Συμβαίνει τώρα:
Πολιτική

Δημοσκόπηση Alco: Εννιακομματική βουλή με ξεκάθαρη κυριαρχία ΝΔ – Τι απαντούν οι πολίτες για την υποψηφιότητα Τασούλα

Όσον αφορά τη συσπείρωση των κομμάτων το ΠΑΣΟΚ έχει εντυπωσιακό ποσοστό που φτάνει το 91%, η Νέα Δημοκρατία 64% και ο ΣΥΡΙΖΑ μόλις 43%

Η Νέα Δημοκρατία παραμένει κυρίαρχος του πολιτικού σκηνικού σύμφωνα με τη δημοσκόπηση της Alco ενώ η επόμενη βουλή ενδέχεται να αποτελείται από εννιά κόμματα.

Σύμφωνα με τη δημοσκόπηση της Alco η Νέα Δημοκρατία προηγείται με 12 μονάδες του ΠΑΣΟΚ ενώ ενισχυμένοι εμφανίζονται ο ΣΥΡΙΖΑ και το ΚΚΕ. Συγκεκριμένα στην πρόθεση ψήφου τα ποσοστά των κομμάτων είναι τα ακόλουθα:

ΝΔ 26,5%
ΠΑΣΟΚ 14,5%
ΚΚΕ 8,6%
ΣΥΡΙΖΑ 7,7%
ΕΛΛΗΗΝΙΚΗ ΛΥΣΗ 7,7%
ΦΩΝΗ ΛΟΓΙΚΗΣ 4,9%
ΠΛΕΥΣΗ 4,3%
ΝΙΚΗ 3,4%
ΚΙΝΗΜΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ 3%
ΜΕΡΑ25 2,6%
ΝΕΑ ΑΡΙΣΤΕΡΑ 1,2%

alco

Όσον αφορά τη συσπείρωση των κομμάτων η Νέα Δημοκρατία έχει 64% ,το ΠΑΣΟΚ το εντυπωσιακό 91% και ο ΣΥΡΙΖΑ μόλις 43%.

alco alco alco

Στην ερώτηση για το αν συμφωνείτε η διαφωνείτε με την υποψηφιότητα Τασούλα το 43% λέει διαφωνώ, το 34% συμφωνώ ενώ ένα 23% δεν απάντησε.

alco

Στους δεξιούς ψηφοφόρους το 65% λέει συμφωνώ και το 18% διαφωνώ ενώ στους κεντροδεξιούς το 66% συμφωνώ και το 20% διαφωνώ. Οι κεντρώοι ψηφοφόροι συμφωνούν με την υποψηφιότητα Τασούλα κατά 30% και διαφωνούν κατά 46%. Οι κεντροαριστεροί διαφωνούν με ποσοστό 73% και συμφωνεί το 15%, ενώ οι αριστεροί διαφωνούν κατά 66% και συμφωνεί μόλις το 10%.

 

alco

Στο ερώτημα αν ο Κωνσταντίνος Τασούλας θα ανταποκριθεί με επάρκεια στον ρόλο του το 27% λέει μάλλον ναι και το 15% σίγουρα ναι ενώ σίγουρα όχι λέει το 19% και μάλλον όχι το 15%.

alco

Στο αν ο ρόλος του Προέδρου της Δημοκρατίας θεωρείται σημαντικός το 34% λέει καθόλου, το 28% λέει λίγο, το 25% αρκετά και μόλις το 9% πολύ.

alcoalco

Τέλος το 35% λέει πως δεν τον ενδιαφέρει καθόλου το πρόσωπο του Προέδρου της Δημοκρατίας, το 28% λίγο, το 26% αρκετά και μόλις το 7% πολύ.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Όλο το παρασκήνιο της προσχώρησης του Ανδρέα Λοβέρδου στη Νέα Δημοκρατία - Η «μάχη» του κέντρου από τη ΝΔ
Ο Α. Λοβέρδος είχε εδώ και πολύ καιρό επαφές με την Πειραιώς, ενώ ήδη από τα μέσα Ιουλίου, σε συνέντευξή του είχε δηλώσει σιβυλλικά ότι «στις επόμενες κοινοβουλευτικές εκλογές ως υποψήφιος θα είμαι παρών»
Ανδρέας Λοβέρδος και Κυριάκος Μητσοτάκης 8
Μητσοτάκης: Εγκαινιάζεται το νέο Ελληνικό Ταμείο Καινοτομίας & Υποδομών – Στόχος οι επενδύσεις 1 δισ. σε τεχνολογία και ανανεώσιμες πηγές ενέργειας
To Ελληνικό Ταμείο Καινοτομίας & Υποδομών (HIIF) αποτελεί επενδυτικό βραχίονα του Υπερταμείου, με στόχο να προσελκύσει επενδύσεις
Κυριάκος Μητσοτάκης 4
Ο Ανδρέας Λοβέρδος προσχώρησε στη ΝΔ – «Με τον Κυριάκο Μητσοτάκη πατριωτικά, μεταρρυθμιστικά, φιλελεύθερα»
«Μακριά από ταμπέλες και δόγματα ενώνουμε τις προσπάθειές μας για μια καλύτερη ζωή των πολιτών και ένα καλύτερο μέλλον για τη χώρα» δήλωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης για την προσχώρηση του πρώην υπουργού του ΠΑΣΟΚ στη ΝΔ
Ανδρέας Λοβέρδος και Κυριάκος Μητσοτάκης 361