Πολιτική

Διαψεύδει το Μαξίμου τη νέα έξοδο στις αγορές μέσα στο καλοκαίρι

«Η επόμενη έξοδος της Ελλάδας στις αγορές θα γίνει όποτε χρειαστεί, από επιλογή και όχι από ανάγκη», δήλωσε η κυβερνητική εκπρόσωπος Σοφία Βούλτεψη σχολιάζοντας τηλεγράφημα του Ρόιτερς.

Η κυβερνητική εκπρόσωπος ανέφερε ότι τόσο η απόφαση της κυβέρνησης να ανταποκριθεί στα προαπαιτούμενα προκειμένου να συνεχιστεί ομαλά η χρηματοδότηση της χώρας, όσο και οι θετικές εξελίξεις της τελευταίας περιόδου στο πεδίο της οικονομίας, σε καμιά περίπτωση δεν αιτιολογούν κινήσεις, όπως αυτές που «προαναγγέλλονται» με σημερινό δημοσίευμα, το οποίο επικαλείται δήλωση «υψηλόβαθμου αξιωματούχου του υπουργείου των Οικονομικών».

Πέραν τούτου, πρόσθεσε ότι η κυβέρνηση σημειώνει με ικανοποίηση την σημερινή άντληση ποσού 1,3 δισ. ευρώ, μέσω τρίμηνων εντόκων γραμματίων, με επιτοκιακό κόστος που για πρώτη φορά έπεσε κάτω από το 2% (1,80% έναντι 2,13% κατά την δημοπρασία της 13ης Μαΐου).

«Πρόκειται για άλλη μια επιβεβαίωση επιστροφής στην αξιοπιστία και στην εμπιστοσύνη προς την ελληνική οικονομία», συμπλήρωσε η κα Βούλτεψη.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Διεθνείς οίκοι: Οι εκλογές δεν διατάραξαν την πολιτική σταθερότητα στην Ελλάδα

Αδειάζει κι άλλο το καλάθι της νοικοκυράς – Σχεδόν 7 στους 10 ψωνίζουν λιγότερα από το σούπερ μάρκετ

Δανειστήκαμε με επιτόκιο κάτω του 2% μετά από πολύ καιρό


Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Βορίδης για ΟΠΕΚΕΠΕ: Με κατηγορούν μια μια περίοδο που δεν ήμουν υπουργός και γιατί ζήτησα παραίτηση υφισταμένου
«Πώς είναι δυνατόν να θεωρούμαι συνεργός σε απιστία ως Υπουργός, για πράξεις που φέρονται ότι τελέστηκαν από διαχειριστές κρατικής περιουσίας ενώ δεν κατείχα καν την υπουργική ιδιότητα;»
Συνέδριο "Συνταγματικά κατοχυρωμένες Ανεξάρτητες Αρχές - Η συμβολή τους σε ένα ευρωπαϊκό δημοκρατικό κράτος δικαίου", Πέμπτη 2 Νοεμβρίου 2023. 
(ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ 1
Κυριάκος Μητσοτάκης για τη νέα τηλεφωνική γραμμή 1566: «Όλη η υγεία σε έναν αριθμό»
«Για ραντεβού στα νοσοκομεία, την πρωτοβάθμια φροντίδα υγείας, για διαγνωστικές εξετάσεις, φάρμακα υψηλού κόστους, πληροφορίες για φαρμακεία, ερωτήσεις, παράπονα είναι όλα στο 1566» αναφέρει σε βίντεο ο πρωθυπουργός
Κυριάκος Μητσοτάκης
Η εισαγγελέας πρότεινε την ενοχή του δημοσιογράφου Δημήτρη Μαρέδη για τετελεσμένο εκβιασμό σε βάρος της Ζέττας Μακρή
Από την πλευρά της η Ζέττα Μακρή στην κατάθεσή της επέμεινε ότι ο κατηγορούμενος την πίεζε ασφυκτικά να του δώσει χρήματα και ότι μέσω δημοσιευμάτων έπληξε την πολιτική της υπόσταση
Ζέττα Μακρή 2