Πολιτική

Απάντηση ΥΠΕΞ σε Τουρκία για Γενοκτονία των Ποντίων: Μόνο αναγνωρίζοντας τα λάθη τους οι χώρες μπορούν να συνεργάζονται

Ο εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών, Γιώργος Αρναούτης απάντησε σε ιδιαίτερα αυστηρό τόνο σε ερώτηση δημοσιογράφου σχετικά με σημερινή ανακοίνωση του υπουργείου Εξωτερικών της Τουρκίας που αφορά σε δηλώσεις Ελλήνων αξιωματούχων για την Ημέρα Γενοκτονίας των Ποντίων.

«Μόνον αντικρίζοντας την ιστορική αλήθεια και αναγνωρίζοντας τα λάθη τους, οι χώρες μπορούν να συνεργάζονται για τη δημιουργία ενός καλύτερου μέλλοντος. Σε ένα τέτοιο πλαίσιο, οι ακρότητες δεν έχουν θέση» διαμηνύει ο εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών.

«Όλες οι χώρες είναι υπερήφανες για την ιστορία τους και όλες αξιολογούνται με βάση τη συμβολή τους στον παγκόσμιο πολιτισμό. Η Ελλάδα είναι μια από αυτές. Η Ιστορία όμως κρύβει και σκοτεινές στιγμές που δεν πρέπει ούτε να λησμονούνται, ούτε να παραγράφονται, ούτε να παραποιούνται. Η Γενοκτονία των Ποντίων είναι αναμφισβήτητα μια από αυτές. Μόνον αντικρίζοντας την ιστορική αλήθεια και αναγνωρίζοντας τα λάθη τους, οι χώρες μπορούν να συνεργάζονται για τη δημιουργία ενός καλύτερου μέλλοντος. Σε ένα τέτοιο πλαίσιο, οι ακρότητες δεν έχουν θέση» αναφέρει χαρακτηριστικά ο εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Κόντρα κυβέρνησης – ΠΑΣΟΚ για την προ ημερησίας συζήτηση στη Βουλή για το κράτος δικαίου – Μαρινάκης: «Ακραία και τοξική ρητορική»
Όπως ανέφερε χαρακτηριστικά ο Παύλος Μαρινάκης «το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης χρησιμοποιεί με όλο και μεγαλύτερη ένταση, ακραία και τοξική ρητορική»
Παύλος Μαρινάκης
Ανδρουλάκης για την προ ημερησίας συζήτηση: «Θέλουν να καταπατήσουν τον Κανονισμό της Βουλής – Εγώ την Παρασκευή θα είμαι εκεί»
«Βουτηγμένος στη διαφθορά και αμετανόητος, ο κ. Μητσοτάκης παραβιάζει τον Κανονισμό της Βουλής», ανέφερε μεταξύ άλλων η ανακοίνωση του ΠΑΣΟΚ
Νίκος Ανδρουλάκης
Κυριάκος Μητσοτάκης στη σύσκεψη για την κατάσταση στην αγορά: Από αύριο η επιδότηση diesel, γίνονται εκατοντάδες έλεγχοι
Σε ισχύ θα τεθεί στις αμέσως επόμενες ημέρες και το μέτρο του fuel pass στην βενζίνη. Στο μικροσκόπιο βρίσκονται περισσότερες από 100 εταιρείες τροφίμων
Κυριάκος Μητσοτάκης