Πολιτική

Δέσμευση Σαμαρά για τους μισθούς των ενστόλων – Ενισχύεται η Πυροσβεστική με εξοπλισμό και προσωπικό

Τις προσωπικές του ευχαριστίες στους πυροσβέστες για το έργο τους, εξέφρασε κατά την επίσκεψή του στο Κέντρο Επιχειρήσεων του Πυροσβεστικού Σώματος, στο Χαλάνδρι, ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς, ο οποίος δεσμεύτηκε για ενίσχυση του ΠΣ, αλλά και επίλυση των μισθολογικών προβλημάτων των εργαζομένων στα Σώματα Ασφαλείας.

“Η πολιτεία, θα το δείτε στην πράξη, θα κάνει κάθε δυνατό για να ικανοποιήσει και το μισθολογικό πρόβλημα των Σωμάτων Ασφαλείας. Προς αυτή την κατεύθυνση του εκσυγχρονισμού έχουμε δρομολογήσει εργασίες για την προμήθεια 372 νέων οχημάτων, που θα ενταχθούν στο Πυροσβεστικό Σώμα. Είναι στο τελικό στάδιο η διαδικασία εκσυγχρονισμού του υπάρχοντος εξοπλισμού και έχει ξεκινήσει η άλλη διαδικασία, έτσι ώστε στην επόμενη αντιπυρική περίοδο νέα εναέρια μέσα να συνδράμουν το έργο των επίγειων δυνάμεων. Την ίδια στιγμή 500 δόκιμοι Πυροσβέστες ενίσχυσαν το έμψυχο δυναμικό του Πυροσβεστικού Σώματος. Και εδώ πρόκειται για νέους ανθρώπους με μεγάλη διάθεση για προσφορά στην Ελλάδα και στο κοινωνικό μας σύνολο”, ανέφερε χαρακτηριστικά ο πρωθυπουργός.

Και συνέχισε: “Θέλω και εγώ να αποτίσω ιδιαίτατο φόρο τιμής στον αρχιπυροσβέστη Ματθαίο Μάντζιο, ένα νέο που έδωσε τη ζωή του στην προσπάθειά του να σώσει μια μητέρα, που είχε εγκλωβιστεί στο διαμέρισμά της στο Παλαιό Φάληρο, ενώ είχε εκδηλωθεί πυρκαγιά στο κτίριο. Ήταν μια πράξη που ξεπέρασε τα όρια της επαγγελματικής ευσυνειδησίας. Ήταν μια πράξη μέγιστης κοινωνικής προσφοράς που πηγάζει από την αγάπη στον συνάνθρωπο και βεβαίως από την αγάπη στην Πατρίδα.

Η κοινωνία μας χρειάζεται την καλύτερη Πυροσβεστική και τους καλύτερους Πυροσβέστες και τους έχει. Τις έχει αυτές τις δυνάμεις και είστε εσείς”.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Η «αλλαγή σελίδας» στην Ελλάδα το κεντρικό μήνυμα της επίσκεψης του Κυριάκου Μητσοτάκη στο Βερολίνο
Σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές, οι δευτερογενείς μεταναστευτικές ροές δεν αποτελούν πλέον κύριο θέμα και η Γερμανία δείχνει κατανόηση για το γεγονός ότι η Ελλάδα προστατεύει τα εξωτερικά σύνορα της ΕΕ
Ο Πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης στη διάρκεια της κοινής συνέντευξης Τύπου με τον Καγκελάριο, Φρίντριχ Μερτς στο Βερολίνο
Μαρινάκης για την έκθεση Καρώνη για τα Τέμπη: «Σήμερα το αφήγημα της συγκάλυψης σύσσωμης της αντιπολίτευσης κατέρρευσε με κρότο»
«Σήμερα ως προς την πραγματογνωμοσύνη μπαίνει ένα επίσημο με στοιχεία με τεκμηρίωση και επιστημονικά δεδομένα τέλος στην πιο χυδαία προσπάθεια χειραγώγησης της κοινής γνώμης»
Ο Παύλος Μαρινάκης 8