Πολιτική

Ανυποχώρητος Σόιμπλε! “Ελάφρυνση του ελληνικού χρέους δε θα αλλάξει τίποτα”!

Ούτε... βήμα πίσω από τη "σκληρή" του γραμμή σχετικά με τη διευθέτηση του ελληνικού χρέους δεν φαίνεται να κάνει ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών, Βόλφγκανγκ Σόιμπλε.

Ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών, σημείωσε σήμερα από το βήμα τραπεζικού συνεδρίου στη Φρανκφούρτη πως μια ενδεχόμενη ελάφρυνση δεν θα άλλαζε στην πραγματικότητα τίποτα. Παράλληλα απήυθυνε έκκληση για την εφαρμογή διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων.

Ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, μάλιστα, κάλεσε σε μεταρρυθμίσεις τις κυβερνήσεις του συνόλου των ευρωπαϊκών χωρών, ούτως ώστε να ενισχύσουν την ανταγωνιστικότητά τους. Όπως παρατήρησε συγκεκριμένα, η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα έχει μικρά περιθώρια επανεκκίνησης της οικονομίας της Ευρωζώνης.

“Η ΕΚΤ έχει σχεδόν εξαντλήσει τα περιθώρια νομισματικής πολιτικής”, τόνισε χαρακτηριστικά, υπογραμμίζοντας πως η χαλαρή νομισματική πολιτική άρει τις πιέσεις για υλοποίηση διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων από τις χώρες της Ευρωζώνης και εγείρει τον κίνδυνο δημιουργίας μιας “φούσκας” στην αγορά κατοικιών στις περισσότερο ευημερούσες χώρες, όπως είναι για παράδειγμα η Γερμανία.

Επιπρόσθετα, ο Γερμανός ΥΠΟΙΚ τόνισε πως οι πολιτικές της Τουρκίας είναι απαράδεκτες και απομακρύνουν τη χώρα από τη συμμετοχή της στην Ευρωπαϊκή Ένωση, ενώ τέλος, προειδοποίησε τους Ιταλούς για ενδεχόμενη αρνητική τους ψήφο στο δημοψήφισμα της 4ης Δεκεμβρίου για τη συνταγματική μεταρρύθμιση.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Ζωή Κωνσταντοπούλου για την αποχώρηση on air σε χρόνο – ρεκόρ: Θέλησαν να αποπροσανατολίσουν τον κόσμο
«Η δημοσιογραφία και η ενημέρωση έχουν να κάνουν και με το τι ρωτάς και με το τι δεν ρωτάς και με το τι θάβεις κάτω από ανύπαρκτα θέματα», λέει η πρόεδρος της Πλεύσης Ελευθερίας
Η Ζωή Κωνσταντοπούλου αποχωρεί από την εκπομπή της Φαίης Μαυραγάνη στον ΣΚΑΪ
25
Κασσελάκης για τη διαρροή συνομιλίας του με την Τζάκρη: «Μακάρι να είχατε τα κότσια της» – «Θα το ερευνήσω έχοντας στο πλευρό μου τον Πρόεδρο»
Η Θεοδώρα Τζάκρη, μετά τη διαρροή αποσπάσματος συνομιλίας της με τον Στέφανο Κασσελάκη, προσφεύγει στη Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος
Ο Στέφανος Κασσελάκης και η Θεοδώρα Τζάκρη 11
Παύλος Μαρινάκης για Ζωή Κωνσταντοπούλου: Επίθεση στην ελευθερία του Τύπου η αποχώρηση της από τηλεοπτική εκπομπή
Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος κατηγόρησε τη Ζωή Κωνσταντοπούλου για αντιδημοκρατική συμπεριφορά μετά την αποχώρησή της από τηλεοπτική συνέντευξη στη Φαίη Μαυραγάνη στον ΣΚΑΙ
Παύλος Μαρινάκης 8
Νίκος Ανδρουλάκης: «Αδιανόητη η όποια συμμετοχή της Τουρκίας στην Ευρωπαϊκή Αρχιτεκτονική Άμυνας – Στόχος ένα νέο Ταμείο Ανάκαμψης»
«Δεν μπορεί να αντιμετωπίζεται με άλλους όρους ο ρωσικός αναθεωρητισμός σε σχέση με τον τουρκικό αναθεωρητισμό» τόνισε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ
Ο Νίκος Ανδρουλάκης
Παύλος Μαρινάκης: Η τροπολογία για τον Άγνωστο Στρατιώτη δεν έχει σχέση με τον αγώνα του Πάνου Ρούτσι
«Ο κ. Τσίπρας έχει δικαίωμα να γράψει όσα βιβλία θέλει, αλλά την ιστορία δεν θα την ξαναγράψει»», είπε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος σε ερώτηση για το βιβλίο του πρώην πρωθυπουργού
Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Παύλος Μαρινάκης 9
Οι αιχμές Μητσοτάκη σε Καραμανλή, Βενιζέλο και πολιτικά κόμματα για την αμφισβήτηση θεσμών και Δικαιοσύνης
Η κυβέρνηση μιλά για κλιμακούμενη «επιχείρηση αμφισβήτησης των θεσμών και της δικαιοσύνης» και στο «κάδρο» βάζει και αρχηγούς κομμάτων της αντιπολίτευσης, αλλά και άλλων στελεχών, όπως ο Ευάγγελος Βενιζέλος
Κυριάκος Μητσοτάκης 20