Πολιτική

Δημοσκόπηση ALCO: «Ψαλιδίζεται» η διαφορά ΝΔ – ΣΥΡΙΖΑ – Τι ψηφίζουν οι ανεμβολίαστοι

Μείωση της διαφοράς μεταξύ Νέας Δημοκρατίας και ΣΥΡΙΖΑ καταγράφει η δημοσκόπηση που διενήργησε η εταιρεία ALCO για λογαριασμό του OPEN.

Συγκεκριμένα η Νέα Δημοκρατία, στην πρόθεση ψήφου, διατηρεί σημαντικό προβάδισμα της τάξης του 10% όμως η διαφορά έχει μειωθεί σχεδόν κατά τρεις μονάδες από την προηγούμενη μέτρηση. Από την πλευρά της, η αξιωματική αντιπολίτευση φαίνεται να μην καταφέρνει να αξιοποιήσει αυτή την πτώση, καθώς παραμένει σε ποσοστόκοντά στο 24%.

Αναλυτικά, στην πρόθεση ψήφου, η ΝΔ συγκεντρώνει ποσοστό 34%, ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ 23,8%, το ΚΙΝΑΛ 7%, το ΚΚΕ 5,6%, η Ελληνική Λύση 4,6% και το ΜέΡΑ 25 3%.

Ανασχηματισμός

Σε ό,τι αφορά τον πρόσφατο ανασχηματισμό, η έρευνα της Alco καταγράφει 49% αρνητική εκτίμηση από τους πολίτες ενώ μόλις το 22% απαντά θετικά ως προς τις πρόσφατες αλλαγές στο κυβερνητικό σχήμα.

Αρνητικό κλίμα για οικονομία

Αρνητικό είναι το κλίμα και σε ό,τι αφορά την οικονομία καθώς 42% εκτιμά ότι ο οικογενειακός προϋπολογισμός έχει επιβαρυνθεί αρκετά από τις αυξήσεις στις τιμές των προϊόντων ενώ 27% λέει ότι επηρεάστηκε πολύ. Παράλληλα, 43& σημειώνει ότι τα οικονομικά μέτρα της κυβέρνησης δεν βοηθούν καθόλου την οικογένειά τους ενώ 22% απαντούν «λίγο».

Καταλληλότερος Πρωθυπουργός

Σε ό,τι αφορά την ερώτηση για το ποιον θεωρούν καταλληλότερο για πρωθυπουργό, ο Κυριάκος Μητσοτάκης καταγράφει ποσοστό 36% έναντι 22% του Αλέξη Τσίπρα. Σημειώνεται, πάντως ότι ο Πρωθυπουργός καταγράφει πτώση στη δημοφιλία του της τάξης του 5% καθώς στην προηγούμενη μέτρηση η δημοφιλία του βρισκόταν στο 41%.

Σημειώνεται, επίσης, ότι η πλειοψηφία των πολιτών θεωρεί ότι εντός 2022 θα υπάρξει πρόωρη προσφυγή στις κάλπες.

Τέλος, ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσιάζει το ερώτημα «τι ψηφίζουν» όσοι δεν έχουν εμβολιαστεί καθώς 23% φαίνεται να επιλέγει ΣΥΡΙΖΑ και μόλις το 7% Νέα Δημοκρατία.

anemvoliastoi

Δείτε τη δημοσκόπηση που προβλήθηκε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του OPEN

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Η ακτινογραφία των μελών της νέας Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ - Τα φαβορί για τη θέση του γραμματέα
Το μήνυμα που έστειλαν τα μέλη του ΣΥΡΙΖΑ είναι ότι αυτό που επιθυμούν δεν είναι ένα κόμμα περιχαρακωμένο αλλά έναν φορέα ανοικτό στην κοινωνία και στις συνεργασίες με τα άλλα κόμματα στον χώρο της Κεντροαριστεράς
Ψηφοφορία για τη νέα Κεντρική Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ
To ΠΑΣΟΚ βγάζει στη σέντρα τον Κυριάκο Μητσοτάκη για τον ΟΠΕΚΕΠΕ και θέλει πολιτική αλλαγή
Τα στελέχη της Χαριλάου Τρικούπη επιμένουν ακόμα ότι ως αξιωματική αντιπολίτευση, δεν θα επιτρέψουν να μετατραπεί αυτή η σοβαρή υπόθεση σε επικοινωνιακή απόπειρα συμψηφισμού ευθυνών
Το σήμα του ΠΑΣΟΚ 2
Ανοίγει τα χαρτιά του ο Μητσοτάκης για τον ΟΠΕΚΕΠΕ – Μονόδρομος η Προανακριτική, το «αγκάθι» της παραγραφής
Αν και η εισήγηση για τη σύσταση Εξεταστικής Επιτροπής παραμένει στο τραπέζι, έμπειροι κοινοβουλευτικοί, και από το κυβερνών κόμμα, εκτιμούν ότι δύσκολα θα προκριθεί από τον πρωθυπουργό
Υπουργικό συμβούλιο 3
Μαρινάκης για Τσίπρα: Να κάνει όσο rebranding επιθυμεί, αλλά την ιστορία δεν θα την ξαναγράψει – Τασούλας: Άτυπο όργανο το Συμβούλιο Πολιτικών Αρχηγών
«Έχουμε πολλές "πληγές" ακόμα να κλείσουμε, αλλά δεν θα γυρίσουμε πίσω στις πιο μαύρες ημέρες, "ξεπλένοντας" πολιτικά τους μοιραίους πρωταγωνιστές αυτών των ημερών, με πρώτο μεταξύ αυτών τον κ. Τσίπρα»
Παύλος Μαρινάκης 53
Παρέμβαση του Αλέξη Τσίπρα για τις εξελίξεις με τον ΟΠΕΚΕΠΕ και η απάντηση για το 2015: «Κάποιους δεν τους βολεύει η αλήθεια»
«Ποιος φοβάται την αλήθεια για το 2015; Είναι αυτοί που μας έχουν οδηγήσει στον πάτο των 27 σε ό,τι αφορά τη σύγκριση του κατά κεφαλήν εισοδήματος ή της αγοραστικής δύναμης των νοικοκυριών», ανέφερε ο πρώην πρωθυπουργός
Αλέξης Τσίπρας 30