Πολιτική

Δένδιας για Λευκορωσία: Δεν έχουμε ξεχάσει το ζήτημα της πειρατείας του αεροσκάφους – Σκέψεις για ποινική δίωξη

Η Ευρωπαϊκή Ένωση προσπαθεί «να δείξει ξεκάθαρα ότι υποστηρίζει την κοινωνία της Λευκορωσίας στις προσπάθειές της να αποκαταστήσει τη δημοκρατία στη χώρα», ανέφερε ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας.

Ο κ. Δένδιας παραχώρησε συνέντευξη στο Euronews και σχολίασε τις κυρώσεις κατά της Λευκορωσίας που αποφασίστηκαν στο Συμβούλιο Εξωτερικών Υποθέσεων στο Λουξεμβούργο.

Όπως επεσήμανε οι κυρώσεις δεν «είναι ενάντια στην οικονομία της Λευκορωσίας, είναι ενάντια στο καθεστώς της Λευκορωσίας».

«Δεν έχουμε ξεχάσει το ζήτημα της πειρατείας του αεροσκάφους της Ryanair», τόνισε. «Η Ελλάδα – καθώς το αεροπλάνο είχε αναχωρήσει από την Αθήνα για το Βίλνιους – εξετάζει εάν πρέπει να ξεκινήσει ποινική δίωξη εναντίον των υπευθύνων».

Ερωτηθείς για το αν με αυτές τις κυρώσεις ο Λουκασένκο θα μπορούσε να στραφεί περαιτέρω προς τον Βλάντιμιρ Πούτιν, ο κ. Δένδιας σημείωσε «ότι αυτό είναι ένα ψεύτικο δίλημμα».

«Η Ευρωπαϊκή Ένωση – λόγω των αρχών της, λόγω των αξιών της, λόγω του DNA της – οφείλει να υποστηρίζει τη δημοκρατία και όσους αγωνίζονται για τη δημοκρατία. Όλα τα υπόλοιπα είναι φιλοσοφία», κατέληξε.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Δημοσκοπήσεις Prorata και Palmos Analysis: «Πικρή» πρωτιά για τη ΝΔ – Τι λένε οι πολίτες για κόμματα Τσίπρα και Σαμαρά
Κατώτερα των προσδοκιών της κυβέρνησης φαίνεται πως είναι τα ευρήματα των δύο τελευταίων δημοσκοπήσεων, Prorata και Palmos Analysis, μετά τις εξαγγελίες Μητσοτάκη στη ΔΕΘ
Κάλπη
Κυριάκος Μητσοτάκης: Άρχισε η διαδικασία για την ΑΟΖ μεταξύ Ελλάδας και Λιβύης – Η 4η φρεγάτα Belharra θα αναβαθμίσει θεαματικά το Πολεμικό Ναυτικό
Στην έναρξη της διαδικασίας για την οριοθέτηση της ΑΟΖ μεταξύ Ελλάδας και Λιβύης και στην αγορά της τέταρτης φρεγάτας Belharra αναφέρεται...
Κυριάκος Μητσοτάκης 12
Την Τρίτη στη δεξίωση Τραμπ και ραντεβού με Ερντογάν στη Νέα Υόρκη ο Μητσοτάκης - Τι θα πει στη γενική συνέλευση του ΟΗΕ
Ο πρωθυπουργός μεταβαίνει τη Δευτέρα στη Νέα Υόρκη για να μετάσχει στις εργασίες και τις επαφές της 80ής Εβδομάδας Υψηλού Επιπέδου της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ
Ομιλία του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη στη Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ στη Νέα Υόρκη 17