Πολιτική

Δημοσκόπηση MRB: Προβάδισμα 15 μονάδων της ΝΔ – Πού κυριαρχεί ο Μητσοτάκης

Το δεύτερο μέρος της δημοσκόπησης της MRB παρουσιάστηκε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Open το βράδυ της Παρασκευής (5.4.24), ενόψει των ευρωεκλογών.

Στο δεύτερο μέρος της μεγάλης δημοσκόπησης της MRB ο Δημήτρης Μαύρος ανέλυσε την πρόθεση ψήφου ενόψει ευρωεκλογών, τα δεδομένα από τις διαρροές των ψηφοφόρων των κομμάτων μετά τα τελευταία γεγονότα, αναφέρθηκε στη δημοτικότητα των πολιτικών αρχηγών αλλά και την αντιμετώπιση των θεμάτων της οικονομίας, της καθημερινότητας, της εξωτερικής πολιτικής και της Δικαιοσύνης.

Υπενθυμίζεται ότι σύμφωνα με τη συγκεκριμένη δημοσκόπηση και με αναγωγή στο σύνολο, ενόψει ευρωεκλογών, η ΝΔ συγκεντρώνει 31,3%, ο ΣΥΡΙΖΑ 15,9%, το ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ 13,4%, το ΚΚΕ 8,1%, η Ελληνική Λύση 9,9%, η Νίκη 3,6%, η Πλεύση Ελευθερίας 4,3%, οι Σπαρτιάτες 2,1%, η Νέα Αριστερά 3,8%, το ΜέΡΑ25 1,9%, η Φωνή Λογικής 1,8% και οι Δημοκράτες 1,6%.

Στα θέματα οικονομίας, καθημερινότητας, εξωτερικής πολιτικής και απονομής δικαιοσύνης ο κ. Μητσοτάκης έχει άνετο προβάδισμα έναντι του Στέφανου Κασσελάκη, που είναι δεύτερος σε όλες τις κατηγορίες, μπροστά από τον κ. Ανδρουλάκη.

Ωστόσο, πλην των εξωτερικών θεμάτων, τα ποσοστά του πρωθυπουργού είναι μικρότερα από από αυτά που συγκεντρώνει ο «Κανένας», σύμφωνα με το αποτέλεσμα της μέτρησης της MRB. 

Η συσπείρωση της ΝΔ τον Ιανουάριο ήταν περίπου στο 75%, το ίδιο και τον Φεβρουάριο, αλλά τον Απρίλιο έπεσε στο 71,2%. Αντίθετα, τα άλλα δύο κόμματα ανέβηκαν. Ο ΣΥΡΙΖΑ από 48,2 και 48,5 στο 621,1 και το ΠΑΣΟΚ από 62,7 και 62,6 στο 76,6%

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Υπουργείο Εξωτερικών για επιθέσεις σε χριστιανική κοινότητα στη Συρία: Παρακολουθούμε στενά την υπόθεση
Η Αθήνα ζητεί την ταχεία υλοποίηση έρευνας, επαναλαμβάνοντας την ανάγκη για ειρηνική και συμπεριληπτική μετάβαση που θα διασφαλίζει τα δικαιώματα όλων των Σύρων
Υπουργείο Εξωτερικών
Επικοινωνία Γεραπετρίτη με Αραγτσί για τη Μέση Ανατολή: Αδιανόητο το Ιράν να θεωρεί την Ελλάδα εχθρική χώρα
Ο ΥΠΕΞ επεσήμανε ότι πολλά ελληνικά πλοία βρίσκονται εγκλωβισμένα στον Περσικό Κόλπο, υπογραμμίζοντας πως πρέπει να υπάρξει ασφάλεια για τα πλοία και τα πληρώματα τους
Γιώργος Γεραπετρίτης 26
Συνέδριο ΠΑΣΟΚ: Καθαρό «όχι» στη συγκυβέρνηση με τη ΝΔ, χωρίς μεγάλες εντάσεις η δεύτερη ημέρα
Οι παρεμβάσεις κορυφαίων στελεχών και πρώην προέδρων κινήθηκαν στον άξονα της πολιτικής αυτονομίας, ενώ οι καταστατικές αλλαγές προκάλεσαν ηπιότερες από τις αναμενόμενες αντιδράσεις
Ανδρουλάκης και Δούκας
5