Πολιτική

Απεργία στην εστίαση: Ο Άδωνις Γεωργιάδης κατέβηκε στο Σύνταγμα, τα άκουσε, συζήτησε κι έφυγε

Καφέ, εστιατόρια και μπαρ είναι κλειστά σήμερα (16.11.2021) αφού οι άνθρωποι στην εστίαση αποφάσισαν να κάνουν 24ωρη απεργία. Έκαναν επίσης και συγκέντρωση στο Σύνταγμα, απ’ όπου «πέρασε» ο υπουργός Ανάπτυξης Άδωνις Γεωργιάδης.

Η «συνάντηση» αυτή είχε απ’ όλα: κάποιοι από τους συγκεντρωμένους στο Σύνταγμα δεν του συγχώρεσαν ότι οι άνθρωποι της εστίασης είναι «αχάριστοι», όπως είπε ο Άδωνις Γεωργιάδης σε πρόσφατη συνέντευξή του σχολιάζοντας τις αντιδράσεις για τα νέα μέτρα.

Γι’ αυτά τα μέτρα που ισχύουν στην εστίαση εδώ και μερικές μέρες, με τους καταστηματάρχες να επιφορτίζονται και τους ελέγχους των πιστοποιητικών των εμβολιασμένων πελατών, έγινε η σημερινή απεργία.

Όταν λοιπόν βρέθηκε στο Σύνταγμα ο Άδωνις Γεωργιάδης, κάποιοι αντέδρασαν. Αποδοκίμασαν τον υπουργό Ανάπτυξης αλλά και εκείνους που τον… κάλεσαν εκεί.

georgiadis syntagma estiasi georgiadis syntagma estiasi georgiadis syntagma estiasi

Ο ίδιος ο Άδωνις Γεωργιάδης, αφού συζήτησε για λίγο με κάποιους, ανέβασε στη συνέχεια βίντεο στο κανάλι του στο YouTube και φωτογραφίες στο λογαριασμό του στο Facebook. «Όποιος θέλει σας μιλήσει, εγώ ακούω» λέει ο Άδωνις Γεωργιάδης στην αρχή του βίντεο. 

Ο υπουργός Ανάπτυξης ανέφερε στη συζήτηση ότι η Ελλάδα ακολουθεί ένα από τα πιο ήπια μοντέλα αντιμετώπισης των ανεμβολίαστων απ’ όσα ισχύουν στην Ευρωπαϊκή Ένωση, την ώρα που σε άλλες χώρες (όπως η Αυστρία) οι πολίτες που δεν έχουν κάνει το εμβόλιο, αποκλείονται ενώ στην Ελλάδα μπορούν να μπαίνουν σε καταστήματα με rapid test. 

georgiadis syntagma estiasi georgiadis syntagma estiasi georgiadis syntagma estiasi

Αναφερόμενος στους ελέγχους, ο Άδωνις Γεωργιάδης είπε ότι οι έλεγχοι από τους καταστηματάρχες είναι αναγκαίοι, γιατί χωρίς αυτούς θα υπάρξουν παραβάσεις και αυτό θα φέρει αύξηση κρουσμάτων και άρα πιο σκληρά μέτρα. «Όλο το πράγμα αυτό έχει μία λογική, να πέσει ο ιός. Όλοι είμαστε εργαλείο στην αντιμετώπιση της πανδημίας», είπε.

 

«Σήμερα κατέβηκα και έκανα διάλογο με τους συγκεντρωθέντες εκπροσώπους της εστίασηςστο Σύνταγμα. Όταν υπάρχει καλή διάθεση και καλοπιστία όλα λύνονται», έγραψε ο Άδωνις Γεωργιάδης.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Κωνσταντίνος Τασούλας: Η Παναγιά οδηγεί το έθνος μας στους αγώνες για ελευθερία και προκοπή
«Να εκφράσω την ελπίδα μου, μια ελπίδα που πηγάζει εδώ από την Εκατονταπυλιανή της Πάρου, ώστε η αντιμετώπιση μιας ακόμη πύρινης δοκιμασίας, αυτού του Αυγούστου, να έχει τα καλύτερα δυνατά αποτελέσματα»
Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κωνσταντίνος Τασούλας στην θεία λειτουργία για την εορτή της Κοιμήσεως της Θεοτόκου στον Ιερό Ναό Παναγίας Εκατονταπυλιανής, στην Πάρο, Παρασκευή 15 Αυγούστου 2025. 
(ΘΟΔΩΡΗΣ ΜΑΝΩΛΟΠΟΥΛΟΣ 2
Κυριάκος Μητσοτάκης: Η μέρα του Δεκαπενταύγουστου είναι αφιερωμένη σε όσους μας κρατούν ασφαλείς
«Σήμερα δεν είναι μέρα για πολιτικές δηλώσεις - Εγώ αυτό το οποίο εύχομαι είναι να μπορούμε να βρίσκουμε πάντα την δύναμη εκείνη, να πορευόμαστε πρώτα και πάνω από όλα με ενότητα»
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης και η Μαρέβα Γκραμπόφσκι 41
Ο σχεδιασμός της κυβέρνησης για την επόμενη ημέρα μετά τις καταστροφικές φωτιές – «Αντιπολιτευτικό μένος» βλέπει το Μαξίμου
Η κυβέρνηση αναμένει τα αποτελέσματα της έρευνας που διενεργούν Κλιμάκια της Διεύθυνσης Αντιμετώπισης Εγκλημάτων Εμπρησμού και σε συνεργασία με άλλες κρατικές υπηρεσίες, αναζητούν τα αίτια εκδήλωσης πυρκαγιών
Καμένο σπίτι στην Αχαΐα
Παύλος Μαρινάκης για φωτιές: 10 ψέματα της αντιπολίτευσης – Απαντήσεις στους πολίτες
«Δυστυχώς, όπως συμβαίνει κάθε χρόνο, τα κόμματα της αντιπολίτευσης βλέπουν τις τραγικές στιγμές αγωνίας των πολιτών, ως ευκαιρία για να ξεδιπλώσουν το αντιπολιτευτικό τους μένος»
Ο Παύλος Μαρινάκης 7