Πολιτική

Απίστευτο παρασκήνιο! Η ΕΡΤ και ο σκηνοθέτης στο διάγγελμα της Γεροβασίλη

Το βράδυ της Τετάρτης, η κρατική τηλεόραση, έδειχνε, ξανάδειχνε και ξανάδειχνε το διάγγελμα της Όλγας Γεροβασίλη, στο οποίο η κυβερνητική εκπρόσωπος “ξιφουλκούσε” κατά του Συμβουλίου της Επικρατείας που είχε μόλις κρίνει αντισυνταγματικό το νόμο Παππά για τις τηλεοπτικές άδειες.

Υπερβάλλων ζήλος, θα νομίσατε όσοι το παρατηρήσατε, όμως η αλήθεια βρίσκεται αλλού. Ως δικαιολογία, είπαν ότι το μετέδιδαν συνεχώς ώστε να διευκολύνουν τα άλλα κανάλια να πάρουν ήχο και εικόνα. Τι ακριβώς είχε συμβεί; Μια ώρα πριν από τη μετάδοση του, η Όλγα Γεροβασίλη ζήτησε από την ΕΡΤ να σταλεί επειγόντως συνεργείο της Διεύθυνσης Ενημέρωσης στο Μέγαρο Μαξίμου. Δεν διευκρίνισε ούτε το γιατί, ούτε ποιος θα μιλούσε.

Το μόνο που επιμόνως ζήτησε το Μέγαρο Μαξίμου είναι να προΐσταται του τηλεοπτικού συνεργείου ένας συγκεκριμένος σκηνοθέτης, ο οποίος καλύπτει κάθε δραστηριότητα του Αλέξη Τσίπρα και στον οποίο έχουν απόλυτη εμπιστοσύνη. Δεν θέλησαν (όπως κάνουν πάντα) να υπάρχει δημοσιογράφος και είπαν ότι αν ερχόταν θα περίμενε έξω.

Έλα όμως που ο σκηνοθέτης απουσίαζε στον Αη Στράτη, όπου πήγε να καλύψει την εκεί επίσκεψη του πρωθυπουργού ανήμερα την 28η Οκτωβρίου. Πήγε ως προπομπός του Αλέξη Τσίπρα για να εξετάσει τον χώρο όπου θα βρισκόταν ο Πρωθυπουργός μαζί με τον Αρχιεπίσκοπο, για να προετοιμάσει τα πλάνα, πως θα καλυφθεί η παρέλαση των μαθητών, αλλά και το γεύμα που θα παρέθετε η περιφερειάρχης Χρίστιάνα Καλογήρου σε εστιατόριο του νησιού.

Έτσι στο Μαξίμου πήγε ένας σκηνοθέτης της ροής προγράμματος. Δεν έδωσε αμέσως ως όφειλε την εικόνα στα άλλα κανάλια και αναγκάστηκαν οι της ΕΡΤ να μεταδίδουν συνέχεια το διάγγελμα ώστε να το πάρουν και τα υπόλοιπα κανάλια.

ΠΗΓΗ: ΒΗΜΑτοδότης

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Ο Νίκος Χαρδαλιάς υπέγραψε πρωτόκολλο συνεργασίας ανάμεσα στην Περιφέρεια Αττικής και τη Ζιανγκσού της Κίνας
«Η ενδυνάμωση των αυτοδιοικητικών δεσμών της Μητροπολιτικής Αττικής με τις μεγάλες περιφέρειες της Κίνας, αποτελεί προσωπικό στοίχημα», τόνισε ο Νίκος Χαρδαλιάς
Ο Περιφερειάρχης Αττικής, Νίκος Χαρδαλιάς με τον Γενικό Γραμματέα της κινεζικής Περιφέρειας Ζιανγκσού, Xin Changxing
Μητσοτάκης στον CEO της UniCredit: Καλωσορίζουμε την επένδυση στην Alpha Bank – Θα συμβάλλει περισσότερο στην ανάπτυξη της οικονομίας
«Με χαροποιεί ιδιαίτερα η απόφασή σας να αυξήσετε σημαντικά το μερίδιό σας στην Alpha Bank, πάντα πίστευα ότι η Ευρώπη χρειάζεται ισχυρότερες και πιο ανταγωνιστικές τράπεζες», επισήμανε ο Κυριάκος Μητσοτάκης
Συνάντηση του Πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη με τον Διευθύνοντα Σύμβουλο του ομίλου UniCredit, Andrea Orcel και τον Διευθύνοντα Σύμβουλο της Alpha Bank, Βασίλη Ψάλτη
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης μίλησε με τον Αλ Σίσι για τον πόλεμο Ισραήλ - Ιράν και τη Μονή Σινά: «Να μην υπάρξει περαιτέρω κλιμάκωση»
Ο πρωθυπουργός υπογράμμισε την ανάγκη να μην υπάρξει περαιτέρω κλιμάκωση στη Μέση Ανατολή και να ξεκινήσουν άμεσα οι συζητήσεις μεταξύ όλων των εμπλεκόμενων μερών
Κυριάκος Μητσοτάκης Αλ Σίσι 4