Πολιτική

Αποθέωσε τον εαυτό του ο Φ.Πετσάλνικος!

Κατώτερος των περιστάσεων εμφανίστηκε για ακόμα μια φορά ο Πρόεδρος της Βουλής, Φίλιππος Πετσάλνικος.

Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Σε μια από τις κρισιμότερες και πιο ιστορικές συζητήσεις της Βουλής, για μια κυβέρνηση η οποία σχηματίστηκε για να σωθεί η χώρα ο κ. Πετσάλνικος αποφάσισε να μιλήσει για τον εαυτό του!
Εκτός, του ότι ξεπέρασε κατά πολύ τον χρόνο – καλύτερα τον καταχράστηκε – ο κ.Πετσάλνικος αναλώθηκε σε ένα λογίδριο για το άτομό του λες και όλη η Ελλάδα κρεμόταν από τα χείλη του.
Και θα έπρεπε να κρέμεται λόγω της θεσμικής του ιδιότητας αλλά φευ!

“Βρέθηκα”, είπε, “τις προηγούμενες ημέρες σε μια επικοινωνιακή καταιγίδα για κάτι που δεν είχα επιδιώξει.”
Μέχρι εδώ καλά. Και συνέχισε: “Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ με την σύμφωνη γνώμη του Προέδρου της ΝΔ μου έκαναν πρόταση. Όμως, με διαστρεβλώσεις, μυθεύματα, ακόμη και περί δικών μου εισηγήσεων, ορισμένοι έκαναν αγώνα δρόμου να με μειώσουν ως πολιτικό και ως άνθρωπο.”
Κι ενώ όλοι περίμεναν ότι θα μιλήσει για τα καυτά ζητήματα της οικονομίας αλλά και το τι περιμένει από τη νέα κυβέρνηση, ο κ. Πετσάλνικος συνέχισε να μιλά για τον εαυτό του!

“Ρωτήθηκα, πρωτίστως από τα παιδιά μου, πως αισθάνθηκα. Ο θυμός δεν ήταν το κυρίαρχο συναίσθημα. Αλλά μου γεννήθηκε ένα εύλογο ερώτημα: Σε ποιον οφείλουμε να λογοδοτούμε όλοι εμείς ως βουλευτές για τις πολιτικές μας θέσεις και πράξεις; Στους πολίτες που μας έδωσαν ψήφο αλλά και σε εκείνους που δεν μας έδωσαν ψήφο. Άρα στο σύνολο του λαού.
Ως πολιτικός, βουλευτής και Πρόεδρος της Βουλής έχω καθήκον να λογοδοτώ μόνο στους πολίτες, στο λαό και σε εσάς. Δεν θα λογοδοτήσω σε κανένα εξωθεσμικό παράγοντα. Τελεία και παύλα.”

Στο τέλος της ομιλίας του ο κ. Πετσάλνικος θυμήθηκε ότι στα έδρανα δεξιά του ήταν ο κ. Παπαδήμος ο οποίος ζητούσε την ψήφο εμπιστοσύνης της Βουλής. Και έτσι του απήυθυνε τον λόγο.
Και πρόσφερε εκ μέρους της πλειοψηφίας της Βουλής, την ολόψυχη στήριξη στην κυβέρνηση για να πετύχει στο δύσκολο έργο της.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Χ. Καστανίδης: “Δεν στηρίζω χουντικούς υπουργούς” αλλά δίνει ψήφο εμπιστοσύνης

Άρχισε η ψηφοφορία στη Βουλή – Καταψήφισαν τη νέα κυβέρνηση ο Π. Καμμένος και ο Τσετίν Μαντατζή


Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Βγήκαν ξανά τα μαχαίρια στην Ελπίδα για τη Δημοκρατία: «Καρυστιανού, Γρατσία και Γαλανός μετέτρεψαν το κίνημα σε φοβικό αρχηγικό κόμμα»
Μετά το μπαράζ αποχωρήσεων, πρώην στελέχη του Γραφείου Τύπου καταγγέλλουν «αυλικούς», «μυστικοσυμβούλους» και παρασκηνιακές παρεμβάσεις - Απειλούν με δημοσιοποίηση πρακτικών
Μαρία Καρυστιανού 68
ΕΛΑΣ: «Πλήγμα για την ελληνική εξωτερική πολιτική» η αμυντική συμφωνία Τουρκίας, Σαουδικής Αραβίας, Πακιστάν
Σφοδρή επίθεση στην κυβέρνηση Μητσοτάκη για τους ελληνικούς Patriot στη Σαουδική Αραβία - «Τι λέει τώρα η κυβέρνηση;» ρωτά ο Τομέας Εξωτερικής Πολιτικής - Στο στόχαστρο η εγκατάλειψη, όπως υποστηρίζει, της «ενεργητικής και πολυδιάστατης εξωτερικής πολιτικής»
Αμυντική συμφωνία Τουρκίας, Σαουδικής Αραβίας, Πακιστάν 17
Πυρά ΠΑΣΟΚ κατά της κυβέρνησης μετά την απόφαση του Αρείου Πάγου για τις υποκλοπές: «Ένα αόρατο χέρι δεν θέλει τη διαλεύκανση»
Τσουκαλάς και Λιακούλη ανεβάζουν τους τόνους και μιλούν για αναπάντητα ερωτήματα, συσκότιση και κλονισμό της εμπιστοσύνης στους θεσμούς
ΠΑΣΟΚ, γραφεία 16