Πολιτική

ΣΥΡΙΖΑ εναντίον… κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – Ο Παπαδημούλης καταψήφισε την συμφωνία Καμμένου για την Σαουδική Αραβία

Κάπως... αντίθετη με την συμφωνία που υπέγραψε ο Πάνος Καμμένος για την πώληση όπλων στην Σαουδική Αραβία ήταν η στάση που κράτησε ο Δημήτρης Παπαδημούλης στο Ευρωκοινοβούλιο, ο οποίος ψήφισε υπέρ του εμπάργκο στην αραβική χώρα. Παράλληλα κατηγόρησε την ΝΔ ότι τάχθηκε κατά του ψηφίσματος, με πηγές της όμως να το διαψεύδουν.

«Οι ευρωβουλευτές της ΝΔ υπερψήφισαν το σύνολο του ψηφίσματος για τη Σαουδική Αραβία», αναφέρουν οι πηγές από το γραφείο Τύπου του κόμματος.

«Επειδή πολλοί συνάδελφοι ρωτούν, διευκρινίζεται ότι στη σημερινή ηλεκτρονική ονομαστική ψηφοφορία της Ευρωβουλής όλοι οι ευρωβουλευτές της ΝΔ υπερψήφισαν το σύνολο του ψηφίσματος στο οποίο αναφέρεται δύο φορές η παραίνεση προς το Συμβούλιο να δρομολογήσει πρωτοβουλίες για να επιβληθεί εμπάργκο της πώλησης όπλων στη Σαουδική Αραβία», αναφέρουν συγκεκριμένα.

Παπαδημούλης εναντίον… ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ

Ο κ. Παπαδημούλης νωρίτερα είχε αναρωτηθεί γιατί οι βουλευτές της ΝΔ ψήφισαν κατά του ψηφίσματος. Κάλεσε μάλιστα τις κυβερνήσεις που πουλούν όπλα στη Σαουδική Αραβία να σεβαστούν το μήνυμα της Ευρωβουλής. Ωστόσο η ψήφος του ίδιου έρχεται επί της ουσίας σε… κόντρα με την ολοκλήρωση της συμφωνίας που επιθυμεί η κυβέρνηση, προκειμένου να λάβει τα 66 εκατ. που προβλέπονται. Κάλεσε μάλιστα όλες τις κυβερνήσεις να μην πωλούν όπλα στην Σαουδική Αραβία.

«Είμαι βέβαιος ότι αυτό θα το κάνει η ελληνική κυβέρνηση. Περιμένω να το κάνουν και οι κυβερνήσεις των χωρών όπως η Γερμανία, η Γαλλία και η Βρετανία που πουλάνε πολλά όπλα στη Σαουδική Αραβία. Να ακούσουν το μήνυμα του 90% του Ευρωκοινοβουλίου» κατέληξε ο αντιπρόεδρος του Ευρωκοινοβουλίου.

Νωρίτερα, η ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου είχε εγκρίνει, με 539 ψήφους υπέρ, 13 κατά και 81 αποχές το ψήφισμα, με το οποίο οι ευρωβουλευτές ζητούν μια πολιτική λύση στη σύγκρουση της Υεμένης, καθώς και για εμπάργκο όπλων της ΕΕ κατά της Σαουδικής Αραβίας.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Ζωή Κωνσταντοπούλου για την αποχώρηση on air σε χρόνο – ρεκόρ: Θέλησαν να αποπροσανατολίσουν τον κόσμο
«Η δημοσιογραφία και η ενημέρωση έχουν να κάνουν και με το τι ρωτάς και με το τι δεν ρωτάς και με το τι θάβεις κάτω από ανύπαρκτα θέματα», λέει η πρόεδρος της Πλεύσης Ελευθερίας
Η Ζωή Κωνσταντοπούλου αποχωρεί από την εκπομπή της Φαίης Μαυραγάνη στον ΣΚΑΪ
19
Κασσελάκης για τη διαρροή συνομιλίας του με την Τζάκρη: «Μακάρι να είχατε τα κότσια της» – «Θα το ερευνήσω έχοντας στο πλευρό μου τον Πρόεδρο»
Η Θεοδώρα Τζάκρη, μετά τη διαρροή αποσπάσματος συνομιλίας της με τον Στέφανο Κασσελάκη, προσφεύγει στη Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος
Ο Στέφανος Κασσελάκης και η Θεοδώρα Τζάκρη 9
Παύλος Μαρινάκης για Ζωή Κωνσταντοπούλου: Επίθεση στην ελευθερία του Τύπου η αποχώρηση της από τηλεοπτική εκπομπή
Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος κατηγόρησε τη Ζωή Κωνσταντοπούλου για αντιδημοκρατική συμπεριφορά μετά την αποχώρησή της από τηλεοπτική συνέντευξη στη Φαίη Μαυραγάνη στον ΣΚΑΙ
Παύλος Μαρινάκης 8
Νίκος Ανδρουλάκης: «Αδιανόητη η όποια συμμετοχή της Τουρκίας στην Ευρωπαϊκή Αρχιτεκτονική Άμυνας – Στόχος ένα νέο Ταμείο Ανάκαμψης»
«Δεν μπορεί να αντιμετωπίζεται με άλλους όρους ο ρωσικός αναθεωρητισμός σε σχέση με τον τουρκικό αναθεωρητισμό» τόνισε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ
Ο Νίκος Ανδρουλάκης
Παύλος Μαρινάκης: Η τροπολογία για τον Άγνωστο Στρατιώτη δεν έχει σχέση με τον αγώνα του Πάνου Ρούτσι
«Ο κ. Τσίπρας έχει δικαίωμα να γράψει όσα βιβλία θέλει, αλλά την ιστορία δεν θα την ξαναγράψει»», είπε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος σε ερώτηση για το βιβλίο του πρώην πρωθυπουργού
Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Παύλος Μαρινάκης 8
Οι αιχμές Μητσοτάκη σε Καραμανλή, Βενιζέλο και πολιτικά κόμματα για την αμφισβήτηση θεσμών και Δικαιοσύνης
Η κυβέρνηση μιλά για κλιμακούμενη «επιχείρηση αμφισβήτησης των θεσμών και της δικαιοσύνης» και στο «κάδρο» βάζει και αρχηγούς κομμάτων της αντιπολίτευσης, αλλά και άλλων στελεχών, όπως ο Ευάγγελος Βενιζέλος
Κυριάκος Μητσοτάκης 20