Πολιτική

ΔΕΘ 2019: “Αστακός” η Θεσσαλονίκη για την ομιλία Μητσοτάκη

Δρακόντεια μέτρα στην Θεσσαλονίκη εν' όψει της ομιλίας Μητσοτάκη στην ΔΕΘ. Διμοιρίες από την Αθήνα μεταφέρονται για ενίσχυση των αστυνομικών δυνάμεων. Κανόνια νερού ετοιμάζονται να... βρέξουν όποιον κάνει επεισόδια.

“Αστακός” έχει γίνει η Θεσσαλονίκη για την ομιλία του Κυριάκου Μητσοτάκη στην ΔΕΘ το απόγευμα του Σαββάτου (07.09.2019) στο Βελλίδειο, αλλά και την συνέντευξη τύπου που θα παραχωρήσει την Κυριακή.

Διμοιρίες των ΜΑΤ και από την Αθήνα έχουν φθάσει στην Θεσσαλονίκη προκειμένου να περιφρουρήσουν την ΔΕΘ και να εξασφαλίσουν την ομαλή προσέλευση των επίσημων στην ομιλία του Πρωθυπουργού.

Περίπου 3.500 αστυνομικοί βρίσκονται επί ποδός στην Θεσσαλονίκη καθώς αύριο αναμενoνται μεγάλες συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας. Με ενδιαφέρον αναμένεται η συγκέντρωση που έχει προαναγγείλει ο αναρχικός χώρος με φόντο την εκκένωση των καταλήψεων στα Εξάρχεια.

Ήδη υπάρχει κεντρικός σχεδιασμός για την συγκεκριμένη πορεία η οποία από την στιγμή που θα ξεκινήσει θα πλαισιωθεί από δυνάμεις των ΜΑΤ ώστε να αποτραπούν ενδεχόμενα επεισόδια.

Παράλληλα από το πρωί του Σαββάτου (07.09.2019) ειδικές ομάδες αστυνομικών με πολιτικά αλλά και ένστολοι θα πραγματοποιούν προληπτικούς ελέγχους στα άτομα που θα προσέρχονται στην συγκέντρωση στην περιοχή της Καμαρας και μάλιστα στην περίπτωση που θα έχουν στην κατοχή τους παράνομα αντικείμενα (βόμβες μολοτωφ πέτρες κλπ) θα συλλαμβάνονται επί τόπου.

Έφτασαν από Αθήνα τα κανόνια νερού

Και “αύρες”, τα γνωστά κανόνια νερού που χρησιμοποιούνται εάν κριθεί απαραίτητο σε περιπτώσεις διαδηλώσεων και συλλαλητηρίων, έφτασαν στη Θεσσαλονίκη από την Αθήνα.

Ήδη από την Πέμπτη πάντως 5 ξεκίνησαν αυξημένες περιπολίες αστυνομικών σε κεντρικά σημεία της Θεσσαλονίκης, ενώ στους δρόμους βρίσκονται δυνάμεις της Τροχαίας και της Δημοτικής Αστυνομίας για τα παράνομα παρκαρισμένα αυτοκίνητα, κυρίως, γύρω από τη ΔΕΘ και το ΑΠΘ.

ΡΕΠΟΡΤΑΖ: ΘΕΟΔΟΣΗΣ ΠΑΝΟΥ

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Σακελλαροπούλου: Δεν παρέλαβα ποτέ ηχητικό των πρακτικών του συμβουλίου πολιτικών αρχηγών – Παυλόπουλος: Διαβιβάσθηκαν γραπτώς
«Τα συγκεκριμένα πρακτικά δεν συνοδεύονταν από ηχητικό αρχείο, είναι μόνο το γραπτό, ανυπόγραφο κείμενο», αναφέρει η πρώην πρόεδρος της Δημοκρατίας
Η πρώην πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου 6
Τζορτζ Τσούνης: «Η Γκιλφόϊλ θα είναι η καλύτερη πρέσβης που πέρασε ποτέ από την Ελλάδα»
«Έχει πολλά χαρίσματα, έχει θάρρος και πιστεύει στο κράτος δικαίου και νομίζω πως τα 3,5 χρόνια που θα είναι στην Ελλάδα, θα είναι από τα καλύτερα χρόνια στις σχέσεις ΗΠΑ – Ελλάδας»
Ο Τζορτζ Τσούνης
2
Μαρινάκης: Ο Τσακαλώτος ομολόγησε στους Financial Times την εξαπάτηση των πολιτών με το δημοψήφισμα του 2015 
Ο κ. Τσίπρας εξαπάτησε τον ελληνικό λαό επιτρέποντας στη μισή του κυβέρνηση να μεθοδεύει την έξοδο της Ελλάδας από το ευρώ και στην άλλη μισή να προωθεί ένα ψευδεπίγραφο δημοψήφισμα
Ο Παύλος Μαρινάκης 2
Θάνος Πλεύρης για μεταναστευτικό: Τέλος στο παραμύθι με τις μωρομάνες, μην ανησυχείτε εμείς δεν θα φτιάξουμε ξανά Μόριες
«Η Αριστερά ζητά να καταγράφεται και να χορηγείται άσυλο σε όλους. Αυτή τη στιγμή, 3 εκατ. άνθρωποι περιμένουν στις ακτές της Λιβύης. Καταλαβαίνετε τι ζητάτε;» είπε ο υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου
Ο υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου Θάνος Πλεύρης στη Βουλή 9
Ευάγγελος Βενιζέλος σε Γιώργο Γεραπετρίτη για το μεταναστευτικό: Γιατί η κυβέρνηση έπρεπε τώρα να προκαλέσει τη συζήτηση για το άρθρο 15 της ΕΣΔΑ;
«Ο ίδιος όμως προσυπέγραψε και υποστήριξε την επίσημη κυβερνητική δήλωση ότι λαμβάνονται μέτρα «κατά παράβαση των υποχρεώσεων που προβλέπονται στη Σύμβαση»
Ο Ευάγγελος Βενιζέλος 14