Πολιτική

Δικομματικό σύστημα  με χορηγό τη SIEMENS 

Ένας - ένας οι μάρτυρες που καταθέτουν στην Εξεταστική Επιτροπή της Βουλής γιατη SIEMENS, αφήνουν  έκθετο τον ειδικό ανακριτή Νίκο Ζαγοριανό.

Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Θεωρούν ότι ανακριτής  με τις πράξεις και τις παραλείψεις  τον βοήθησε να παραγραφούν οι όποιες ποινικές ευθύνες πολιτικών προσώπων και να φύγει από την χώρα ο βασικός εμπλεκόμενος στην υπόθεση Μιχάλης Χριστοφοράκος. 


Ετσι όταν αναφερόμαστε στην πολύκροτη υπόθεση, στην οποία  μιλάμε για δύο σκάνδαλα: Το ένα  είναι η δωροδοκία κομμάτων και πολιτικού προσωπικού το άλλο είναι η τρανταχτή ολιγωρία της ελληνικής δικαιοσύνης στη διαλεύκανση του σκανδάλου. Οσοι καταθέτουν στην Εξεταστική Επιτροπή αφήνουν να εννοηθεί ότι ο κ. Ζαγοριανός έπαιρνε εντολές “άνωθεν” για τον τρόπο με τον οποίο χειριζόταν την υπόθεση.
Ηδη στους διαδρόμους της Βουλής αλλά και στα δημοσιογραφικά γραφεία κυκλοφορεί η εκτίμηση πως  τα στοιχεία που θα έρθουν στο φως  μπορούν να τινάξουν στον αέρα το πολιτικό σύστημα της χώρας. Γιατί τα μέχρι  τώρα στοιχεία αφορούν τον κ. Τσουκάτο, τον κ. Μαντέλη και τον μακαρίτη γενικό διευθυντή της Νέας Δημοκρατίας Γ. Βρθολομαίο. Θυμίζω ότι το ΠΑΣΟΚ έψαξε τα κιτάπια του και δεν βρήκε εγγραφές ποσών από τη SIEMENS ο δε κ. Καραμανλής διαβεβαίωσε και πρόσφατα – μέσω συνεργατών του – ότι ποτέ δεν μπήκαν χρήματα στα ταμεία του κόμματος από τη γερμανική εταιρία. Αν είναι έτσι τότε παραμένει απορίας άξιον γιατί ο κ. Ζαγοριανός έκανε ό,τι περνούσε από το χέρι του για να κλείσει αναίμακτα τη διερεύνηση του σκανδάλου. Το γεγονός ότι οι ποινικές ευθύνες έχουν παραγραφεί δεν αθωώνει πολιτικά τα δύο μεγάλα κόμματα και το πολιτικό προσωπικό τους. Η ομολογημένη πρόθεση των κ. Παπανδρέου και Σαμαρά να προχωρήσει η έρευνα σε βάθος και να αποδοθούν ευθύνες δεν λύνει το πρόβλημα. Από τη στιγμή που τα χρήματα μπήκαν και στα κομματικά ταμεία δημιουργείται τεράστιο θέμα δημοκρατικής τάξης. Αφορά τα οικονομικά μέσα που είχαν στη διάθεση τους τα δύο μεγάλα κόμματα έναντι όλων των άλλων για να κάνουν την προεκλογική τους εκστρατεία. Αφορά το μέγα θέμα της ισοτιμίας της ψήφου μεταξύ των πολιτών. Αφορά την ίδια την ουσία του δημοκρατικού πολιτεύματος. Στο κάτω της γραφής δεν πρόκειται για “στιγμιαίο” αλλά για διαρκές αδίκημα το οποίο έπαιξε ρόλο στην καθιέρωση του δικομματικού πολιτικού συστήματος στη χώρα μας, δηλαδή της εναλλαγής των δύο κομμάτων στην εξουσία.
 
Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Νέες αιχμές κατά της Μαρίας Καρυστιανού και της Μαρίας Γρατσία από στέλεχος του κόμματος: «Ε όχι κι έτσι βρε Μαρίες»
Καταγγέλλει την ηγεσία της «Ελπίδας για τη Δημοκρατία», υποστηρίζοντας ότι «και μόνο στο άκουσμα της λέξης "καταστατικό" έπαιρνε depon» και ότι «έκανε τα πάντα να διώχνει τους πολίτες»
Η Μαρία Καρυστιανού
Σύγκρουση ελικοπτέρων στην Ψάθα: Η αντιπολίτευση ζητεί πλήρη διερεύνηση της τραγωδίας – «Οι ευθύνες δεν θα θαφτούν στις στάχτες»
Συλλυπητήρια για τους δύο νεκρούς και αιχμές κατά της κυβέρνησης από τα κόμματα - Στο επίκεντρο οι συνθήκες του δυστυχήματος, η ασφάλεια των πληρωμάτων και ο σχεδιασμός της Πολιτικής Προστασίας
Σύγκρουση ελικοπτέρων στην Ψάθα 6