί φορείς, όπως η ΑΧΕΠΑ, με ανακοινώσεις τους καταδικάζουν την ιδεολογία και τις ενέργειες των μελών της Χρυσής Αυγής. Επίσης, στελέχη αμερικανοεβραϊκών οργανώσεων εκφράζουν την ανησυχία τους, υποστηρίζοντας ότι πρόκειται για “επικίνδυνο φαινόμενο”.

Η εφημερίδα “Νιου Γιορκ Τάιμς”, σε δημοσίευμά της την περασμένη Δευτέρα, ανέφερε ότι η “ακροδεξιά οργάνωση”, όπως επισήμανε, άνοιξε πρόσφατα γραφείο στη Νέα Υόρκη, ανακοινώνοντας την παρουσία της μέσω Διαδικτύου.

Σύμφωνα, όμως, με τα μέχρι τώρα δεδομένα, η Χρυσή Αυγή δεν λειτουργεί δικό της γραφείο στην Αστόρια. Μια φωτογραφία που δημοσιεύτηκε σε διάφορα έντυπα και ιστοσελίδες με μέλη της Χρυσής Αυγής έχει παρθεί από τα γραφεία της Ομοσπονδίας Ελληνικών Σωματείων Νέας Υόρκης, στην Αστόρια.

Σε ανακοίνωσή της η Ομοσπονδία υποστηρίζει ότι δεν έχει “καμία συνεργασία” με την Χρυσή Αυγή και ότι το οίκημά της, το Σταθάκειο Πολιτιστικό Κέντρο στην Αστόρια, “δεν χρησιμοποιείται” από τη Χρυσή Αυγή.

Τέλος, η Αριστερή Κίνηση Νέας Υόρκης με ανακοίνωσή της εκφράζει την “έντονη αποδοκιμασία” των μελών της για την εγκατάσταση συνδέσμου και την έναρξη δραστηριοτήτων της Χρυσής Αυγής στην Αστόρια της Νέας Υόρκης και σε άλλες περιοχές της Βόρειας Αμερικής, σημειώνοντας επίσης ότι “η Χρυσή Αυγή λυμαίνεται την ανέχεια και την απόγνωση μεγάλου μέρους της ελληνικής κοινωνίας, με απώτερο σκοπό τη συλλογή ψήφων και οπαδών”.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Το ΥΠΕΞ καταδικάζει τις απειλές των Χούθι στην Ερυθρά Θάλασσα: «Αναγνωρίζουμε τον καθοριστικό ρόλο του Βασιλείου της Σαουδικής Αραβίας»
«Η προστασία των δικαιωμάτων και των ελευθεριών της ναυσιπλοΐας, παραμένει θεμελιώδης προτεραιότητα» αναφέρει η ανακοίνωση του ΥΠΕΞ
ΥΠΕΞ
Μητσοτάκης από Γρεβενά για τον Ε65: «Η Ελλάδα των ημιτελών έργων ανήκει στο παρελθόν, απαντάμε με την αλήθεια των αποτελεσμάτων»
Ο πρωθυπουργός χαρακτήρισε τον νέο αυτοκινητόδρομο σύμβολο της «Ελλάδας μιας νέας εποχής» και επιτέθηκε στην αντιπολίτευση: «Τους αφήνουμε στο χθες»
Μητσοτάκης, Ε65
94
«Βραχυκύκλωμα» στο ΠΑΣΟΚ μετά τη στροφή Τσίπρα για τα μη κρατικά πανεπιστήμια: Οι αντικρουόμενες γραμμές Καρχιμάκη και Γιαννακοπούλου και το «άδειασμα» στον Δουδωνή
«Θα καταργήσουμε τον νόμο Πιερρακάκη και θα φτιάξουμε έναν νέο νόμο-πλαίσιο» - «Δεν έχει συζητηθεί κάτι τέτοιο στην Κοινοβουλευτική Ομάδα»
Καρχιμάκης, Γιαννακοπούλου, Δουδωνής
Πέτσας: «Πάντα υπάρχει δυνατότητα προσέγγισης με Σαμαρά και Καραμανλή» – «Ξεκάθαρα δεύτερος ο Τσίπρας στις εκλογές»
Ο βουλευτής της ΝΔ χαρακτήρισε εφικτό τον στόχο της αυτοδυναμίας, απορρίπτοντας τα σενάρια κυβερνήσεων συνεργασίας, και εκτίμησε ότι «το ΠΑΣΟΚ έχασε το τρένο»
Καραμανλής και Σαμαράς