Παρασκευή, 26 Απρ.
14oC Αθήνα

Δίκη Χρυσής Αυγής: Νίκησε η Δημοκρατία – Ιστορική μέρα, λένε κόμματα και πολιτικοί

Βουλή
Intime Αρχείο

Ικανοποίηση στον πολιτικό κόσμο για την σημερινή απόφαση καταδίκης της Χρυσής Αυγής ως εγκληματικής ναζιστικής οργάνωσης.

Με αφορμή την καταδίκη της Χρυσής Αυγής ο ΣΥΡΙΖΑ σχολιάζει πως “η σημερινή ημέρα περνάει στην Ιστορία της χώρας ως μια ημέρα νίκης για το Κράτος Δικαίου, ως μια ημέρα νίκης για τη Δικαιοσύνη και, τελικά, ως μια ημέρα νίκης για την ίδια τη Δημοκρατία”. Το κόμμα της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης χαιρετίζει την “ιστορική καταδικαστική απόφαση του Δικαστηρίου για τα μέλη της ναζιστικής εγκληματικής οργάνωσης Χρυσή Αυγή”. Ο ΣΥΡΙΖΑ χαιρετίζει, ακόμα, τους χιλιάδες πολίτες που συγκεντρώθηκαν έξω από το Εφετείο προκειμένου να φωνάξουν υπέρ της νίκης της Δημοκρατίας, όπως σημειώνει. “Το πλατύ δημοκρατικό ρεύμα που σχηματίστηκε σήμερα στη Λεωφόρο Αλεξάνδρας, μαζί με τους χιλιάδες ακόμα πολίτες που δεν μπόρεσαν να έρθουν, αποτελεί τον πραγματικό προστατευτικό κλοιό της Δημοκρατίας απέναντι στον φασισμό”, τονίζει ο ΣΥΡΙΖΑ και επισημαίνει ότι “πλέον είναι ευθύνη όλων να μην επιτραπεί ξανά στο φίδι του ναζισμού να μολύνει την κοινωνία και το πολιτικό σύστημα”.

Την ικανοποίησή της μετά την απόφαση του δικαστηρίου για τη Χρυσή Αυγή εξέφρασε η πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής, Φώφη Γεννηματά. “Εγκληματική οργάνωση η Χρυσή Αυγή, σύμφωνα και με την ιστορική απόφαση της Ελληνικής Δικαιοσύνης. Δικαίωση για τα θύματα και τη Δημοκρατία”, υπογράμμισε η κ. Γεννηματά και τόνισε πως “η Ελλάδα στέλνει ξανά ένα ισχυρό μήνυμα στην Ευρώπη και στον κόσμο: Ο φασισμός δεν χωρά στη ζωή μας. Ο αγώνας μας συνεχίζεται. Μόνο μαζί τελειώνουμε τους Νεοναζί”.

Click4more: Η Χρυσή Αυγή στα σκουπίδια της ιστορίας – Εγκληματική οργάνωση με την βούλα της δικαιοσύνης – Σιγά μην φοβηθούμε!

“Η καταδίκη αυτή πρέπει να συνοδευτεί με την παραδειγματική τιμωρία των ενόχων, που είναι η επιβολή ανώτατων ποινών και φυσικά να οδηγηθούν στη φυλακή. Δεν επιτρέπεται κανένας εφησυχασμός. Το κυριότερο είναι ο λαός να αντιμετωπίσει το κακό στη ρίζα του, με την ανατροπή του συστήματος, που επωάζει το αυγό του φιδιού, το ναζισμό, το φασισμό”, σημείωσε ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας, σε δήλωσή του μετά την απόφαση του δικαστηρίου για τη ναζιστική εγκληματική Χρυσή Αυγή. Η δήλωση έχει ως εξής: “Το δικαστήριο, με οδηγό την αλήθεια, όπως προέκυψε από πλήθος αποδεικτικών στοιχείων, καταδίκασε σήμερα ποινικά τους χρυσαυγίτες δολοφόνους. Η καταδίκη αυτή πρέπει να συνοδευτεί με την παραδειγματική τιμωρία των ενόχων, που είναι η επιβολή ανώτατων ποινών και φυσικά να οδηγηθούν στη φυλακή. Στη δίκη, βέβαια, προέκυψαν και τα πλοκάμια και οι διασυνδέσεις των ναζιστών, που τους κάνουν ακόμα πιο επικίνδυνους. Δεν επιτρέπεται κανένας εφησυχασμός. Το κυριότερο είναι ο λαός να αντιμετωπίσει το κακό στη ρίζα του, με την ανατροπή του συστήματος, που επωάζει αυτό το αυγό του φιδιού, το ναζισμό, το φασισμό. Γι’ αυτό είναι πολύ επίκαιρα τα λόγια του ποιητή : “Το φασισμό βαθιά κατάλαβέ τον, δε θα πεθάνει μόνος, τσάκισέ τον”».

“Σήμερα ελπίζουμε να καταδικαστούν τα αυγά του φιδιού. Εάν καταδικαστούν θα γιορτάσουμε μόνο για πέντε λεπτά. Από το έκτο λεπτό θα αρχίσουμε τον αγώνα για να ξεριζωθούν οι δηλητηριώδεις ιδέες τους, που αυτές δυστυχώς δεν έχουν καταδικαστεί, έχουν εμποτίσει το κυβερνητικό αφήγημα, το κυρίαρχο αφήγημα ακόμα και των Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης, το αφήγημα το ξενοφοβικό, το εθνικιστικό”, δήλωσε ο γραμματέας του ΜέΡΑ25 Γιάνης Βαρουφάκης, προσερχόμενος στη συγκέντρωση έξω από το Εφετείο. Το δικαστήριο, με οδηγό την αλήθεια, όπως προέκυψε από πλήθος αποδεικτικών στοιχείων, καταδίκασε σήμερα ποινικά τους ΧΑυγίτες δολοφόνους. Η καταδίκη αυτή πρέπει να συνοδευτεί με την παραδειγματική τιμωρία των ενόχων, που είναι η επιβολή ανώτατων ποινών και φυσικά να οδηγηθούν στη φυλακή. Στη δίκη, βέβαια, προέκυψαν και τα πλοκάμια και οι διασυνδέσεις των ναζιστών, που τους κάνουν ακόμα πιο επικίνδυνους. Δεν επιτρέπεται κανένας εφησυχασμός. Το κυριότερο είναι ο λαός να αντιμετωπίσει το κακό στη ρίζα του, με την ανατροπή του συστήματος, που επωάζει αυτό το αυγό του φιδιού, το ναζισμό, το φασισμό. Γι’ αυτό είναι πολύ επίκαιρα τα λόγια του ποιητή : “Το φασισμό βαθιά κατάλαβέ τον, δε θα πεθάνει μόνος, τσάκισέ τον”. “Οι φασίστες, οι ναζί κατάφεραν τα τελευταία χρόνια να εμποτίσουν την ελληνική κοινωνία με αυτές τις δηλητηριώδεις. Το ΜέΡΑ25 μετά την καταδίκη των εγκληματιών της Χρυσής Αυγής θα αρχίσει τον αγώνα ξανά από την αρχή εναντίον των ιδεών τους”, πρόσθεσε.

“Μέσα από τους καπνούς τον δακρυγόνων, την μυρωδιά της φωτιάς και την “δυσωδία” που προκάλεσαν τα κόμματα εξουσίας με την εμπλοκή τους σε μια ποινική υπόθεση για κομματική εκμετάλλευση, αναδύθηκε η απόφαση της Ανεξάρτητης Ελληνικής Δικαιοσύνης, η οποία για ακόμα μια φορά στάθηκε στο ύψος της, δικαιώνοντας τους νεκρούς. Εύγε στους δικαστές, αιδώς για το πολιτικό σύστημα”, αναφέρει σε δήλωσή του ο πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης, Κυριάκος Βελόπουλος, σχολιάζοντας την απόφαση του δικαστηρίου για την Χρυσή Αυγή.

Click4more: Μάγδα Φύσσα: Ο Παύλος τα κατάφερε! Γιε μου!

Σήμερα η Αθήνα παίρνει μια μεγάλη ανάσα. Η Δικαιοσύνη έκανε το χρέος της. Ας κάνουμε κι εμείς το δικό μας κι ας σηκωθούμε λίγο ψηλότερα από αυτά που μας χωρίζουν, σχολίασε ο δήμαρχος Αθηναίων Κώστας Μπακογιάνης την ιστορική απόφαση του Δικαστηρίου για την Χρυσή Αυγή: “Τον Παύλο δεν θα τον φέρω πίσω, παλεύω για να σωθούν άλλα παιδιά είπε η Μάγδα Φύσσα. Σήμερα η Αθήνα παίρνει μια μεγάλη ανάσα. Ανάσα και δύναμη να συνεχίσει τον αγώνα ενάντια στο μίσος και την βία από όπου και αν προέρχονται. Χωρίς συμψηφισμούς. Χωρίς “ναι μεν, αλλά”. Χωρίς αστερίσκους και υποσημειώσεις. Έχουμε μια ιστορική ευκαιρία να επανσυνανταχτούμε γύρω από τις κοινές μας αρχές και αξίες. Ενωμένοι. Η πολιτική διαφωνία, η αντιπαράθεση, ακόμα και η σύγκρουση σε μια δημοκρατία, δεν είναι μόνο απαραίτητες αλλά και αναγκαίες. Όσο έντονες, όσο οξείες, όσο σφοδρές και αν είναι. Αρκεί να θυμόμαστε πως ο αντίπαλός μας δεν είναι εχθρός μας. Η δικαιοσύνη έκανε το χρέος της. Ας κάνουμε κι εμείς το δικό μας κι ας σηκωθούμε λίγο ψηλότερα από αυτά που μας χωρίζουν”, δήλωσε ο Κώστας Μπακογιάννης.

Με την ιστορική απόφασή της η Ελληνική Δικαιοσύνη όρθωσε στιβαρό τείχος υπεράσπισης της Δημοκρατίας τονίζει ο τέως Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Προκόπης Παυλόπουλος για την καταδικαστική απόφαση σε βάρος των μελών της Χρυσής Αυγής. Ο κ. Παυλόπουλος στη δήλωσή του αναφέρει τα ακόλουθα: “Με την ιστορική απόφασή της για το ναζιστικό μόρφωμα της Χρυσής Αυγής, η Ελληνική Δικαιοσύνη, αιρόμενη στο ύψος των περιστάσεων, όρθωσε με την δίκαιη ετυμηγορία της στιβαρό τείχος υπεράσπισης του Ανθρώπου, της Δημοκρατίας μας και του Πολιτισμού μας”.

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις