Πολιτική

Απάντηση ΝΔ σε Κοτζιά για “Ρουβίκωνα”

Με ειρωνικό ύφος σχολιάζει η ΝΔ τις αναφορές; πηγών του ΥΠΕΞ σχετικά με την επίθεση του “Ρουβίκωνα” στο κτίριο του υπουργείου Εξωτερικών.

Συγκεκριμένα η ανακοίνωση της ΝΔ για την επίθεση του Ρουβίκωνα και το σχόλιο του ΥΠΕΞ αναφέρει τα εξής:

“Ενώ ακόμη και κυβερνητικά στελέχη προβληματίζονται πια για το τι ακριβώς είναι ο Ρουβίκωνας, ο κ. Κοτζιάς απεφάνθη ότι η επίθεση που δέχθηκε το ΥΠΕΞ είναι αποτέλεσμα της ανεύθυνης ακροδεξιάς ρητορικής”, σημειώνει η ΝΔ και προσθέτει: “Είναι σαφές ότι η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ χρειάζεται επειγόντως διακοπές. Και μακάρι αυτές να αποδειχθούν ανεπίστροφες”.

Ποιά αναφορά πηγών του ΥΠΕΞ για τον Ρουβίκωνα προκάλεσε την οργή της ΝΔ

Χθες το βράδυ, πηγές του υπουργείου Εξωτερικών εξέφραζαν την απερίφραστη καταδίκη τους για τη σημερινή επίθεση μελών της αναρχικής συλλογικότητας “Ρουβίκωνας” στο κτίριο του ΥΠΕΞ.

Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, “πρωτοφανείς επιθέσεις σαν αυτήν με στόχο να πλήξουν την ανεξάρτητη εξωτερική πολιτική της χώρας δεν προσιδιάζουν ούτε σε αριστερούς ούτε σε πατριώτες και είναι αποτέλεσμα της ανεύθυνης ακροδεξιάς ρητορικής που εντάσσεται βολικά στα σχέδια τρίτων”.

Σημειώνεται ότι περίπου δέκα μέλη της συλλογικότητας, σύμφωνα με την αστυνομία, έκαναν χθες το απόγευμα, στις 18:30, επίθεση με μπογιές και έγραψαν συνθήματα στο κτίριο του υπουργείου Εξωτερικών, στο κέντρο της Αθήνας.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
ΟΠΕΚΕΠΕ – Η Καλλιόπη Σεμερτζίδου μετά την παραίτησή της από τη θέση Συνονίστριας Κοινοτικών Πόρων της ΝΔ: Δεν μας έχει ενοχλήσει καμία Αρχή
«Την Φεράρι την έχει αγοράσει ο σύντροφός μου από το 2004 και δεν την έχουμε κρύψει. Κάθε προσπάθεια να μας δυσφημήσουν είναι απορριπτέα και άδικη»
Η Καλλιόπη Σεμερτζίδου
23
«Εμφύλιος» στον ΣΥΡΙΖΑ: Αρβανίτης και Φαραντούρης «αδειάζουν» την Ακρίτα για την επίθεσή της στον δημοσιογράφο Άγγελο Προβολισιάνο
Η βουλευτής Επικρατείας προκάλεσε έντονες αντιδράσεις επειδή επιτέθηκε στον κοινοβουλευτικό συντάκτη για παραπολιτικό άρθρο του με θέμα τον Σωκράτη Φάμελο
Έλενα Ακρίτα 14