Πολιτική

Bild: Ο Τσίπρας ψάχνει για νέο υπουργό Οικονομικών

Παραιτείται ο Ευκλείδης Τσακαλώτος; Το σίγουρο είναι ότι όπου υπάρχει καπνός, υπάρχει και φωτιά. Τα γερμανικά μέσα ενημέρωσης πάντως επικαλούνται πολλαπλές πηγές οι οποίες φέρουν τον κ. Τσακαλώτο να παραιτείται αν ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας υποκύψει στις πιέσεις των δανειστών.

Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Τόσο η Bild όσο και το πρακτορείο NtV αναφέρουν σε δημοσιεύματά τους μέσα στο σαββατοκύριακο ότι ο Τσακαλώτος ο οποίος έχει δηλώσει ότι δεν πρόκειται να δεχθεί να ξεπεραστούν οι δικές του κόκκινες γραμμές, είναι εξοργισμένος με τις πιέσεις των δανειστών να μειωθεί το αφορολόγητο από τις 9091 στις 8181 ευρώ.

Μάλιστα εμφανίζεται, σύμφωνα πάντα με τα δημοσιεύματα να είναι αποφασισμένος να παραιτηθεί ακόμα και εν μέσω των διαπραγματέυσεων με τους δανειστές.

Η Βild σε άλλο δημοσίευμα αναφέρει ότι η Ελλάδα ξεμένει από χρήματα και μέλη της κυβέρνησης απειλούν με παραίτηση.

«Tην ώρα που η χώρα ξεμένει από χρήματα, η πολιτική κατάσταση στη χώρα επιδεινώνεται. Ο υπουργός Οικονομικών της Ελλάδας απειλεί με παραίτηση», γράφει χαρακτηριστικά και προσθέτει:

«Ο Τσίπρας μαζεύει και το τελευταίο ευρώ», αναφερόμενη στα αποθεματικά των ταμείων που μεταφέρονται στην Τράπεζα της Ελλάδος.

Γράφει ακόμα: «Ο Ελληνας πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας και οι πιστωτές της χρεοκοπημένης χώρας παίζουν πόκερ εδώ και μήνες σχετικά με τις μεταρρυθμίσεις και το νέο πακέτο βοήθειας. Φαίνεται όμως ότι ο Τσίπρας εξακολουθεί να παίζει τζογάρει».

πηγη: ntv
 

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Αλέξης Τσίπρας: Στο Επαγγελματικό Επιμελητήριο με προτάσεις για χρέη, ενέργεια και ενοίκια
Την πρόταση της Ελληνικής Αριστερής Συμπαράταξης για τη μικρομεσαία επιχείρηση θα παρουσιάσει ο Αλέξης Τσίπρας, σε ομιλία του έπειτα από πρόσκληση του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου
Αλέξης Τσίπρας, ΕΛΑΣ 12
«Κλειδώνουν» τα μέτρα για τα καύσιμα: Η επικαιροποίηση επιδότησης στο diesel και όσα προβλέπονται για την αμόλυβδη
Η ακρίβεια πιέζει πολιτικά την κυβέρνηση, με όλα τα σημάδια να δείχνουν πως λόγω της παρατεταμένης κρίσης στη Μέση Ανατολή, ο «ορίζοντας» είναι αχαρτογράφητος
βενζίνη
Τσουκαλάς για «Βιολάντα»: Άμεση διερεύνηση των καταγγελιών για απολύσεις εργαζομένων – «Να καταθέσουν όσα γνωρίζουν»
«Οι αρμόδιες αρχές οφείλουν να εγγυηθούν την προστασία των εργασιακών σχέσεων των εργαζόμενων και του δικαιώματος τους να καταθέσουν όσα γνωρίζουν ενώπιον των δικαστικών αρχών» λέει ο εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ
Κώστας Τσουκαλάς 8
«Γαλάζια ανάπτυξη τύπου Βιολάντα»: Σφοδρή επίθεση Τεμπονέρα στην κυβέρνηση για τις καταγγελίες εργαζομένων
Οκτώ μήνες μετά την τραγωδία από την έκρηξη και την πυρκαγιά στις εγκαταστάσεις της «Βιολάντα» στα Τρίκαλα, νέες καταγγελίες γύρω από την υπόθεση προκαλούν πολιτικές αντιδράσεις
Διονύσης Τεμπονέρας 17