Παρασκευή, 26 Απρ.
17oC Αθήνα

Αθήνα σε Ερντογάν: Εμείς συζητάμε, εσύ παζαρεύεις και κάνεις πιόνια απελπισμένους ανθρώπους

EastMed

«Απάντηση» στην άρνηση του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν να δεχτεί μια συνάντηση με τον Έλληνα πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, όπως αποκάλυψε σήμερα (03.03.2020) ο Μπόικο Μπορίσοφ, έδωσε η Αθήνα.

Ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, που “βλέπει” τα πράγματα στην Ιντλίμπ να μην πηγαίνουν πως τα θέλει, όχι μόνο άνοιξε τα σύνορα και στέλνει πρόσφυγες και μετανάστες στην Ελλάδα (και όχι στη Βουλγαρία πχ) αλλά κατηγορεί την Ελλάδα για δολοφονίες προσφύγων και παραβίαση του Διεθνούς Δικαίου.

Click4more Στην Ελλάδα η ηγεσία της ΕΕ! Πτήση με ελικόπτερο πάνω από τα σύνορα

«Όποιος έχει το δίκαιο με το μέρος του, δεν έχει πρόβλημα να συζητήσει με κανέναν. Άλλοι είναι αυτοί που δυσκολεύονται. Παζαρεύουν  χρησιμοποιώντας ως πιόνια απελπισμένους ανθρώπους», ανέφεραν κυβερνητικές πηγές μετά τις αποκαλύψεις του πρωθυπουργού της Βουλγαρίας, Μπόικο Μπορίσοφ.

Και δεν ήταν μόνο αυτή η «απάντηση» του Μαξίμου. Οι κυβερνητικές πηγές κατηγόρησαν τις τουρκικές αρχές πως «θυμήθηκαν τώρα το Διεθνές Δίκαιο που παραβιάζουν συστηματικά εδώ και χρόνια».

«Η πολιτική της Ελλάδας δεν αλλάζει. Θα προστατεύσουμε τα σύνορά μας, τα σύνορα της Ευρώπης», κατέληξαν.

Ο Ερντογάν χάλασε τα… σχέδια του Μπορίσοφ 

Ο πρωθυπουργός της Βουλγαρίας αποκάλυψε ότι ετοίμαζε τριμερή συνάντηση στην Σόφια, αλλά σχέδιά του τα χάλασαν οι «δυο νεκροί» πρόσφυγες που υποστηρίζει ο Ερντογάν ότι υπάρχουν στον Έβρο.

Click4more Βγάζει γλώσσα στην ΕΕ ο Ερντογάν! «Τα σύνορα άνοιξαν! Σεβαστείτε τα ανθρώπινα δικαιώματα», δηλώνει ο Τσαβούσογλου

Ο Μπόικο Μπορίσοφ, που χθες συναντήθηκε στην Άγκυρα με τον Ερντογάν, αποκάλυψε ότι προσπάθησε να συγκαλέσει μια τριμερή συνάντηση στη Σόφια ανάμεσα σε Βουλγαρία, Τουρκία και Ελλάδα αλλά ο Ερντογάν δεν ήθελε να καθίσει στο ίδιο τραπέζι με τον Κυριάκο Μητσοτάκη.

«Έκανα πολλές προσπάθειες να γίνει τριμερής στην Σόφια. Ο Ερντογάν ήταν έτοιμος να έρθει στην Σόφια την Παρασκευή. Αλλά, η απροθυμία του να καθίσει στο ίδιο τραπέζι με τον Κυριάκο Μητσοτάκη, έβαλε φρένο στην επιθυμία μου να γίνει μια τέτοια συνάντηση. Η πρόσκλησή μου ισχύει ακόμα», είπε ο Μπορίσοφ.

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις