Πολιτική

Αποκάλυψη από τη WSJ: Μίλησαν για την Ελλάδα, χωρίς εμάς – Ούτε καν προσκάλεσαν τον Γ. Στουρνάρα στη μυστική συνάντηση

 - Την ώρα της μυστικής συνάντησης ο κ. Στουρνάρας έδινε συνέντευξη Τύπου
- Σκοπός της συνάντησης Σόιμπλε - Μοσκοβισί ήταν να πιέσουν την κυβέρνηση για μη δημοφιλείς μεταρρυθμίσεις
- Το χρηματοδοτικό κενό για την Αθήνα το δεύτερο εξάμηνο του 2014 εκτιμάται κοντά στα 5-6 δισ. ευρώ
- Ο κ. Στουρνάρας φέρεται να λέει πως κάτι τέτοιο είναι σύνηθες μετά απο κάθε Eurogroup 

Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Παρά τα αισιόδοξα μηνύματα από την ελληνική κυβέρνηση για την σταδιακή έξοδο της Ελλάδας, οιι ευρωπαίοι εταίροι δεν φαίνεται πως υιοθετούν την ίδια αισιοδοξία και μάλιστα φτάνουν σε σημείο να συζητούν για εμάς, χωρίς εμάς. 

Η εφημερίδα Wall Street Journal αποκαλύπτει πως μετά τη συνάντηση του Eurogroup τη Δευτέρα πραγματοποιήθηκε μυστική συνάντηση για την ελληνική διάσωση και στην οποία συμμετείχαν οι υπουργοί της Γαλλίας και της Γερμανίας, αλλά και αξιωματούχοι της Κομισιόν, της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας και του ΔΝΤ. 

Η είδηση όμως δεν είναι αυτή! Η είδηση είναι πως από αυτή τη συνάντηση για την Ελλάδα έλειπε ο έλληνας υπουργός Οικονομικών, Γιάννης Στουρνάρας, ο οποίος εκείνη την ώρα έδινε συνέντευξη Τύπου. Ο κ. Στουρνάρας όμως έλειπε από αυτή τη συνάντηση όχι γιατί είχε άλλη υποχρέωση εκείνη την ώρα, αλλά γιατί δεν προσκλήθηκε καν!

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ της εφημερίδας, οι συγκεκριμένοι αξιωματούχοι έθεσαν επί τάπητος με ποιόν τρόπο θα πιέσουν την ελληνική κυβέρνηση προκειμένου να προχωρήσει σε μεταρρυθμίσεις ριζοσπαστικές, οι οποίες μάλιστα δεν είναι ιδιαίτερα δημοφιλείς στους έλληνες πολίτες. 

Ο σκοπός αυτών των μεταρρυθμίσεων είναι για να εξοικονομηθούν επιπλέον χρήματα, προκειμένου να κλείσουν τα χρηματοδοτικά κενά κυρίως το δεύτερο εξάμηνο του έτους, οι οποίες εκτιμώνται κοντά στα 5 με 6 δισεκατομμύρια ευρώ. 

Πηγές της Wall Street Journal αναφέρουν πως από αυτή τη μυστική συνάντηση και άκρως προσβλητική – αφού έλειπε η ενδιαφερόμενη πλευρά – δεν υπήρξε συγκεκριμένο αποτέλεσμα παρά το γεγονός πως οι συγκεκριμένοι ανησυχούν ιδιαίτερα κυρίως για τον Μάιο, όπου η Ελλάδα έχει μεγάλες λήξεις ομολόγων που φτάνουν σύμφωνα με πληροφορίες τα 11 δισεκατομμύρια ευρώ. 

Αξίζει να σημειωθεί ότι το χρηματοδοτικό κενό επιδεινώνεται και από το γεγονός πως το ΔΝΤ δεν έχει δώσει χρήματα από τον περασμένο Ιούλιο και το ποσό αυτό φτάνει στα 3,8 δισεκατομμύρια ευρώ. Κι αυτό γιατί το ΔΝΤ χωρίς σαφείς αποφάσεις για την κάλυψη του χρηματοδοτικού κενού της Ελλάδας δεν εκταμιεύει λεφτά. 

Σύμφωνα με πληροφορίες για τη μυστική αυτή συνάντηση ενημερώθηκε και ο κ. Στουρνάρας ο οποίος φέρεται να έχει επιβεβαιώσει το γεγονός, αλλά ταυτόχρονα έσπευσε να το υποβαθμίσει, σημειώνοντας πως τέτοιου είδους συναντήσεις είναι καθιερωμένες μετά από κάθε Eurogroup.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Γερμανική μπότα στο σχέδιο για λουκέτα σε προβληματικές τράπεζες

Έκανε πως δεν άκουσε ο Σόιμπλε για το ελληνικό χρέος

Σόιμπλε: Ο Όλι Ρεν λέει ανοησίες

Στουρνάρας προς τρόικα: Ο κόσμος σας φοβάται! – Σόιμπλε για κούρεμα: Γιάννη, ξέχνα το!

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Κυριάκος Μητσοτάκης: Η επιστολή του στην φον ντερ Λάιεν για το ενεργειακό κόστος – Τα μέτρα που ζητά η Ελλάδα από την ΕΕ
Στο επίκεντρο της επιστολής Μητσοτάκη, η αξιοποίηση των πρόσθετων εσόδων από τον ΦΠΑ και το να μην προσμετρώνται στους δημοσιονομικούς υπολογισμούς τα προσωρινά μέτρα που λαμβάνουν τα κράτη - μέλη έως ένα συγκεκριμένο όριο
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης στις Βρυξέλλες 5
Φλωρίδης για Τέμπη: «Απολύτως δικαιωμένη η φράση μου για τους πολιτικούς, που είναι για τα μπάζα» – Τι είπε για Τριαντόπουλο και η απάντηση στον Τσίπρα
Ο υπουργός Δικαιοσύνης διαχωρίζει την πολιτική αντιπαράθεση από τη δικαστική διερεύνηση - «Για ποιον λόγο να παραιτηθώ;», διερωτάται
Γιώργος Φλωρίδης 11
Κυριάκος Μητσοτάκης: Οι παρατηρήσεις στους υπουργούς και το μήνυμα στη Ντόρα Μπακογιάννη – «Δική μου ευθύνη να αξιολογώ συμπεριφορές»
«Προέχει το ορατό κυβερνητικό έργο με σεβασμό γιατί σε αυτό καθρεφτίζονται οι προσπάθειες του λαού μας με σεμνότητα γιατί εκεί αποτυπώνεται το χρέος μας αλλά και με περηφάνεια»
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης στο υπουργικό συμβούλιο 43
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης ανακοίνωσε επιδότηση 20 λεπτών για το ντίζελ - Μέτρο «έκπληξη» με διεύρυνση στο καθεστώς των 72 δόσεων σε 120 και «φρένο» στους servicers
«Το πετρέλαιο θέρμανσης θα κρατηθεί κάτω από 1,75, θα ανακοινωθεί πριν τις 15 Οκτωβρίου», τόνισε ο πρωθυπουργός που έκανε γνωστό ότι έχει αποστείλει επιστολές στην Κομισιόν και στο Eurogroup
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης στο υπουργικό συμβούλιο
Ανανεώθηκε πριν 3 ώρες
165
Μαρία Γρατσία για το ιατρείο της Καρυστιανού: Δεν υπάρχει καμία παρανομία, το μηχάνημα βιοανάδρασης πληροί όλες τις προϋποθέσεις
«Όταν εφαρμόζεται το MedWatch δεν είναι δυνατόν να απομονώνεις ένα ιατρείο και να το στοχοποιείς» ανέφερε η συνεργάτιδα της προέδρου της «Ελπίδας για τη Δημοκρατία»
Η Μαρία Γρατσία 30