Πολιτική

Βαριά η πρόταση του Μαξίμου για τον ΦΠΑ – 3 στα 10 προϊόντα στον υψηλό συντελεστή

Η πρόταση της ελληνικής πλευράς στους Θεσμούς μπορεί να είναι ηπιότερη από εκείνη των δανειστών, αλλά σίγουρα είναι επώδυνη για τα ελληνικά νοικοκυριά, καθώς με τους προτεινόμενους συντελεστές ΦΠΑ θα έρθουν μεγάλες αυξήσεις σε πολλά είδη διατροφής.

Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Συγκεκριμένα, στον υψηλό συντελεστή 23% εντάσσονται τα τρόφιμα που είναι επεξεργασμένα, όπως τα ζυμαρικά, οι κονσέρβες, τα γλυκά, οι σοκολάτες, το επεξεργασμένο ψωμί, οι σοκολάτες, οι σάλτες κτλ.

Αυτό σημαίνει πως από τα βασικά είδη διατροφής, τρία στα 10 τρόφιμα μετακινούνται στον υψηλό συντελεστή, κάτι που θα επιβαρύνει τους προϋπολογισμούς των ελληνικών νοικοκυριών.

Στον χαμηλό συντελεστή 6% θα υπάγονται μόνο τα φάρμακα, τα βιβλία και τα θέατρα.

Στον μεσαίο συντελεστή 11% υπάγονται οι εφημερίδες, τα περιοδικά, τα φρέσκα τρόφιμα, η ενέργεια, το νερό, τα ξενοδοχεία και η εστίαση.

Εάν η πρόταση της Αθήνας περάσει τότε η εφαρμογή των νέων συντελεστών θα γίνει άμεσα.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Άγριος καυγάς Γεωργιάδη – Κωνσταντοπούλου: «Δεν έχετε καμία ενσυναίσθηση για τα Τέμπη και καμία για τη νεκρή μητέρα»
Στο φόντο της σύγκρουσης, η αντιπαράθεση Γεωργιάδη - Μάντζου για τα Βαρέα και Ανθυγιεινά των νοσηλευτών, με τον υπουργό να κατηγορεί το ΠΑΣΟΚ για «σόου και λαϊκισμό»
Γεωργιάδης και Κωνσταντοπούλου 5
Σφοδρή σύγκρουση κυβέρνησης – αντιπολίτευσης για τις εμπρηστικές επιθέσεις στη Θεσσαλονίκη: «Πολιτικά όρνεα που αξιοποιούν μια εγκληματική ενέργεια»
ΠΑΣΟΚ, ΣΥΡΙΖΑ, ΚΚΕ, Ελληνική Λύση και Πλεύση Ελευθερίας απορρίπτουν το κυβερνητικό αφήγημα και μιλούν για απόπειρα πολιτικής εκμετάλλευσης της τραγωδίας
Τρεις ύποπτοι εμπρησμοί αυτοκινήτων στη Θεσσαλονίκη  με διαφορά λίγης ώρας σε πολιτικούς της ΝΔ – 5 άτομα στο νοσοκομείο
Συγκέντρωση της Νέας Δημοκρατίας στο Ιπποκράτειο στη μνήμη της Βάγιας Νέστορα – Κυρανάκης: «Δεν θα ησυχάσουμε μέχρι να συλληφθούν οι τρομοκράτες»
Σύμφωνα με πληροφορίες, η κηδεία της μητέρας της «γαλάζιας» πολιτεύτριας αναμένεται να τελεστεί την επόμενη εβδομάδα στην Κοζάνη
Συγκέντρωση ΝΔ για Βάγια Νέστορα
27
Η Καρυστιανού μετά τα «καρφιά» Μαρινάκη καταδίκασε τις εμπρηστικές επιθέσεις στη Θεσσαλονίκη με αιχμές για τα Τέμπη
Συλλυπητήρια ανακοίνωση από την «Ελπίδα για την Δημοκρατία» για τον θάνατο της Βάγιας Νέστορα, με το κόμμα να συνδέει την υπόθεση με το αίτημα για ασφάλεια και δικαιοσύνη «που τόσο κατάφωρα στερούμαστε»
Μαρία Καρυστιανού
Ανδρουλάκης για το καλώδιο Ελλάδας – Κύπρου μετά τις συναντήσεις με Γεραπετρίτη και Δένδια: «Δεν φτάνει το Μαξίμου να σηκώνει τηλέφωνα στις 3 το πρωί»
Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ ζητά καθαρές απαντήσεις για το έργο και κατηγορεί την κυβέρνηση ότι αποφεύγει να μιλήσει με σαφήνεια στον ελληνικό λαό
Γεραπετρίτης και Ανδρουλάκης