Πολιτική

Απορρίφθηκαν οι άρσεις ασυλίας για Σταθάκη και Πολάκη

Απορρίφθηκαν από την Ολομέλεια της Βουλής οι αιτήσεις για άρση ασυλίας του υπουργού Οικονομίας, Ανάπτυξης και Τουρισμού, Γιώργου Σταθάκη και του αναπληρωτή υπουργού Υγείας, Παύλου Πολάκη.

Συγκεκριμένα, κατά της άρσης της ασυλίας του κ. Σταθάκη τάχθηκαν 151 βουλευτές, ενώ 28 βουλευτές ψήφισαν υπέρ και οκτώ δήλωσαν «παρών». Ο κ. Σταθάκης, σύμφωνα με το εισαγγελικό πόρισμα, ελεγχόταν για μη ορθή διαχείριση ενός ειδικού λογαριασμού του Πανεπιστημίου Κρήτης, την περίοδο που ήταν καθηγητής.

Για την άρση της ασυλίας του κ. Πολάκη καταψήφισαν 148 βουλευτές, ενώ 31 βουλευτές τάχθηκαν υπέρ και οκτώ δήλωσαν «παρών». Η υπόθεση του κ. Πολάκη αφορούσε την περίοδο που ήταν δήμαρχος Σφακίων και ελεγχόταν γιατί έδωσε άδεια σε τουριστικό πλοιάριο, το οποίο δεν ήταν εγκεκριμένο από το νηολόγιο για να παραλάβει τουρίστες.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Γεωργιάδης σε Ακρίτα: Προετοιμαστείτε να έρθετε στο δικαστήριο για τις ανυπόστατες κατηγορίες που εκστομίζετε
«Η ανάρτηση σας θα μείνει στην νεότερη ελληνική Ιστορία ως μνημείο κυνισμού, αυταρχισμού και κυβερνητικής αυθαιρεσίας», απαντησε η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ
Άδωνις Γεωργιάδης και Έλενα Ακρίτα 6
Ποινικές κι αστικές συνέπειες για τους δράστες επιθέσεων στα Πανεπιστήμια - Κυρώσεις και στα Ιδρύματα που δεν συμμορφώνονται με τον νόμο
Μέσα στις επόμενες ημέρες οι προτάσεις του υπουργείου Παιδείας για την ασφάλεια στα Πανεπιστήμια. «Οδηγός» τα μέτρα που εφαρμόστηκαν στα γήπεδα
Κυριάκος Μητσοτάκης 13
Μαρινάκης για την έκθεση για την Ελευθερία του Τύπου: Διασπορά fake news από τον ΣΥΡΙΖΑ
«Η Task Force για την Ασφάλεια των Δημοσιογράφων είναι ολοκληρωμένος θεσμός με μηχανισμό πολιτικής διαβούλευσης, συμμετοχή επαγγελματικών ενώσεων, αστυνομίας, δικαστικών λειτουργών και δημοσιογράφων»
Ο Παύλος Μαρινάκης