Πολιτική

Άρης Σπηλιωτόπουλος: Θα είμαι στον δεύτερο γύρο

Συνάντηση με τον Αντώνη Σαμαρά είχε για μία ώρα στο Μέγαρο Μαξίμου ο Άρης Σπηλιωτόπουλο, που ενημέρωσε τον πρωθυπουργό για την πορεία της προεκλογικής του εκστρατείας και την τακτική, που πρόκειται να ακολουθήσει έναντι του “αντάρτη” υποψηφίου στο Δήμο Αθηναίων, Νικήτα Κακλαμάνη.

Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Ένα 24ωρο μετά την κάθοδο Σαμαρά στον Πειραία και τη στήριξη, που παρείχε στο Δήμαρχο της πόλης, Βασίλη Μιχαλολιάκο, ο πρωθυπουργός είχε νωρίτερα συνάντηση με τον εκλεκτό του κόμματος για το Δήμο Αθηναίων, Άρη Σπηλιωτόπουλο, σε μία εμφανή προσπάθεια του Μεγάρου Μαξίμου να στηρίξει τους υποψηφίους του στους μεγάλους Δήμους της χώρας και να αφαιρέσει τα πολιτικά ερείσματα, που διατηρούν στη βάση της Νέας Δημοκρατίας, οι “αντάρτικες” υποψηφιότητες.

Να ξεκαθαρίσει άμεσα το τοπίο σύγχυσης που επικρατεί στη γαλάζια εκλογική βάση επιδιώκει ο Αντώνης Σαμαράς, που επισημοποιεί με κατ ιδίαν συναντήσεις του τη στήριξη του κόμματος στους υποψηφίους του στις μεγάλες Περιφέρειες και τους Δήμους της χώρας

Εξερχόμενος του Μεγάρου Μαξίμου, ο υποψήφιος για το Δήμο Αθηναίων, Άρης Σπηλιωτόπουλος, εμφανίστηκε αισιόδοξος ότι θα βρίσκεται στο β γύρο της εκλογικής μάχης για την πόλη των Αθηνών, ενώ επανέλαβε και το προεκλογικό του μότο ότι η Αθήνα πρέπει να αλλάξει και να εγκαταλείψει το χθες.

Προς ώρας, τόσο ο Άρης Σπηλιωτόπουλος όσο και το Μέγαρο Μαξίμου διατηρούν χαμηλούς τόνους και αποφεύγουν την ευθεία αντιπαράθεση με το Νικήτα Κακλαμάνη, ωστόσο, προιόντος και του χρόνου η συγκεκριμένη στρατηγική πρόκειται να εγκαταλειφθεί, όσο μάλιστα ο πρώην Δήμαρχος Αθηναίων δείχνει να μην πτοείται από τις πιέσεις, που του ασκούνται να αποσυρθεί από την εκλογική κούρσα.

Στις 2 μετά το μεσημέρι ο Αντώνης Σαμαράς αναμένεται να δεχθεί στο γραφείο του περί τους 20 βουλευτές από τη Βόρειο Ελλάδα προκειμένου να τους υπογραμμίσει αφ ενός ότι πρέπει να στηριχθεί πάση θυσία η υποψηφιότητα του Γιάννη Ιωαννίδη στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας και αφ ετέρου να κρατήσουν χαμηλούς τόνους σχετικά με τις αγροτικές κινητοποίησεις, ώστε αυτές να μην καταστούν μείζον πρόβλημα για την κυβέρνηση.

Διαβάστε επίσης

Γαλάζιες ωδίνες σε Περιφέρειες και Δήμους

“Κάρφωσε” ο Κακλαμάνης τον Μηταράκη: Οι υπουργοί να κοιτούν τη δουλειά τους στα υπουργεία

Σαμαράς για Μιχαλολιάκο: Δεν αλλάζεις έναν πετυχημένο δήμαρχο – Τι έφαγαν σε γνωστό ουζερί

Οι “Ανεξάρτητοι Έλληνες” ανακοίνωσαν την στήριξή τους στον Απόστολο Τζιτζικώστα

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
«Είμαστε στη θέση να πατήσουμε το κουμπί» είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης για το τελευταίο αίτημα πληρωμής στο Ταμείο Ανάκαμψης
Για «τιτάνιο έργο», που αποτελεί σημαντική παρακαταθήκη για την αξιοποίηση των επόμενων ευρωπαϊκών προγραμμάτων έκανε λόγο ο πρωθυπουργός και τόνισε ότι «δεν χάθηκε ούτε ένα ευρώ»
Ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης στα γραφεία της Ειδικής Υπηρεσίας Συντονισμού Ταμείου Ανάκαμψης, στην Πανεπιστημίου την Τρίτη 29 Σεπτεμβρίου 2026
131
Πολάκης σε Γεωργιάδη για Πατούλη: «Ο ΣΥΡΙΖΑ σε ανάγκασε να στείλεις το φιλαράκι σου στην Εθνική Αρχή Διαφάνειας»
Στην πίεση του ΣΥΡΙΖΑ αποδίδει ο Παύλος Πολάκης την απόφαση του υπουργού Υγείας να διαβιβάσει στοιχεία για τις εταιρείες του προέδρου του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών στην Εθνική Αρχή Διαφάνειας. Ο Γιώργος Πατούλης δηλώνει ότι ζήτησε ο ίδιος να ελεγχθεί
Παύλος Πολάκης
ΠΑΣΟΚ κατά Γεωργιάδη για την παραπομπή Πατούλη στην Εθνική Αρχή Διαφάνειας: «Εμπαιγμός, πριν λίγες ημέρες τον υπερασπιζόταν»
Η Χαριλάου Τρικούπη διευρύνει την επίθεσή της, συνδέοντας την υπόθεση με την εποπτεία των ιδιωτικών δομών υγείας και καταλογίζοντας στην κυβέρνηση πολυετή αδράνεια
Γραφεία του ΠΑΣΟΚ
Τσίπρας από την Ολυμπία: «Να φύγει ο Φλωρίδης» – Μετωπική επίθεση σε Μητσοτάκη για Τέμπη, ακρίβεια και διαφθορά
Η δικαστική εξέλιξη για τους χειρισμούς στον τόπο του πολύνεκρου σιδηροδρομικού δυστυχήματος βρέθηκε στο επίκεντρο της παρέμβασης του πρώην πρωθυπουργού και προέδρου της ΕΛΑΣ στο Olympia Forum
Αλέξης Τσίπρας, ΕΛΑΣ