Πολιτική

Διαβεβαίωσε ο Σαμαράς τον Αρχιεπίσκοπο ότι δεν θα γίνουν περικοπές στους κληρικούς

Συνάντηση με τον Aρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο είχε στο Μέγαρο Μαξίμου ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς κατά την οποία, σύμφωνα με πληροφορίες, διαβεβαίωσε τον προκαθήμενο της ελλαδικής Εκκλησίας ότι δεν τίθεται θέμα περικοπών στους μισθούς των κληρικών.

Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Το κλίμα της συνάντησης, στην οποία έδωσε το «παρών» και ο υπουργός Κ. Αρβανιτόπουλος, ως καθ’ ύλην αρμόδιος υπουργός, χαρακτηρίζεται πολύ καλό από εκκλησιαστικούς κύκλους.

Ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος επανέφερε, στη συνάντησή του με τον πρωθυπουργό, το παλαιότερο αίτημά του να αποδεσμευτεί από το Δημόσιο η εκκλησιαστική περιουσία (πρόκειται για οικόπεδα που ανήκουν στην Εκκλησία και για τα οποία δεν μπορούν να εκδοθούν οικοδομικές άδειες) προκειμένου να αξιοποιηθεί και τα έσοδα από την αξιοποίηση να διατεθούν για την ενίσχυση του φιλανθρωπικού έργου της Εκκλησίας.

Ο κ. Ιερώνυμος πρότεινε επίσης τη δημιουργία κοινού ταμείου εκκλησιαστικής πρόνοιας προκειμένου να κατευθύνονται οι πόροι σε συγκεκριμένες δράσεις, ώστε να μην χρησιμοποιούνται οι πόροι για την κάλυψη άλλων αναγκών.

Ανάλογη πρόταση είχε καταθέσει ο προκαθήμενος της ελλαδικής Εκκλησίας και τον περασμένο Ιούλιο, ενώ ζήτησε ακόμη την ενεργοποίηση της μικτής επιτροπής διαλόγου Πολιτείας – Εκκλησίας, η οποία είχε συσταθεί το 2009 χωρίς ωστόσο να προχωρήσει το έργο της.

Τέλος, ο Αρχιεπίσκοπος κατέθεσε την άποψη στον πρωθυπουργό ότι η Εκκλησία θα μπορούσε να προωθήσει την εικόνα της Ελλάδας στο εξωτερικό. Προς τούτο, ζήτησε τη σύμφωνη γνώμη της κυβέρνησης.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Να πληρώνει η Εκκλησία το μισό μισθό των ιερέων

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Σκληρή επίθεση της ΕΛΑΣ στην κυβέρνηση για τη στεγαστική κρίση: «Με 6,5 δισ. θα μπορούσαν να κατασκευαστούν επτά φορές περισσότερα σπίτια»
Με σκληρή γλώσσα για τη διαχείριση του Ταμείου Ανάκαμψης, η ΕΛΑΣ αποδομεί το κυβερνητικό αφήγημα περί «εθνικής προτεραιότητας» στη στέγη και αντιπαραθέτει σχέδιο για μόνιμο απόθεμα προσιτής κατοικίας
Φωτογραφία: Eurokinissi 5