Πολιτική

Δένδιας για 28η Οκτωβρίου: Η Ελλάδα επαναδιατυπώνει το «Όχι» σε κάθε προσπάθεια αμφισβήτησης της εθνικής της κυριαρχίας

«Η Ελλάδα, με πλήρη συναίσθηση της ιστορικής της ευθύνης, θα επαναδιατυπώνει το “ΟΧΙ” ως νοήμονα απάντηση σε κάθε προσπάθεια αμφισβήτησης της εθνικής κυριαρχίας και των κυριαρχικών της δικαιωμάτων», διαμηνύει ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Νίκος Δένδιας, στην ημερήσια διαταγή του για την επέτειο της 28ης Οκτωβρίου 1940.

Ο Νίκος Δένδιας σημειώνει πως «με ισχυρές συμμαχίες και φυσικά με την αποτρεπτική ισχύ των Ένοπλων Δυνάμεών μας, ως προμετωπίδα των ενεργειών της. Και πάντοτε ως πιστός θιασώτης της Διεθνούς νομιμότητας και του Ευρωπαϊκού Κεκτημένου, στο πλαίσιο των οποίων εντάσσει τη συμπεριφορά της».

Παράλληλα σχολιάζει ότι «οι Εθνικές Επέτειοι, οι παρελάσεις, οι αργίες είναι χρήσιμες, όταν λειτουργούν ως μηχανισμοί προβολής του Συλλογικού Προτύπου, το οποίο νοηματοδοτεί την πολυχιλιετή Εθνική μας παρουσία στο Παγκόσμιο Γίγνεσθαι».

Ο κ. Δένδιας, αφού παρατηρεί ότι η γενιά των Ελλήνων του 1940 «ανέδειξαν την Εθνική αξιοπρέπεια, αντιστεκόμενοι πέραν κάθε συσχετισμού δυνάμεων στο Φασισμό και στο Ναζισμό», προτρέπει τα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων «εμπνεόμενοι από το παράδειγμα της 28ης Οκτωβρίου 1940, να συνεχίσετε με προσήλωση να εκτελείτε τα καθήκοντά σας, στηριζόμενοι στα ιδανικά και τις παραδόσεις μας.

Ο ελληνικός λαός προσβλέπει σε εσάς. Γνωρίζει ότι είστε οι φρουροί κάθε εσχατιάς της ελληνικής γης και συμπαραστάτες της κοινωνίας σε κάθε δυσκολία», καταλήγει στην ημερήσια διαταγή του ο υπουργός Εθνικής Άμυνας.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
ΣΥΡΙΖΑ για Κυριάκο Μητσοτάκη στη ΔΕΘ: Πιεσμένος από την αντίδραση της κοινωνίας ανακοίνωσε περιορισμένες φοροαπαλλαγές
«Είναι φανερά πλέον ένας απερχόμενος και απονομιμοποιημένος πρωθυπουργός. Και για αυτό απαιτείται άμεσα η παραίτηση του και πολιτική αλλαγή», καταλήγει στην ανακοίνωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ»
ΣΥΡΙΖΑ 6
Κυριάκος Μητσοτάκης από ΔΕΘ για το ΕΣΥ: Αρνούμαι την «ντουντούκα» των εργατοπατέρων – 50 εκατ. ευρώ για τα καινοτόμα φάρμακα
Παράλληλα, κατακεραύνωσε όσους προκαλούν επεισόδια, όπως είπε, στα νοσοκομεία, προσφέροντας τη στήριξή του στον Υπουργό Υγείας, Άδωνι Γεωργιάδη
Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης μιλάει κατά τη διάρκεια των εγκαινίων της 89ης ΔΕΘ 14
ΠΑΣΟΚ για Κυριάκο Μητσοτάκη στη ΔΕΘ: Ο πρωθυπουργός και η κυβέρνηση έχουν χάσει κάθε ίχνος αξιοπιστίας
«Tα μέτρα του πρωθυπουργού δεν είναι μέρισμα οικονομικής ανάπτυξης όπως δηλώνει, είναι επιστροφή ενός μικρού μέρους της υπερφορολόγησης που βίωσαν οι Έλληνες»
Τα γραφεία του ΠΑΣΟΚ στην Χαριλάου Τρικούπη 4
Η μαντινάδα του Κυριάκου Μητσοτάκη προς πάσα κατεύθυνση: «Καλοχαιρέτα τον πεζό όταν καβαλικέψεις»
Μία μαντινάδα, γνωστή στην Κρήτη, που δείχνει πώς πρέπει να αντιμετωπίζεις του αντιπάλους σου γιατί θα τους ξαναβρείς μπροστά σου, χρησιμοποίησε ο Κυριάκος Μητσοτάκης μιλώντας από το βήμα
Ομιλία του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη στα εγκαίνια της 89ης ΔΕΘ
28