Πολιτική

ΔΕΘ – Οικονόμου: Καμία κοινωνική ομάδα δεν εξαιρείται από την πολιτική στήριξης

«Μέτρα που θα έχουν και άμεσο αντίκτυπο και θα απαντήσουν στις ανάγκες της κοινωνίας και των πολιτών για να ανταπεξέλθουν στην πίεση που έχουμε, στον δύσκολο χειμώνα που μας περιμένει», θα ανακοινώσει ο πρωθυπουργός το βράδυ του Σαββάτου στη ΔΕΘ, σύμφωνα με τα όσα είπε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου.

Μιλώντας το πρωί του Σαββάτου στην ΕΡΤ και την εκπομπή «Σαββατοκύριακο από τις έξι», επισήμανε ότι στην ομιλία του στο πλαίσιο των εγκαινίων της ΔΕΘ, ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα δώσει και το στίγμα του επόμενου διαστήματος, στο οποίο περιλαμβάνονται και μέτρα πιο μόνιμου χαρακτήρα.

«Μέτρα σε ότι αφορά την αντιμετώπιση στρεβλώσεων αλλά και την ενίσχυση του εισοδήματος των πολιτών άμεσα και έμμεσα με πιο μόνιμο τρόπο, πιο μόνιμη διάσταση».

«Εκείνο που μπορώ να σας πω είναι ότι δεν θα υπάρχει κοινωνική ομάδα που να εξαιρείται από την πολιτική στήριξης της κυβέρνησης απέναντι στις πιέσεις που αντιμετωπίζουμε (…) Θα υπάρχουν μέτρα και πολιτικές που θα συμπληρώσουν τις παρεμβάσεις που έχουμε κάνει σε φορολογικό επίπεδο ή στην αντιμετώπιση εναπομείναντων στρεβλώσεων στην αγορά εργασίας, που θα δώσουν ακόμα μεγαλύτερη αναπτυξιακή δυναμική στον τόπο και θα βοηθήσουν επίσης αρκετές κοινωνικές ομάδες στο να αυξήσουν άμεσα ή έμμεσα το εισόδημά τους» είπε ακόμη ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

Σε ερώτηση για τον εκλογικό νόμο και για το ενδεχόμενο αλλαγής του, ο Γ. Οικονόμου διευκρίνισε ότι «ο εκλογικός νόμος είναι ένα εργαλείο», ενώ πρόσθεσε ότι «οι Έλληνες πολίτες σύντομα θα γνωρίζουν με ποια κριτήρια θα πάνε στις κάλπες».

Για το θέμα των υποκλοπών, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος τόνισε ότι «είναι ένα θέμα για το οποίο η κυβέρνηση θα ρίξει άπλετο φως».

«Θα είμαστε δίπλα στους πολίτες για όσο διαρκεί η ενεργειακή κρίση», είπε ακομη.

Πηγή: ΕΡΤ

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Διεθνής αντίκτυπος για το ελληνικό age ban στα social media σε παιδιά, χιλιάδες δημοσιεύματα από ΗΠΑ και Βρετανία μέχρι Αυστραλία και Ινδία
Το Politico και το BBC στέκονται και στην επιστολή Μητσοτάκη προς την Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν, για καθιέρωση ευρωπαϊκής ηλικίας ψηφιακής ενηλικίωσης στα 15 έτη
Κινητά τηλέφωνα - Οικογένεια
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης συνυπογράφει τη δήλωση ευρωπαίων ηγετών για τη Μέση Ανατολή: Στόχος η διαπραγμάτευση ενός διαρκούς τερματισμού του πολέμου
Με κοινή δήλωσή τους για τις εξελίξεις στη Μέση Ανατολή, την οποία συνυπογράφει και ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, ευρωπαίοι ηγέτες...
Μητσοτάκης
«Πόλεμος» ΝΔ και ΠΑΣΟΚ με φόντο τις δηλώσεις της Σώτης Τριανταφύλλου: «Η κυβέρνηση δεν είναι σε θέση να κάνει μαθήματα περί θεσμικών ορίων»
Το σχόλιο της συγγραφέως για την υπόθεση του ΟΠΕΚΕΠΕ λειτούργησε ως πυροκροτητής στη νέα αντιπαράθεση για ζητήματα κράτους δικαίου και θεσμικής εκτροπής
Μαρινάκης, Τριανταφύλλου, Ανδρουλάκης
18