Πολιτική

Άρση ασυλίας του βουλευτή της ΝΔ Μιχάλη Ταμήλου για 4 υποθέσεις

Υπέρ της άρσης ασυλίας για τέσσερις από τις συνολικά πέντε δικογραφίες κατά του βουλευτή της ΝΔ Μιχάλη Ταμήλου τάχθηκε η Ολομέλεια της Βουλής.

Παράλληλα απέρριψε το αίτημα για άρση ασυλίας του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Σταύρου Κοντονή, που αφορούσε συκοφαντική δυσφήμιση.

Οι δύο υποθέσεις του κ. Ταμήλου συνδέονταν με την θητεία του στον δήμο Τρικάλων, οι άλλες δύο σχετίζονταν με την εταιρεία στην οποία ήταν ετερόρρυθμος μέτοχος, ενώ η πέμπτη, την οποία και απέρριψε η Βουλή, αφορούσε μήνυση για συκοφαντική δυσφήμιση, την οποία είχε καταθέσει εναντίον του ο πρώην βουλευτής Τρικάλων του ΠΑΣΟΚ Γιάννης Οικονόμου.

Η Βουλή με συντριπτική πλειοψηφία, με ψήφους που κυμαίνονταν από 153 έως 150 σε σύνολο 165 παρόντων βουλευτών, ψήφισε υπέρ της άρσης ασυλίας του κ. Ταμήλου για τις τέσσερις πρώτες υποθέσεις, για τις οποίες και ο ίδιος το είχε ζητήσει, ενώ απέρριψε τη συκοφαντική δυσφήμιση με 151 ψήφους κατά, τέσσερις υπέρ, τρία «παρών» και τρία λευκά.

Σε ό,τι αφορά τον βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Σταύρο Κοντονή, ο οποίος είχε μηνυθεί από τον πρώην δήμαρχο Αρκαδίων Ζακύνθου, Στ. Μποζίκη, έπειτα από καταγγελία του για σκάνδαλο στο τμήμα Αλλοδαπών του Δήμου σχετιζόμενο με κλοπή δημοσίου χρήματος, η Βουλή απέρριψε το αίτημα με συντριπτική πλειοψηφία και με ψήφους 157 κατά, έναντι τεσσάρων υπέρ, δύο «παρών» και δύο λευκών.

Νωρίτερα, ο κ. Κοντονής, δήλωσε ότι είναι στη διάθεση της Δικαιοσύνης προκειμένου να δώσει εξηγήσεις για το σκάνδαλο που αποκαλύφθηκε στον δήμο Αρκαδίου, όπου κλέβανε τα παράβολα του Δημοσίου και του Δήμου και εξαφάνιζαν φακέλους αλλοδαπών έναντι 7.000 ευρώ.

«Στο ΣΥΡΙΖΑ δεν φοβόμαστε μηνύσεις τρομοκράτησης σε υποθέσεις διαφθοράς», τόνισε ο κ. Κοντονής.
 
Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Μαρινάκης κατά Ανδρουλάκη: Να αποσύρει τη δήλωση «βεντέτα σημαίνει έγκλημα τιμής»
«Μπροστά στην πρωτοφανή οκταήμερη σιωπή του φιλελεύθερου Πρωθυπουργού για τα αιματηρά γεγονότα στα Βορίζια, ο κ. Μαρινάκης κατέφυγε στα ψέματα και τους γκεμπελισμούς», απαντά το ΠΑΣΟΚ
Παύλος Μαρινάκης
Γαβριήλ Σακελλαρίδης: Η συνεργασία της Νέας Αριστεράς με τον ΣΥΡΙΖΑ και το κόμμα Τσίπρα δεν μπορεί να ανατρέψει την ηγεμονία της Δεξιάς
«Μπορεί ένα τέτοιο κοινό ψηφοδέλτιο να διαμορφώσει τους όρους για τη δημιουργία μίας νέας πλειοψηφίας; Μακάρι να ήταν εύκολο, ωραία θα ήταν»
Γαβριήλ Σακελλαρίδης
Κυριάκος Μητσοτάκης: Ανάρτηση στο TikTok για τις φοροελαφρύνσεις στη ΔΕΘ για τους νέους – «Για να δούμε τι απάντησαν»
Ο πρωθυπουργός υπενθύμισε ότι τα μέτρα εγκρίθηκαν ήδη από τη Βουλή στις 7 Νοεμβρίου και στάθηκε ιδιαίτερα στον μηδενισμό φόρου για νέους εργαζόμενους
Κυριάκος Μητσοτάκης
11