Πέμπτη, 2 Μαΐ
20oC Αθήνα

Αυτοδιοικητικές εκλογές: Η στρατηγική της ΝΔ, οι δύσκολες περιφέρειες και η στήριξη Μητσοτάκη στον Αγοραστό

Αυτοδιοικητικές εκλογές: Η στρατηγική της ΝΔ, οι δύσκολες περιφέρειες και η στήριξη Μητσοτάκη στον Αγοραστό

Στην τελική ευθεία για τις αυτοδιοικητικές εκλογές της Κυριακής, ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης επισκέπτεται εκλογικά κρίσιμες Περιφέρειες και Δήμους της χώρας, για να στηρίξει τις “γαλάζιες” υποψηφιότητες.

Μιλώντας στον Alpha ο Κυριάκος Μητσοτάκης δήλωσε πως “από την στιγμή που δώσαμε πολιτική διάσταση σε αυτές τις αναμετρήσεις, παραμένει στόχος μας να κερδίσουμε όσο το δυνατόν περισσότερες Περιφέρειες, γιατί όχι και τις 13”.

“Το ίδιο ισχύει και για τους τρεις μεγάλους Δήμους και τονίζω τους τρεις μεγάλους Δήμους, γιατί εκεί τραβήξαμε τη γραμμή” τόνισε ο κ. Μητσοτάκης, ξεκαθαρίζοντας για άλλη μία φορά, με το βλέμμα στραμμένο στην αντιπολίτευση, ότι η ΝΔ δεν έχει δώσει χρίσμα στον υποψήφιο δήμαρχο Βόλου Αχιλλέα Μπέο.

Στοχευμένες περιοδείες

Χτες ο Πρωθυπουργός επισκέφτηκε τον Βύρωνα για να στηρίξει τον υποψήφιο Περιφερειάρχη Αττικής Νίκο Χαρδαλιά, και το βράδυ βρέθηκε στην Κόρινθο και περιόδευσε στην πόλη μαζί με τον υποψήφιο Περιφερειάρχη Πελοποννήσου Δημήτρη Πτωχό.

Την Τετάρτη δε, επισκέπτεται την Κοζάνη και τη Θεσσαλονίκη, όπου μεταξύ άλλων θα παραβρεθεί στην υπογραφή της σύμβαση χρήσης του Μετρό Θεσσαλονίκης.

Οι δύσκολες περιφέρειες

Οι πρόσφατες πλημμύρες σε Θεσσαλία και Βόρεια Εύβοια, λόγω των πολλαπλών προβλημάτων που αντιμετωπίζουν οι κάτοικοι των πληγεισών περιοχών, αλλά και των καταγγελιών για ολιγωρίες των τοπικών αρχόντων σε σχέση με τα αντιπλημμυρικά κ.α. έργα , κατεβάζουν τον πήχυ των προσδοκιών να βαφτούν “γαλάζιες” όλες οι περιφέρειες της χώρας, ωστόσο στη ΝΔ δεν θεωρούν την “παρτίδα”… χαμένη.

Είναι χαρακτηριστική η δήλωση του Πρωθυπουργού στον Alpha, όταν ρωτήθηκε συγκεκριμένα για τον Κώστα Αγοραστό, σε σχέση και με την έρευνα που διεξάγει η Δικαιοσύνη.

“Θεωρώ ότι ήταν και παραμένει ένας πολύ καλός Περιφερειάρχης….Εγώ δεν θέλω να προκαταλάβω την έρευνα της Δικαιοσύνης. Αλλά το γεγονός ότι έχει ξεκινήσει μια έρευνα – και καλώς έχει ξεκινήσει – δεν είναι λόγος για εμάς να μην στηρίξουμε τον κ. Αγοραστό” τόνισε ο κ. Μητσοτάκης, με τη ΝΔ, από την πρώτη στιγμή να έχει δηλώσει πως θα κριθεί από τους πολίτες στις εκλογές.

Ανησυχία επικρατεί για την Περιφέρεια Ιονίων Νήσων, όπου η Περιφερειάρχης και εκ νέου υποψήφια Ρόδη Κράτσα φαίνεται να δίνει πολύ σκληρή μάχη για να διατηρήσει το προβάδισμα έναντι του υποστηριζόμενου από τον ΣΥΡΙΖΑ Θεόδωρου Γαλιατσάτου, δεδομένου ότι έχει να αναμετρηθεί και με το “γαλάζιο αντάρτικο” του πρώην δημάρχου Κέρκυρας Γιάννη Τρεπεκλή.

Δύσκολη περιφέρεια θεωρείται και είναι αυτή της Δυτικής Μακεδονίας. Εξ ου και ο Κυριάκος Μητσοτάκης επισκέπτεται την Τετάρτη την Κοζάνη για να στηρίξει την υποψηφιότητα νυν περιφερειάρχη Γιώργος Κασαπίδη, ο οποίος είναι αντιμέτωπος με την “αντάρτικη” υποψηφιότητα του πρώην βουλευτή της ΝΔ Γιώργου Αμανατίδη.

Αγώνα δρόμου έχει δώσει η Πειραιώς για να στηριχτεί στην Ανατολική Μακεδονία και Θράκη ο νυν περιφερειάρχης Χρήστος Μέτιος, ο οποίος βρίσκεται αντιμέτωπος με τον Χριστόδουλο Τοψίδη, ο οποίος, στις εκλογές του 2019 είχε χάσει την εκλογή του για μόλις 3.500 ψήφους.

Σημαντική θεωρείται για τη ΝΔ και η αναμέτρηση στην περιφέρεια Βορείου Αιγαίου, όπου ο “γαλάζιος” υποψήφιος Αλκιβιάδης Στεφανής δίνει αγώνα για να κερδίσει τον νυν περιφερειάρχη Κώστα Μουτζούρη.

«Μάχη» για τους 3 δήμους

Την Τετάρτη Κυριάκος Μητσοτάκης μεταβαίνει στη Θεσσαλονίκη προκειμένου να στηρίξει την υποψηφιότητα του νυν Δημάρχου Κωνσταντίνου Ζέρβα, ο οποίος επιδιώκει να κερδίσει άλλη μία θητεία.

Η ΝΔ έχει δώσει επίσης το χρίσμα στους νυν δημάρχους Αθήνας και Πειραιά, σε Κώστα Μπακογιάννη και Γιάννη Μώραλη αντίστοιχα.

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις