Πολιτική

Δένδιας: Στις Βρυξέλλες για τις προκλήσεις της Τουρκίας

Τις κλιμακούμενες προκλήσεις της Άγκυρας, με αποκορύφωμα την συμφωνία με τη Λιβύη και την υφαλοκρηπίδα του Καστελόριζου, θα εκθέσει ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας την Τρίτη (3.12.2019) στις Βρυξέλλες.
Συγκεκριμένα, ο κ. Δένδιας θα συναντηθεί με τον νέο Υψηλό Εκπρόσωπο της ΕΕ για την Εξωτερική Πολιτική και Πολιτική Ασφαλείας, Josep Borrell.
Οι συζητήσεις αναμένεται να εστιασθούν στις τρέχουσες προκλήσεις της ευρωπαϊκής εξωτερικής πολιτικής και ιδιαίτερα στις εξελίξεις στην Ανατολική Μεσόγειο.
Ακολούθως, ο υπουργός Εξωτερικών θα μεταβεί στο Λονδίνο,όπου θα συμμετάσχει στις εργασίες της Συνόδου Κορυφής του ΝΑΤΟ, στην υπό τον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη ελληνική αντιπροσωπεία.
Την Τρίτη (3.12.2019) και την Τετάρτη (4.12.2019) θα πραγματοποιηθεί η επετειακή Σύνοδο Κορυφής για τα 70 χρόνια της Συμμαχίας.
Το πρόγραμμα που θα ακολουθήσει ο κ. Μητσοτάκης στο Λονδίνο, την Τρίτη 3 Δεκεμβρίου, έχει ως εξής:

-Στις 12.00 ώρα Ελλάδας ο Πρωθυπουργός θα έχει συνάντηση με διεθνείς επενδυτές.

-Στις 19.15 ώρα Ελλάδας ο κ. Μητσοτάκης, συνοδευόμενος από τη σύζυγό του Μαρέβα Γκραμπόφσκι – Μητσοτάκη, θα παραστεί σε δεξίωση που παραθέτει η Βασίλισσα Ελισάβετ στους ηγέτες του ΝΑΤΟ στο Buckingham Palace.

-Στις 21.30 ώρα Ελλάδας ο Πρωθυπουργός και η σύζυγός του θα παρακαθίσουν σε δείπνο στην πρωθυπουργική κατοικία (Downing Street) που παραθέτει ο Πρωθυπουργός του Ηνωμένου Βασιλείου Boris Johnson.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Ζωή Κωνσταντοπούλου για Δημήτρη Κυριαζίδη: «Θεώρησε πως η στάση του δεν απαιτούσε τιμωρία, στο τέλος θα ζητήσω εγώ συγγνώμη»
«Η επαναφορά του στην ΚΟ της Νέας Δημοκρατίας δείχνει το σάπιο και πτωχευμένο πολιτικό σύστημά μας - Ο Κυριάκος Μητσοτάκης δεν καταδικάζει αυτή τη συμπεριφορά», τόνισε
Ζωή Κωνσταντοπούλου
16
Κυριάκος Μητσοτάκης: Στο υπουργείο Εθνικής Άμυνας η προστασία του μνημείου του Αγνώστου Στρατιώτη
«Αύριο θα βρίσκομαι στο Σαρμ Ελ Σέιχ της Αιγύπτου, στην υπογραφή της συμφωνίας. Η Ελλάδα είναι μία από τις ευρωπαϊκές χώρες που θα είναι εκεί, μαζί με την Κύπρο» αναφέρει επίσης στην ανάρτησή του
ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ 187