Πέμπτη, 25 Απρ.
20oC Αθήνα

Δημοσκόπηση ALCO: Στο 7,4% η μεγαλύτερη διαφορά ΝΔ με ΣΥΡΙΖΑ στην εκτίμηση αποτελέσματος των εκλογών

Δημοσκόπηση ALCO: Στο 7,4% η μεγαλύτερη διαφορά ΝΔ με ΣΥΡΙΖΑ στην εκτίμηση αποτελέσματος των εκλογών
Φωτογραφία Αρχείου / Intime

Μάξιμουμ διαφορά 7,4 ποσοστιαίων μονάδων «βλέπει» η εκτίμηση αποτελέσματος της δημοσκόπησης της ALCO για λογαριασμό του ALPHA, που παρουσιάστηκε απόψε στο κεντρικό δελτίο του τηλεοπτικού σταθμού σήμερα Παρασκευή (19.5.2023) λίγες ώρες πριν τις εκλογές της 21ης Μαΐου.

Μένουν λίγες ώρες πριν ανοίξουν οι κάλπες για τις εκλογές της 21ης Μαΐου και οι εταιρείες δημοσκοπήσεων παρουσιάζουν τα τελικά τους αποτελέσματα. Η ALCO παρουσίασε τα αποτελέσματα της εκτίμησης αποτελέσματος, τα οποία «δείχνουν» μάξιμουμ διαφορά 7,4% μεταξύ ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ.

Πιο συγκεκριμένα, εκτιμάται ότι η ΝΔ θα συγκεντρώσει ποσοστό από 34,7% έως 38,7% ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ εκτιμάται ότι θα συγκεντρώσει από 27,3% έως 31,3%. Όσον αφορά το ΠΑΣΟΚ, η δημοσκόπηση «βλέπει» ποσοστά από 7,8% έως 9,8%, για το ΚΚΕ από 5,9% έως 7,9%, για το ΜέΡΑ25 από 2,7% έως 4,5&, για την Ελληνική Λύση από 2,6% έως 4,4%. Η επιλογή Άλλο συγκεντρώνει ποσοστό από 9,7% έως 12,7%.

Δείτε την εκτίμηση αποτελέσματος της δημοσκόπησης της ALCO:

Παράλληλα, ο Διευθύνων Σύμβουλος της ALCO, Κώστας Παναγόπουλος ανέλυσε τα 5 σημεία – «κλειδιά» για τα τελικά αποτελέσματα των φετινών εκλογών της 21ης Μαΐου:

  • Ένταση ψήφου διαμαρτυρίας
  • Συμμετοχή νέων ψηφοφόρων (17-24 ετών)
  • Τελική συσπείρωση κομμάτων
  • Σχέση μετακίνησης ψηφοφόρων ΝΔ-ΣΥΡΙΖΑ
  • Τελική επιλογή «κεντρώων» κυρίως «κεντρώων» αναποφάσιστων

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις