Πολιτική

Αποκάλυψη Κουμουτσάκου! «Κράτη μέλη θα πάρουν ασυνόδευτα παιδιά από την Ελλάδα»

Έβγαλε… ειδήσεις ο Γιώργος Κουμουτσάκος! Τέσσερα κράτη μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης δήλωσαν σήμερα στο έκτακτο Συμβούλιο Υπουργών Δικαιοσύνης και Εσωτερικών Υποθέσεων ότι θα μετεγκαταστήσουν ασυνόδευτα παιδιά από την Ελλάδα στις χώρες τους.

Αυτό αποκάλυψε ο αναπληρωτής υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου, μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, μετά την ολοκλήρωση του Συμβουλίου, στο οποίο συμμετείχε μαζί με τον υπουργό Επικρατείας, Γιώργο Γεραπετρίτη, και τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλη Χρυσοχοΐδη.

Ο Κουμουτσάκος και η αλληλεγγύη

Ο κ. Κουμουτσάκος επισημαίνει ότι «εδώ και πολύ καιρό δεν υπήρχε η βούληση κρατών μελών να πάρουν στο έδαφός τους ασυνόδευτα παιδιά» και η σημερινή κίνηση των τεσσάρων χωρών αποτελεί «ένδειξη αλληλεγγύης, ενώ με αυτήν ξεκινάει μια δυναμική».

Click4more: ΕΕ: «Ράπισμα» στον Ερντογάν και στήριξη στην Ελλάδα! «Να εφαρμόσεις την συμφωνία»!

Σχετικά με το μήνυμα που προκύπτει από το σημερινό Συμβούλιο που έγινε στις Βρυξέλλες, ο κ. Κουμουτσάκος υπογραμμίζει ότι «η αλληλεγγύη προς την Ελλάδα ήταν συνολική και ισχυρή», ενώ την ίδια ώρα το Συμβούλιο καταδίκασε την τουρκική πολιτική «για την απαράδεκτη πρακτική της να εκμεταλλεύεται τους μετανάστες για πολιτικούς λόγους».

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Η λαμπερή εμφάνιση της Κίμπερλι Γκιλφόιλ σε φιλανθρωπικό γκαλά στο Λονδίνο – Φωτογραφίες της νέας πρέσβειρας των ΗΠΑ λίγο πριν έρθει στην Αθήνα
Στην εκδήλωση έλαβαν, επίσης, μέρος οι πρεσβευτές των ΗΠΑ στην Ουκρανία και την Κύπρο, η Τατιάνα Μπλάτνικ, αλλά και ο δημοφιλής τραγουδιστής, Κωνσταντίνος Αργυρός
H νέα πρέσβειρα των ΗΠΑ στην Αθήνα, Κίμπερλι Γκιλφόιλ με τον Αμερικανό Πρόεδρο, Ντόναλντ Τραμπ
«Παραπάνω από επίκαιρες οι δηλώσεις Καραμανλή για τις επιθέσεις στον θεσμό της Δικαιοσύνης» λένε στην κυβέρνηση
Ο πρώην πρωθυπουργός προειδοποίησε επίσης ότι «αν αποβεί άκαρπη η αποκατάσταση του σεβασμού και της εμπιστοσύνης των πολιτών στους θεσμούς οδεύουμε προς μείζονα θεσμική κρίση»
Μέγαρο Μαξίμου 5